Barion Pixel
lépésről lépésre megtervezzük az utazásod >>>
Zanzibár szállás – Hol foglaljunk szállást Zanzibáron?
Zanzibár szállás
Zanzibár szállás – Hol foglaljunk szállást Zanzibáron?

Zanzibár szállás – Hol foglaljunk szállást Zanzibáron?

utazás | Zanzibár | Tanzánia | szállás | strandok | megközelítés

Zanzibár szállás

.

Mielőtt belevágnánk a Zanzibár szállás keresésbe, szeretnék megosztani veletek pár információt a szigetről.

Zanzibár Tanzániához tartozó szigetcsoport Afrika keleti partjainál. Mindössze két szigetből áll: Unguja és Pemba. Előbbit sokszor nevezik Zanzibárnak.
A sziget székhelye és legnagyobb városa Zanzibar City.
Zanzibár fő iparágai a fűszertermesztés, a rafia (pálmafából készült termékek), a hínár és természetesen a turizmus. A szigeteken főként szegfűszeget, szerecsendiót, fahéjat és fekete borsot termelnek. Emiatt Zanzibárt gyakran Fűszer-szigetnek is nevezik.

.

TUDTAD?
A történelem legrövidebb háborúja Zanzibáron zajlott. Az angol-zanzibári háború az Egyesült Királyság és a zanzibári szultánság között 1896. augusztus 27-én zajlott le, mely Hamoud bin Mohammed trónra kerülésével végződött. Ez volt a történelem legrövidebb háborúja: Zanzibár 38 perc alatt megadta magát. Ezt követően Hamoud véget vetett Zanzibár kulcsszerepének a kelet-afrikai rabszolga-kereskedelemben, amit az ománi szultánok kezdtek el. Zanzibár betiltotta a rabszolgaságot, és 1897-ben felszabadította a rabszolgákat.

Zanzibar Michamvi

Tartalomjegyzék

Szívesen utaznál Zanzibárra, de segítségre van szükséged a szervezésben? Szervezd meg egyénileg utazásod a digitális útikalauz segítségével! Az útikalauz több, mint egy szimpla útikönyv, mert naprakész információkat tartalmaz, hogy ne neked kelljen az interneten található átláthatatlan mennyiségű információt felkutatni és összegyűjteni.

Hol foglaljunk szállást Zanzibár szigetén?

Zanzibár szigetét alapvetően két részre lehet tagolni, a nyugati és a keleti partra. A nyugati part – amelyik a kontinens felé néz – nem annyira felkapott, mint a keleti part, amelyik az Indiai-óceánnal határos.
Ennek oka, hogy a keleti part fehér homokos és sokszor naposabb. Ezen a parton az északi strandok zsúfoltabbak, mert apálykor és dagálykor is lehet úszni.
A keleti part déli részein apálykor akár több száz métert is besétálhatunk az óceán medrében, ilyenkor kihasználhatjuk a zátony felfedezésének lehetőségét! A vízben halakat, tengeri uborkákat, csillagokat és sok más kíváncsi tengeri előlényt láthatunk. De óvakodjatok a tüskéktől – vannak olyan területek, amelyek tele vannak tengeri sünökkel!
Apálykor a helyi lakosság is kimegy a visszahúzódott területre és a kis medrekben maradt halakat összeszedik.

Népszerű desztinációk

Északi part: Nungwi, Kendwa
Észak-keleti part: Matemwe, Pwani Mchangani, Kiwengwa
Keleti part: Michamvi, Bwejuu, Paje, Jambiani

Déli part: Kizimkazi

Nyugati part: Stone Town

Az egyes városok, falvak leírásánál találtok szállás ajánlásokat is. Fontos, hogy az afrikai szállodák besorolása sok esetben eltér az európaitól. Ez azt jelenti, hogy ha az itthon megszokott színvonalat keresed, akkor érdemes plusz egy csillaggal számolni. 

TIPP!

Hosszabb utazás esetén javasolt Zanzibár különböző pontjain szállást foglalni, így a szigetet kevesebb utazással is fel lehet fedezni. Emellett természetesen megismerhetjük Zanzibár nyüzsgő, turisták által közkedvelt helyeit, illetve a nyugodtabb oldalát is. 

Pro TiPP – Az északi parton válaszd Kendwat, a dél-keleti parton pedig Pajet.

Zanzibár szállás

Tippek szállás foglaláshoz

Zanzibáron a szállás választás előtt két dolgot fontos átgondolnod. Mit szeretnél csinálni a nyaralásod alatt (pihenni, bulizni, sportolni vagy ezt mind egyszerre) illetve, hogy naponta mennyi időt szeretnél a vízben tölteni. Sokan kifejezetten olyan helyet keresnek, ahol nem érezhető árapály és egész nap lehet fürdeni. Ha minimum egy hétre utazol, akkor én javaslom, hogy a sziget két különböző pontján foglalj szállást, mert egyedülálló élmény apálykor besétálni a vízbe és felfedezni az óceán élővilágát.

Afrikában, így Zanzibáron is számos olyan kellemetlen meglepetés érhet, ami egy európai 4 vagy 5 csillagos szállodában elképzelhetetlen lenne. Sajnos ezek általános problémák az egész szigeten, de nem törvényszerűek szóval, ha biztosra szeretnél menni foglalj 5 csillagos szállodát legalább 8-as booking értékeléssel.

Általános problémák, melyek sajnos gyakran előfordulhatnak még a legjobb szállodákban is:

 • gyenge wifi,
 • áramszünetek,
 • nem megfelelő víznyomás,
 • hangyák, szúnyogok a szobában,
 • rosszul záródó nyílászárók,
 • rossz minőségű utak, sok szemét a szállodán kívüli területeken,
 • egyhangú reggeli, 
 • erőszakos árusok a parton.

Fontos! Foglalás előtt mindig olvasd el az értékeléseket, de azokat kezeld fenntartással.

 • A sziget legtöbb részén erős árapály jelenség tapasztalható, ami nem a hotel hibája! Tájékozódj, nézd meg hol helyezkedik el a szállás mielőtt lefoglalnád!
 • Sokszor olvasható, hogy lassú a kiszolgálás a szállodákban és az éttermekben. Igen, ez így van, nem városi legenda! Meg lehet szokni, de ha van rá mód, ne farkaséhesen indulj el vacsorázni.  Pole pole, ne idegeskedj, inkább élvezd a nyaralást. 
 • Az olyan vélemények, hogy „kényelmetlen volt az ágy” vagy „nem volt finom a vacsora” számomra értékelhetetlenek, mert hát kizárólag én magam tudom, hogy nekem mi kényelmes és mi finom. Van aki puha, és van aki kemény ágyon szeret aludni, valaki szereti a fűszeres ételeket, valaki pedig egyáltalán nem kedveli az afrikai konyhát. 
 • Nem vagyunk egyformák, mindenkinek más az igénye és elvárása (ezeket Afrikában érdemes lejjebb adni). Van olyan szálloda, ahol az értékelők fele azt írja „perfect”, a másik fele pedig, hogy szörnyű. Na most melyik az igaz?!? Értelemszerűen, aki egy európai színvonalat vár egy hotelben, az nagy valószínűséggel csalódni fog.

eSIM – roamingolj bárhol a világon

Egy tengerentúli vagy EU-n kívüli utazás esetén fontos kérdés, hogy hogyan fogjuk használni a telefonunkat a nyaralás során például tájékozódáshoz. Mindenki szeretné elkerülni a magas roaming díjakat, ezért egyszerű, gyors és megfizethető megoldást keres. Ahelyett, hogy fizikai SIM kártyát vásárolnál a helyszínen és bajlódnál annak beüzemelésével, válaszd az Airalo digitális SIM kártyáját.

Az Airalo a világ első eSIM (digitális SIM) áruháza, mely  több mint 200 országában érhető el megfizethető áron. Választhatsz helyi, regionális vagy globális kártyát.

Az eSIM-mel az Airalo appon keresztül vásárolhatsz mobiladat-csomagot, amelyet egy QR-kóddal, manuális letöltéssel, de akár közvetlenül is telepíthetsz eSIM-kompatibilis eszközödre.

Fontos! Az itthoni szolgáltatóknál a kiegészítő roaming csomagok (Világ Napi jegy, Világutazó net) nem tartalmazzák Tanzániát, így Zanzibárt sem! 

Honlap: Airalo.com (magyar nyelvű oldal)

Zanzibár szállás lehetőségekről bővebben

Ha sietsz és nem érdekelnek a részletek, akkor irány az összefoglaló!

Északi part

Nungwi és Kendwa pálmafákkal övezett tengerparti falvak Zanzibár szigetének északi csücskében. Mindkét falu a hagyományos dhow hajó építésének és gyártásának központja. Ezek a sziget legkeresettebb úti céljai, ezért a főszezon során meglehetősen zsúfolttá válhatnak.
Úszni lehet apálykor és dagálykor is, itt érezhető legkevésbé az árapály. Rengeteg a program, legyen szó hajókirándulásról vagy búvárkodásról.

Nungwi

A sziget egyik leghíresebb és legnépszerűbb strandja Nungwin található.

Előnye: A tengernek gyönyörű türkizkék színe van, az árapály nem annyira érezhető, mint a sziget keleti oldalán és alig vannak algák. Természetesen itt a legtöbb a turista, ezért sok bár és étterem található a strandokon.
Hátránya: Sajnos, bármilyen gyönyörű a strand és a víz, Nungwi nagyon zsúfolt. Kevés olyan terület van, ahol egyedül pihenhetünk anélkül, hogy zavarnának bennünket a “beach boy-ok” vagy más turisták, mert sok szálloda előtt nincs privát strand. Ez az ára annak, ha egy ilyen paradicsomi helyet választunk úti célnak. Azonban figyeljetek arra a szállás választásnál, hogy Nungwi-nak csak a nyugati részét nem érint az ár-apály ingadozás, illetve a Kendwa felé eső partja, ahol lehet bármikor fürdeni. Bátran keressetek rá a google térképen, mert van ahol cölöpökön állnak az éttermek és a szállodák part felé eső részei. Ez azt jelenti, hogy dagálykor szinte eltűnik a part és a sziklákat csapkodja a víz. 

Kendwa

Nungwitól nem messze fekszik Kendwa, ahol több kellemes üdülőhely és drágább szállodák is találhatóak. Tökéletes választás úszáshoz, sznorkelezéshez, búvárkodáshoz, napozáshoz és pihenéshez!

Előnye: A Kendwa strand egyedülálló tulajdonsága, hogy az óceán árapálya nem változik a többi strandhoz képest.

Minden hónapban itt kerül megrendezésre a népszerű Full Moon Party.

.

TIPP!

Nungwi és Kendwa szolgáltatja a legszebb naplementét a szigeten.

Zanzibár

Szállás ajánló:

$$

Nungwi Inn Beach Cottages*** – pénztárcabarát szálloda, kiváló elhyezkedéssel

Warere Hotel**** – Nungwi azon részén található, ahol érezni az árapályt

Kendwa Rocks Hotel**** – középkategóriás szálloda Zanzibár egyik legszebb partján

$$$

Nungwi Beach Resort by Turaco**** – kiváló elhelyezkedésű szálloda gyönyörű kerttel és privát

Safaya Luxury Villas – saját medencével rendelkező villák, félpanziós ellátással

Riu Palace Zanzibar*****  és Hotel Riu Jambo – All Inclusive**** – a legnépszerűbb All inclusive szállodák ezen a partszakaszon

Gold Zanzibar Beach House & Spa***** – modern 5 csillagos hotel Kendwan

Zuri Zanzibar***** – autentikus szálloda, ami ezen a részen ritka

.

Szállások keresése Nungwin és Kedwan.

Programok Nungwi-ban:

 • Teknősrezervátum
 • Világítótorony
 • Lovaglás
 • Naplementés csónakázás

Észak-keleti part

Matemwe

A világ egyik legszebb korallos strandja Matemwe, mely kb. 30 kilométerre található Nungwitól. Mnemba sziget közelsége vonzza az amatőr és profi búvárokat. Sokkal nyugodtabb, mint az északi rész, kevesebb a szálloda és nem annyira nyüzsis. Érdemes hosszú sétákat tenni a parton és ellátogatni a helyi halpiacra. A Matemwe strand nem olyan hatalmas és híres, mint Kendwa, Nungwi vagy Paje strandjai, de tökéletes a sznorkelezéshez és az élővilág felfedezéséhez apálykor! 

Pwani Mchangani

Ez Zanzibár egyik legszelesebb strandja, mely tökéletes a kiteboardozáshoz is.

Kiwengwa

Ez Unguja keleti részének egyik legfehérebb és leghosszabb strandja. Tökéletes úszáshoz, napozáshoz, kiteboardozáshoz stb. A Kiwengwa strandot néha „kis Olaszországnak” is nevezik, mivel az itt található szállodák és üdülőhelyek sok turistát fogadnak Olaszországból. 

.

Ezen a partszakaszon, a fenti falvaktól délebbre (Pongwe, Uroa, Marumbi) is találhatóak népszerű partszakaszok kiváló szállodákkal.

Zanzibár Matemwe

Közeli programok:

 • Mnemba sziget búvárkodás, úszás a delfinekkel
 • kiteboard
 • helyi halpiac
 • hosszú séták az óceánparton

Szállás ajánló:

Zanzibar Sunrise at Bandas – Matemwe – kiváló értékelésű hotel óceánparti bungalókkal

Villa Kiva****  – Matemwe – 4 csillagos szálloda hangulatos kerttel és nagyon kedves személyzettel – Személyes kedvencem!

Kiwengwa Beach Resort***** – Kiwengwa – kiváló értékelésű 5 csillagos szálloda, mely népszerű a magyar turisták körében is

Neptune Pwani Beach Resort*****  – Pwani Mchangani – 5 csillagos szálloda komplexum

TUI BLUE Bahari Zanzibar***** – Pwani Mchangani – a TUI 5 csillagos resort-ja az egyik legnépszerűbb választás ezen a parton.

Melia Zanzibar***** – Kiwengwa – modern 5 csillagos hotel egy hosszú vízbe nyúló mólóval

.

Szállások keresése: Matemwe, Pwani Mchangani és Kiwengwa falvakban.

Szállás az Egyéni Utazó ajánlásával!!

.

Egy nyaralás során nagyon fontos a megfelelő szállás kiválasztása. Rengeteg szempontot kell figyelembe venni, úgy mint elhelyezkedés, ellátás, szolgáltatások és természetesen az ár se utolsó szempont.

Ráadásul Zanzibáron van még egy fontos tényező amivel számolnod kell, ez pedig az ár-apály jelenség! Ha nem zavar a víz ingadozása és a sziget egy nyugodtabb szegletében keresel hotelt, akkor válaszd a világ egyik legszebb korallos strandját Matemwe-t.  

Ha nem luxus szállodát keresel, akkor szívből ajánlom a 4 csillagos Villa Kiva Boutique Hotelt. Gyönyörű kerttel, kedves személyzettel és hangulatos bungalókkal várja vendégeit. Imádtam minden ott töltött percet, apálykor felfedeztük az óceán élővilágát, sétáltunk a végtelen hosszú fehér homokos parton vagy csak pihentünk a medence mellett. Ha egy kis pihenésre és nyugalomra vágysz, akkor tökéletes választás. Azonban ne feledd, ha a nap 24 órájában fürdeni szeretnél az óceánban és nyüzsire vágysz, akkor nem ez a legjobb választás.

Foglalj szállást a Villa Kiva Boutique Hotelben az Egyéni Utazó segítésével!

Keleti part

Egyesek szerint a keleti parton találhatók Zanzibár legjobb strandjai. Jellemzően kevesebb a turista, mint az északi parton, olyan idilli strandokat találunk itt, mint Bwejuu, Pingwe, Paje és Jambiani. Ne feledd, hogy apálykor itt nem tudsz úszni, de a tengerparton hosszú sétákat lehet tenni.

Michamvi

A Michamvi-félsziget tökéletes választás a nászutasoknak. Ez egy félreeső terület a délkeleti parton, csendes és nyugodt strandélményt kínál. Nungwi és Kendwa mellett itt a legszebb a naplemente. Michamvi elsőrangú üdülőhelyeknek és luxusszállásoknak ad otthont. Strandja két részre oszlik: Michamvi Pingwe a keleti oldal és Michamvi Kae a nyugati oldal. A  Pingwe strandon található a híres The Rock étterem. Michamvi Kae a michamvi-félsziget nyugati része, ez az egyetlen strand Zanzibár délkeleti részén, ahol látható a naplemente.

Bwejuu

A sziget keleti oldalán fekvő Bwejuu strand magas pálmáiról és a kisebb, szétszórtan elhelyezkedő szállodáiról ismert. Ha kedveled a magányt, a kevés turistát és a zavartalan hosszú sétákat, ez a hely garantált siker lesz. A téli hónapokban a tenger algákat sodor a partra, ettől azonban egyáltalán nem veszít szépségéből. Legjobb választás ha pihenni és kikapcsolódni szeretnénk.

Jambiani

Jambiani apró halászfaluja ideális helyen található Paje és Makunduch városai között, Zanzibár délkeleti partján. Néhány kis faluból áll ez a partszakasz, csendesebb úti cél, de számos étterem, szálloda és vendégház található itt.
A terület kedvelt úti cél autentikus hangulata miatt. A hínártenyésztési tevékenységéről is ismert, ahol a helyiek szívesen megosztják tudásukat a turistákkal a mezőgazdaság e létfontosságú forrásáról. Jambiani település határában található a Kuza Caves, egy kisebb barlang, amely a mexikói cenote-hoz hasonlítanak. A cseppköves barlang alján, tiszta vízben úszkálhatunk, ami meleg időben egy kis felüdülést jelenthet.

Paje

Ha Bwejuu-tól délre veszed az irányt, akkor Paje strandon fogsz kikötni. Paje egy gyönyörű tengerparti falu, hosszú és széles fehér homokos parttal, tengerparti szállásokkal és éttermekkel. Az erős szélnek köszönhetően a vízi sportok Mekkája. Itt sokkal több a fiatal, bárok, üzletek és kite szörfösök lepik el a partot. Ha te is kedveled ezt a sportot, vagy szívesen kipróbálnád, akkor Paje ideális hely a számodra – kite szörf iskolák, oktatók és kölcsönzők találhatóak szinte mindenütt.

Programok a keleti parton és közelében:

 • The Rock étterem
 • Vizí sportok, kite surfing
 • Jozani Nemzeti Park
 • Kuza barlang
Zanzibár Paje
Paje

Szállás ajánló:

$

Shanuo Beach Bungallows – Michamvi – pénztárcabarát szálloda

Ifa Beach Resort – Jambiani – pénztárcabarát szálloda nem messze a Kuza barlangtól

Mahali Zanzibar – Paje – kiváló elhelyezkedésű és értékelésű hotel a vizi sportok szerelmeseinek

$$

Reef & Beach Resort****  – Jambiani – 4 csillagos all-inclusive szálloda egy hosszú mólóval, ahol egy lounge bár található

Sahari Zanzibar**** – Bwejuu – hangulatos 4 csillagos szálloda nyugodt helyen, mégis közel a népszerű Paje strandhoz

$$$

Zanzibar White Sand Luxury Villas & Spa – Relais & Chateaux***** – Paje – 5 csillagos luxus szálloda wellness részleggel és kiváló értékeléssel 

Konokono Beach Resort – Isaraya Luxury Over Water Villas – Michamvi – Zanzibár egyetlen vízen fekvő bungalói, viszont az értékelése nem túl jó

.

Szállások keresése: Jambiani, Michamvi, Bwejuu, Paje

Nyugati part

Stone Town

Számos régi gyarmati épület sorakozik a szűk labirintus szerű utcákon. Ez a legjobb hely a zanzibári konyha kipróbálására és a sziget történetének megismerésére. Ha valaki hosszabb időt tervez a szigeten tölteni, érdemes elgondolkozni azon, hogy 1-2 éjszakát eltöltsön Zanzibár City-ben.

A Forodhani népszerű a Zanzibár város környékén élő helyiek körében, mindig tele van fiatalokkal, gyerekekkel és turistákkal, különösen hétvégén és minden este naplemente előtt. A  Prison Island sziget látogatásának kiindulási helye.

Szállás ajánló:

$$

Kholle House – egy békés oázis Zanzibár város központjában

Tembo House Hotel****  – 4 csillagos szálloda medencével a Freddie Mercury múzeum közelében

$$$

Park Hyatt Zanzibar*****  – 5 csillagos Hyatt szálloda egy csodálatos történelmi épületben kapott helyet

.

Szállások keresése Zanzibar city-ben.

Déli part

Kizimkazi

A Kizimkazi strandon drasztikus árapály változások tapasztalhatóak, ezért itt kevesebb a turista, mint a listán szereplő korábbi strandokon. Ez a partszakasz híres arról, hogy vadon élő delfinekkel lehet úszni. A palackorrú és a csendes-óceáni delfinek egyaránt a helyi öbölben táplálkoznak. Sok turista foglal le hajókirándulást és utazik ide egy napra, hogy úszhasson a vadon élő delfinekkel és búvárkodjon. Mivel a sziget ezen része nem annyira beépített, kiváló hely egy kis csendes időtöltésére, ahol fényszennyezés nélkül lehet bámulni a csillagokat. 

Szállás ajánló:

$

Promised Land Lodge  – gazdaságos, egyszerű, de barátságos szálloda nyugodt környezetben

$$$

The Residence Zanzibar*****  – 5 csillagos szálloda üvegfalú medencével. A Prestige Ocean Front Pool Vill saját medencével is rendelkezik.

. – 

Szállások keresése Kizimkazi környékén.

Az árapály napról napra változik a sziget különböző pontjain. Az alábbi linken tudjátok megtekinteni az előrejelzéseket. Több szállodában minden nap kiírják, így már reggeli közben át tudjátok gondolni, hogy mi legyen az aznapi program. Séta vagy búvárkodás? 
TIPP !
Ne ijedjetek meg az ár-apály jelenségtől, inkább használjátok ki annak előnyeit. Minden nap van lehetőség strandolásra csak egy kicsit másképp. A hőség miatt szinte képtelenség (és nem is javasolt) az egész napot a parton tölteni, mert nagyon gyorsan leéghetünk.

Repülőjegy keresés

Böngéssz a Pelikan.hu akciós repülőjegyei között, ahol a világ több mint 800 légitársaságának ajánlata közül választhatsz, beleértve a diszkont légitársaságokat is. Az online repülőjegy értékesítő portálok közül a Pelikan.hu-t szoktam ajánlani személyes tapasztalatok alapján. 

Zanzibár szállás - Összefoglalás

Zanzibáron a szállás választás előtt két dolgot fontos átgondolnod. Mit szeretnél csinálni a nyaralásod alatt – pihenni, bulizni, sportolni vagy ezt mind egyszerre – illetve, hogy naponta mennyi időt szeretnél a vízben tölteni. Sokan kifejezetten olyan helyet keresnek, ahol nem érezhető árapály és egész nap lehet fürdeni. Ha minimum egy hétre utaztok, akkor én javaslom, hogy a sziget két különböző pontján foglaljatok szállást, mert egyedülálló élmény apálykor besétálni a vízbe és felfedezni az óceán élővilágát.

Ha nyüzsit szeretnél, akkor Paje, Nungwi vagy Kendwa ajánlott.
Ha nyugalomra vágysz, akkor Matemwe vagy Bwejuu.
Kényelmes hoteleket keresel és szeretsz az óceánban úszni? Akkor Kendwa a legjobb választás.
Rajongsz a vízi sportokért? Akkor Paje és Kizimkazi partjainál foglalj szállást.

Ha szeretnéd a sziget autentikusabb oldalát is megismerni, akkor Matemwe vagy Jambiani.

Zanzibár city - Stone Town

Zanzibár szállás - térkép

Képek: https://www.freepik.com , https://unsplash.com és Egyéni Utazó

Partnerprogram: A fenti bejegyzés un. partner linket tartalmaz, ami azt jelenti, hogy a vásárlás után jutalékot kapok. Ez nem drágítja a szolgáltatás árát, ezért ha hasznosnak találtad bejegyzésem, örömmel veszem ha a fenti linkről indítod foglalásod. Előre is nagyon köszönöm támogatásodat!

Egyéni Utazó

Hírlevél feliratkozás

További bejegyzések

Egyéni Utazó

Hírlevél feliratkozás

További érdekes tartalmakért kövess social media felületeimen is!

Egyéni Utazó

Ingyenes Porto és környéke útikalauz!

Egyéni Utazó

Köszönjük megrendelésed!

Hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

iranytu-vagy-navigator-001