Barion Pixel
lépésről lépésre megtervezzük az utazásod >>>
Terceira sziget – látnivalók és hasznos információk
Terceira sziget
Terceira sziget – látnivalók és hasznos információk

Terceira sziget – látnivalók és hasznos információk

utazás | Portugália| portugál szigetvilág | Azori-szigetek | Terceira | látnivalók | programok | megközelítés

Terceira sziget

Terceira sziget enyhe klímával, lenyűgöző természettel, érdekes épületekkel, legendákkal, hagyományokkal és irigylésre méltó gasztronómiával kápráztatja el a látogatókat.

A sziget számos kalandot kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt: bálnales, búvárkodás, séta vagy kerékpározás az elvarázsolt erdőkben, hajókirándulások, horgászat, kajakozás a sziget partja mentén és golfozás. 

Terceira lakosságának kedvessége és vendégszeretete mindenkit levesz a lábáról.

Kulturális szempontból Terceira a legjobb választás a szigetek közül, hiszen itt található Angra do Heroísmo, mely szerepel az UNESCO világörökségi listáján. Ebben a középkori városkában a legelevenebbek a néphagyományok, a leggyakoribbak a fesztiválok, és itt dívik a híres azori bikaviadal, a tourada á corda.

Terceira szigetén található az Egyesült Államok légi bázisa, amely fontos gazdasági szerepet játszik az Azori-szigeteken. A második világháború idején a britek katonai bázist létesítettek Praia da Vitória közelében, melyet később az észak-amerikai légierőnek adtak át.

Bár Terceirán nincs annyi látnivaló és program, mint a többi szigeten, számos más egyedi tulajdonsággal rendelkezik. A kultúra, az ünnepségek, a történelem és a gasztronómia Terceira identitásának erősen meghatározó elemei, melyek kontrasztot alkotnak az Azori-szigetek többi szigetével.

Miradouro da Serra do Cume - fénykép @egyeniutazo
Tudtad?
Terceira legnagyobb városa Angra do Heroísmo korábban a Portugál Királyság fővárosa volt. 

Azori-szigetek digitális útikalauz!

Szívesen utaznál az Azori-szigetekre, de segítségre van szükséged a szervezésben? Kérd ajánlatomat az utazás megtervezésére vagy szervezd meg egyénileg a digitális útikalauz segítségével! Az útikalauz első fele választ ad a szigetcsoporttal kapcsolatban általánosan felmerülő kérdésekre (utazás időpontja és módja, közlekedés, időjárás, szállás választás, stb.), a második felében pedig összegyűjtöttem minden fontos információt, programot és látnivalót São Miguel szigetével kapcsolatban.

Tartalomjegyzék

Azori-szigetek és Terceira sziget dióhéjban

A szigeteket 3 csoportba lehet sorolni elhelyezkedésüket tekintve.

Az Azori-szigetek Portugáliához tartozó szigetcsoport az Atlanti-óceánon. A 9 lakott sziget 3 csoportban helyezkedik el:

Nyugati csoport: Corvo és Flores
Központi csoport: Faial, Pico, São Jorge, Graciosa és Terceira
Keleti csoport: Santa Maria és São Miguel

Terceira dióhéjban

Hivatalos nyelv: portugál
Hivatalos pénznem: euró (€)
Népesség: Az Azori-szigetek második legnépesebb szigete, 53 311 lakossal (2021-es adatok).
Területe: Terceira szigetének felszíne 401,9 km2, hossza 30,1 km és szélessége 17,6 km.
Elhelyezkedése: A központi szigetcsoport öt szigete közül ez legkeletibb, a legközelebbi sziget pedig a 37,9 km-re lévő São Jorge.
Legmagasabb pontja: A sziget legmagasabb pontja a Serra de Santa Bárbara – 1021 m 
Éghajlat: Éghajlatát a levegő magas páratartalma, a rendszeres és bőséges csapadék, valamint az erős szelek jellemzik. A tél, bár nem túlzottan kemény, az október és március közötti hónapokban csapadékos lehet. A nyár enyhe és naposabb, de ritkák a teljesen tiszta égboltú napok. Az átlaghőmérséklet télen 13°C, nyáron 24°C körül van. A Golf-áramlatnak köszönhetően a tengervíz hőmérséklete februártól áprilisig 16 ºC, augusztusban pedig 24 ºC körül van.

Repülőtér:  Lajes International Airport

 

TIPP! Szánj Terceirára legalább egy-két napot, mert nagyon megéri.
Terceira sziget Azori szigetek
fénykép @egyeniutazo

Terceira sziget megközelítése

 • Portugál szárazföldről (Porto és Lisszabon): repülővel 
 • Keleti szigetcsoportról (Sao Miguel és Santa Maria)
  Repülővel: SATA légitársasággal. Sao Miguelről napi több járat indul. Santa Mariaról nincs közvetlen járat, min. 1 átszállással közelíthető meg.
  Komppal: Terceirára nem közlekedik komp a fenti két szigetről.
 • Középső szigetekről (Faial, Pico, São Jorge, Graciosa)
  Repülővel: SATA légitársaságnak vannak közvetlen járatai, nagyon rövid a menetidő.
  Komppal: lila és fehér színnel jelölt Atlantico Line járatok.
 • Nyugati szigetcsoportról (Flores és Corvo)
  Repülővel: SATA légitársasággal átszállással mindkét szigetről.
  Komppal: nem közlekedik Terceirára komp a nyugati szigetekről.
Terceirán a smaragdzöld tájat tarka mezők színesítik és a tehénállomány csaknem kétszerese a sziget lakosságának, ezért sokak szerint a sziget a lenyűgöző ír vidékre emlékeztet.

Terceira sziget megközelítése

 • Portugál szárazföldről (Porto és Lisszabon): repülővel 
 • Keleti szigetcsoportról (Sao Miguel és Santa Maria)
  Repülővel: SATA légitársasággal. Sao Miguelről napi több járat indul. Santa Mariaról nincs közvetlen járat, min. 1 átszállással Ponta Delgada-ban.
  Komppal: Terceirára nem közlekedik komp  a fenti két szigetről.
 • Középső szigetekről (Faial, Pico, São Jorge, Graciosa)
  Repülővel: SATA légitársaságnak vannak közvetlen járatai, nagyon rövid a menetidő.
  Komppal: lila és fehér színnel jelölt Atlantico Line járatok.
 • Nyugati szigetcsoportról (Flores és Corvo)
  Repülővel: SATA légitársasággal átszállással mindkét szigetről.
  Komppal: nem közlekedik Terceirára komp a nyugati szigetekről.
Terceirán a smaragdzöld tájat tarka mezők színesítik és a tehénállomány csaknem kétszerese a sziget lakosságának, ezért sokak szerint a sziget a lenyűgöző ír vidékre emlékeztet.
Terceira sziget Azori szigetek
@egyeniutazo

Terceira sziget - gasztronómia, események és fesztiválok

Gasztronómia

 

Étkezés szempontjából Terceira sziget a legjobb választás. Éttermeinek színvonala meglehetősen magas, nagyon könnyű jó ár-érték arányú ajánlatokat találni. Az olyan ismert azori-szigeteki ételeken kívül, mint a helyi marhahús és  sajtok, a lapas (limpet), a polip, a rengeteg friss hal, Terceira néhány egyedi finomságot is kínál.

A Terceira-sziget leghíresebb étele az alcatra, melyet  agyagedényben főznek és vörösborral, hagymával, fokhagymával, szegfűszeggel és fekete borssal párosítanak, amíg ínycsiklandóan puha nem lesz a hús.

Az étkezést érdemes a  Dona Amélia finom süteménnyel befejezni, amely mézből, mazsolából és fahéjból készül. A sűrű, félpuha péksüteményt enyhén megszórják porcukorral és jellegzetes íze nagyon hasonló a mézeskalácséhoz. A legenda szerint a sütmény neve a D. Amélia királynő szigeten való áthaladásához fűződik. Természetesen vannak más édességek is, mint például az „Alfenim”, a Conde da Praia, a Cornucopia vagy az Arroz Doce.

Vaquinha sajtgyár Terceira szigetén
A sziget délnyugati részén  feltétlenül látogass el a Vaquinha sajtgyárba (érdemes időpontot foglalni). A Terceira szigetről származó Queijo Vaquinha egy finom krémes, vajas-puha sajt, mely egy azori család, helyben gyártott terméke.
Queijo Vaquinha honlap

Terceira sziget - steak
fénykép @egyeniutazo

Események, fesztiválok

 

Sanjoaninas

A júniusban megrendezésre kerülő Sanjoaninas az Azori-szigetek egyik legnagyobb ünnepsége, amit Angra do Heroísmo-ban tartanak. A Sanjoaninas egy utcai fesztivál, ahol a helyiek Terceira környékéről és az Azori-szigetek más szigeteiről is összegyűlnek táncolni, szórakozni és bulizni.

A Sanjoaninas-ünnepek a XVI. századra nyúlnak vissza, és mindig is kulcsszerepet játszottak az Azori-szigetek kultúrájában. A megnyitó felvonulással és a királynő menetével kezdődik az ünnepség és több napig tart.

Egyik csúcspontja a Sanjoaninas Bikaviadal Fesztivál

Sanjoaninas honlap és program

AngraJazz

Minden év októberében kerül megrendezésre az Angra do Heroísmo Nemzetközi Jazzfesztivál, mely Portugália egyik vezető jazzfesztiváljává nőtte ki magát.

Angrajazz honlap és program
2022. október 6-8-ig tart.

Bikaviadalok – „Tourada a corda”

Az azori bikaviadalok nem hasonlítanak a jól ismert spanyol bikaviadalokhoz. Terceira szigetén „Tourada a corda”-nak hívják őket, ami azt jelenti, hogy „bikaviadal kötélen”.

Május 1. és október 15. között zajlanak a sziget körüli kisebb városok utcáin. A viadal közelében étel- és italárusok jelennek meg és a rendezvény ideje alatt körbejárnak pékárut, fagylaltot, szódát árulni.

A „pásztorok” tartják a bikához rögzített kötelet és gondoskodnak arról, hogy az esemény előre meghatározott kereteken belül maradjon. A nézők szabadon kirohanhatnak és provokálhatják a bikát, vállalva a sérülések és a halál kockázatát.

Az azori bikaviadalok hagyománya legalább 1622-ig nyúlik vissza.

Praça de Toiros Ilha Terceira

Angra do Heroísmo-ban található egy bikaviadal-aréna, ahol az év során számos esemény kerül megrendezésre, de a csúcspont a Sanjoaninas ünnepség. Az aréna melletti körforgalomban található a Bika emlékműve, amely egy 11 méter magas, bronz borítású szobor. A szobrot egy helyi művész, Renato Costa e Silva tervezte.

Angra do Heroismo honlapja – események

Az esemény Facebook csoportja

Mistérios Negros túra képek – @egyéniutazó

Hivatalos túra útvonalak

 • Mistérios Negros PRC01 TER
 • Baías da Agualva PR02 TER
 • Serreta PRC03 TER
 • Monte Brasil PRC04 TER
 • Fortes de São Sebastião PR05TER
 • Rocha do Chambre PRC06 TER
 • Passagem das Bestas PRC07 TER
 • Relheiras de São Brás PRC8TER
 • Malha Grande – Biscoitos PR09 TER
 • Algar do Carvão – Furnas do Enxofre PRC10 TER
 • West Great Route

Tipp! Mistérios Negros – A táj és a növényzet változatossága teszi lenyűgözővé ezt a túra útvonalat. Mohával borított sziklák, csodás mezők, különleges erdők és láva kövek váltják egymást az út során.

Mistérios Negros – Terceira PRC01 TER
Típus – Körtúra
Nehézség – Nehéz
Távolság – 4.9 km
Időtartam – 2 óra 30 per

Véleményem szerint a túra nem nehéz, csak technikás. Ez azt jelenti, hogy sok helyen sziklák között kell lépdelni, ezért ezen a szakaszon érdemes a lábunk elé nézni. 

Az Azori-szigetek honlapjáról letölthetőek a túra leírások és térképek!

Vezetett túra: ha jól beszélsz nyelveket érdemes részt venni egy vezetett túrán, hiszen sokat tanulhatunk egy idegenvezetőtől. Angra Travel iroda honlapja

Jelmagyarázat

Terceira sziget keleti és déli része

Prainha da Praia da Vitória

A repülőtér közelében található Praia da Vitória városa, mely  színes épületeiről, régi városfalainak maradványairól és a kikötő melletti homokos strandjáról ismert.
A melegebb hónapokban öltözők és bár/étterem is rendelkezésre áll. Bár az Atlanti-óceán vize elég hűvös, Terceira mérsékelt éghajlata az év nagy részében lehetőséget biztosít a napozásra.

Miradouro do Facho

A Miradouro do Facho kilátó közvetlenül a Praia da Vitória mellett található. Tökéletes hely a város, a kikötő és a környező vidék megtekintéséhez. Könnyen megközelíthető autóval de akár a lépcsőn is felsétálhatunk.

Egykor világítótoronyként működött, ma pedig Szűz Mária óriási szobra áll a tetején. A sziget sok kilátójához hasonlóan erős szélre kell számítani, még akkor is, ha lent viszonylag szélcsendes az idő.

Miradouro da Serra do Cume

A Serra do Cume kilátópont már önmagában elég ok arra, hogy Terceira szigetére látogassunk, mert a szigetcsoport egyik leghihetetlenebb kilátásával büszkélkedhet.  Ameddig a szem ellát zöld legelőket és mezőket látunk, mely az óceán kékjével gyönyörű kontrasztot alkot. Kiváló hely a naplemente megtekintésére.

Mielőtt úgy döntesz, hogy felmész a kilátóhoz győződj meg róla, hogy nem takarja köd a a hegyet, mert különben nagyon keveset fogsz látni!

Tipp! Az autópálya helyett válaszd a hosszabb, de festőibb útat és haladj São Sebastião felé, amely legelőkön és farmokon kígyózik keresztül. 

Porto Martins természetes medencéi

A sziget keleti partján találhatóak Porto Martins természetes medencéi, melyek kiválóan alkalmasak úszásra. Tavasszal és nyáron bár, étterem, mosdók, zuhanyzók és vízimentő szolgálat várja a látogatókat.

Igreja de São Sebastião freskói

Terceira jellegzetes templomai és kápolnái a sziget egyik legfigyelemreméltóbb látnivalói. A legrégebbi templom São Sebastião központjában található. Ez a kis kápolna 1455 körül épült, majd az évszázadok során többször átépítették.
Az oldalfalakat díszítő középkori freskók maradványai teszik különösen érdekessé. Bár néhány műalkotásból már nem sok maradt meg, némelyik még mindig nagyrészt érintetlen.

Ponta das Contendas világítótorony

Közvetlenül Terceira délkeleti csücskén található a Farol das Contendas világítótorony, amely 1934 óta folyamatosan üzemel. Elszigetelt helyéről lenyűgöző kilátás nyílik a sziklás partvonalra, valamint a hatalmas óceánra.

TIPP! A világítótoronyhoz ne az M509-es úton menj, hanem a festőibb Porto Judeu és São Sebastiã városok között húzódó mellékúton, ahol számos kis öböl és kilátó található, így útközben meg tudsz állni.

Innen indul a PRC 05 – Fortes de São Sebastião túra útvonal!

Terceira sziget
Miradouro da Serra do Cume - fénykép @egyeniutazo

Ilhéus das Cabras (Kecske sziget)

A heves víz alatti kitörések miatt alakult ki az Ilhéus das Cabras, mely kezdetben egy kis kör alakú sziget volt. Végül az aktív törés mozgása és a tenger eróziós tevékenysége miatt kettévált. Korábban a meredek sziklákban lévő barlangok a kalózok búvóhelye volt. Több tucat madár otthona ez a kis sziget, úgymint a cagarro (vészmadár), a garajau (csér), pombos-da-rocha (szirti-galamb), emelett és a maçaricos-galegos (galíciai teknősök) kis paradicsoma. Az Ilhéus das Cabras partján több tucat halfaj található.

A lhéus das Cabras egy védett terület, de hajókirándulás keretein belül közelebbről is megtekinthetjük. Az út során részletes tájékoztatást adnak az itt fészkelő és élő állatfajokról, valamint megismerhetjük a sziget kialakulásának történetét.

Remek kilátás nyílik a szigetre a Miradouro da Cruz do Canario kilátó pontról.

Terceira térkép a bejegyzés végén!

A sziget déli részén található Angra do Heroísmo és a Monte Brasil félsziget is. Azonban annyi program és látnivaló vár ránk a sziget fővárosában, hogy egy külön bejegyzést szenteltem neki, melyet itt találtok.

Terceira sziget középső része

Algar do Carvão

Az Algar do Carvão az Azori-szigetek legnagyobb és leglenyűgözőbb barlangja.
A Terceira szívében található ez az ősi lávacső, mely körülbelül 3200 évvel ezelőtt alakult ki. Az itt látható endemikus növényzetnek és a sok mohának köszönhetően nagyon látványos.

Az teszi különlegessé, hogy a világ legtöbb vulkáni kéményével ellentétben nem zárják el teljesen a földcsuszamlások, így egy kialudt vulkán belsejében sétálhatunk

.

Algar do Carvão 583 méter tengerszint feletti magasságban található. Az Algar torkolata egy 45 méteres függőleges átjáróból áll, mely a vulkán belsejébe vezet. Innen további lépcsők vezetnek le a lagunához, mely körülbelül 90 méterrel a felszín alatt helyezkedik el. A barlang szilikát cseppkövei egyedülálló ásványtani tulajdonságaik miatt igazán figyelemre méltóak.

Ez a népszerű turisztikai látványosság természetvédelmi terület, ezért korlátozott látogatási idővel rendelkezik (délután nyit ki). 

.

Hasznos információk

Algar do Carvao honlap
Belépő: 8 €
Kombinált belépő: (Gruta do Natal + Algar do Carvão): 12,00 €
Belépő a helyszínen vásárolható és kb. 30 perc a látogatási idő.
Nyitvatartás: 2022. június 1-től szeptember 30-ig minden nap – 14:00-18:00-ig. (szezonon kívül rövidített nyitvatartás)
A lagúna bejárata biztonsági okokból átmenetileg zárva tart.
A barlangban a páratartalom mindig nagyon magas (90% felett), ezért folyamatosan csöpög a víz a falakról.

Az Algar do Carvão belsejébe egy alagúton lehet lemenni, onnan pedig több lépcső vezet különböző erkélyekre. Beton padlóval rendelkezik, ami mindig vizes.

Furnas do Enxofre

A „Furnas do Enxofre” (kéngödrök) ékes bizonyítéka az azori vulkánok erejének. A tájat a vöröses színű terepekkel körülvett fumarolák uralják, ami tökéletesen kontrasztot alkot a mohák zöldjével és a környék buja növényzetével. A légkör forró és tele van kénszaggal, ami csak tovább fokozza a misztikus aurát.

Mindössze pár perces autóútra található az Algar do Carvão barlangtól. A vulkáni jelenségek szempontjából lehet, hogy nem olyan látványos, mint Furnas São Miguelen, de a kilátás miatt érdemes megnézni.

egyeni-utazo-terceira-sziget-Algar-do-Carvao-2
Algar do Carvão - fénykép @egyéniutazó

Algar do Carvão - Furnas do Enxofre

Túra javaslat! Algar do Carvão – Furnas do Enxofre – Terceira PRC10 TER
Típus – körtúra
Nehézség – közepes
Távolság – 6.6 km
Időtartam – 2 óra 30 perc

Ez a rövid körtúra két természeti emléket köt össze – Algar do Carvão és Furnas do Enxofre.

Gruta do Natal

A Gruta do Natal barlang Terceira-sziget közepén található és a Santa Barbara/Mistérios Negros Természetvédelmi területhez tartozik. Ez egyike a Terceira-sziget három turisztikai barlangjának.

.Gruta do Natal Interpretation Centre információs központ a barlang bejáratánál található. Az épület egy fotókiállításnak ad otthont, mely a barlangban zajló társadalmi és történelmi eseményeket mutatja be.

A barlang látogatás során megtapasztalhatjuk Terceira vulkáni és geológiai örökségét. A 697 méter hosszú lávacső viszonlyag könnyen bejárható, azonban egyes részeken elég szűk a járat. A teljes barlangrendszer összesen 5 km-ből áll.

A falakon, a padlón és a mennyezeten látható különböző formájú és színű képződmények teszik igazán misztikus hellyé a barlangot.

A karácsonyi időszakban a barlangnak különösen fontos szerepe van, mivel itt tartják a karácsonyi misét. Ez magyarázza nevének eredetét, Gruta do Natal = karácsonyi barlang.

.Hasznos információk

Gruta do Natal honlap
Belépő: 8 €
Kombinált belépő: (Gruta do Natal + Algar do Carvão): 12,00 €
Belépő a helyszínen vásárolható és kb. 30 perc a látogatás.
Nyitvatartás: 2022. június 1-től szeptember 30-ig minden nap – 14:00-18:00-ig. (szezonon kívül rövidített nyitvatartás)
A barlangban a páratartalom mindig nagyon magas (90% felett), ezért folyamatosan csöpög a víz a barlang belsejében.
A felszín meglehetősen egyenetlen, sok helyen nehezen lehet elférni, ami izgalmassá teszi a bejárást. A barlangon belül a sisak viselése kötelező, melyet a recepción adnak.

Mistérios Negros

Túra javaslat!

A barlang bejáratától indul és itt ér véget egy hivatalos túra útvonal, amely a Lagoa do Negro közelében található. A Lagoa do Negro mentén láthatóak az 1761-es történelmi kitörésből származó kupolák.
Ehhez a kis tóhoz körülbelül 150 madárfaj köthető, illetve gazdag endemikus növényvilágot figyelhetünk meg az útvonal mentén. Az ösvény végénél, jobbra van Pico Gaspar.

Véleményem szerint a sziget egyik legizgalmasabb túra útvonala.

Mistérios Negros – Terceira PRC01 TER
Típus – Körtúra
Nehézség – Nehéz
Távolság – 4.9 km
Időtartam  – 2 óra 30 perc

Program tipp!

Az Azori-szigeteket a világ egyik legjobb bálnaleső helyének tartják. Vegyél részt egy hajókiránduláson és figyeld meg ezeket a csodálatos élőlényeket természetes élőhelyükön.

Delfin és bálnales hajókirándulás – részletek és foglalás

egyeni-utazo-terceira-sziget-Lagoa-das-Patas-4
Lagoa das Patas - fénykép @egyéniutazó

Miradouro da Serra de Santa Barbara

Serra de Santa Bárbara e dos Mistérios Negros természetvédelmi területen belül, 1021 méteres magasságban található a sziget legmagasabb pontja. A kilátópontról látható a sziget jó része (ha nincs köd és felhő), valamint a központi csoport többi szigete is.

A park felfedezéséhez és természeti örökségének megismeréséhez tökéletes kiindulópont Serra de Santa Bárbara Interpretation Centre.

Serra de Santa Barbara Park honlap

Lagoa das Patas - fenyőerdő

A Lagoa das Patas erdőrezervátum Terceira szigetének belsejében található és a nevét egy gyönyörű mesterséges tóról kapta, melyet a Serra de Santa Barbara hegységből lefolyó víz táplál. A tavat azáleák, hortenziák és egyéb bokrok és fák veszik körül. Az itt kialakított  parkban, a hatalmas fák árnyékában élvezhetjük a látványt. Ideális hely egy szendvics elfogyasztásához.

Terceira sziget északi része

Biscoitos és Bormúzeum (Museu do Vinho)

Biscoitos egy körülbelül 1500 lakosú kisváros, amely sokkal többet kínál, mint ahogy elsőre gondolnánk. A terület jól ismert bortermelő régió, ahol az Azori-szigetek híres verdelho borát állítják elő. Egy kis bormúzeum egészíti ki a város több hektáros szőlőültetvényeit.

Talán meglepő lehet, hogy az Atlanti-óceán közepén található szigetlánc sziklás vulkáni talajának és mérsékelt éghajlatának köszönhetően virágzó borvidékkel büszkélkedhet. A legjobb hely megkóstolni és többet megtudni Terceira borairól a Museu do Vinho Biscoitosban.

Museu do Vinho – Bormúzeum
Miután megnéztük a helyi szőlő ültetvényeket, melyeket vulkáni kőfalak választanak el egymástól – akárcsak a Pico-szigeten, ahol a szőlőültetvények az UNESCO Világörökség része – ideje felkeresni egy helyi pincészetet és elkortyolni egy finom bort. Irány a bormúzeum, ahol különféle borokat kóstolhatunk és megismerhetjük Terceira-sziget bortermelésének történetét.

Biscoitos természetes medencéi

Terceira-sziget északi partján találhatóak Biscoitos természetes medencéi, melyek a vulkánkitörésekből származó fekete sziklák között alakultak ki. A jó infrastruktúrának és a különleges tájnak köszönhetően sok úszót és strandolót vonz ez a fürdőhely. Egyszerűen varázslatos, ahogy a sötét vulkáni sziklák kontrasztot alkotnak a tenger kékjével. Biscoitos természetes medencéit nem szabad kihagyni ha Terceira szigetén járunk.

Baías da Agualva

Túra javaslat! (jelenleg lezárva)
Baías da Agualva – Terceira PR02 TER closed trail
Ez a túra útvonal a sziget északi partja mentén köti össze a Agualva és Quatro Ribeiras falvakat.

Típus – egyirányú
Nehézség – közepes
Távolság – 3.8 km (egy irányba)
Időtartam – 2 óra (egy irányba)

Terceira sziget - Biscoitos természetes medencék
Biscoitos természetes medencék - fénykép @egyéniutazó

Agualva-öböl és Miradouro de Alagoa

Az Agualva-öböl Terceira szigetének egyik fő geoturisztikai látnivalója. Lenyűgöző látvány, ahogy az impozáns földnyelvek között a láva oszlopszerűen hatol az óceánba.

Terceira sziget
Império do Divino Espírito Santo do Galinho - fénykép @egyéniutazó

Kápolnák a szigeten!

Terceira szigetén lépten nyomon színes kis kápolnákba botlunk, melyek mindig megállásra késztetik az embert. Minden épület külsejét élénk, vidám színek díszítik, a tetejére császári koronát erősítettek. A kápolna belsejében egy selyemborítású oltár, egy ezüst korona és egy jogar található.

Körülbelül 70 ilyen kápolna található a szigeten, ebből én 25-öt jelöltem a lenti térképen. A 10 legszebb pedig:

 • Império da Caridade – Praia da Vitória
 • Império São Sebastião – São Sebastião
 • Império do Divino Espírito Santo do Porto Judeu – Porto Judeu
 • Império da Ribeira do Testo – Porto Judeu
 • Império do Espírito Santo de São Brás – São Brás
 • Império do Espírito Santo de Vila Nova – Vila Nova
 • Império do Divino Espírito Santo do Galinho – Porto Judeu
 • Império do Divino Espirito Santo da Rua da Igreja – Ribeirinha
 • Imperio Do Divino Espírito Santo do Terreiro Do Paço – Ribeirinha
 • Imperio Do Divino Espirito Santo da Rua Nova – Angra do Heroísmo

Sok egyéb tulajdonság mellett ezek a kápolnák teszik Terceira szigetét olyan különlegessé és egyedivé!

Terceira térkép a bejegyzés végén!

Terceira sziget - TOP 10

TOP 10 lista az Egyéni Utazó ajánlásával!

1. Serra do Cume kilátó
2. Dona Amélia sütemény
3. Monte Brasil őzikéi
4. Angra do Heroismo
5. Misterios Negros túra
6. Miradouro de Alagoa
7. A mindenhol megbújó színes kápolnák
8. Biscoitos természetes medencéi
9. Algar do Carvao vulkán
10. Gruta do Natal barlang

+1 Miradouro da Serra de Santa Barbara

Ha nem szeretnél autót bérelni vagy csak rövid időre érkezel, vegyél részt egy 1 napos sziget túrán. 

Részletek és foglalás

Tudtad? Az Egyéni Utazó oldalon keresztül is tudsz szállást keresni és foglalni. Nincs más dolgod, mint az alábbi linkre kattintani, ami aztán rögtön átirányít a foglaló rendszer oldalára. Innentől pedig minden megy a megszokott módon.

Miradouro da Serra de Santa Barbara - fénykép @egyéniutazó

A sziget déli részén található Angra do Heroísmo és a Monte Brasil félsziget, melyeknek külön bejegyzést szenteltem.

Forrás: https://www.visitazores.com/en és Egyéni Utazó

Képek: https://www.freepik.com  és  https://unsplash.com és Egyéni Utazó

Partnerprogram: A fenti bejegyzés un. partner linket tartalmaz, ami azt jelenti, hogy a vásárlás után jutalékot kapok. Ez nem drágítja a szolgáltatás árát, ezért ha hasznosnak találtad bejegyzésem, örömmel veszem ha a fenti linkről indítod foglalásod. Előre is nagyon köszönöm támogatásodat!

Terceira sziget térkép

További bejegyzések

Egyéni Utazó

Hírlevél feliratkozás

Egyéni Utazó

Ingyenes Porto és környéke útikalauz!

Egyéni Utazó

Köszönjük megrendelésed!

Hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

iranytu-vagy-navigator-001