Barion Pixel
lépésről lépésre megtervezzük az utazásod >>>
Málta szállás – Hol foglaljunk szállást Máltán?
Málta szállás – Hol foglaljunk szállást Máltán?

Málta szállás – Hol foglaljunk szállást Máltán?

utazás | Málta | szállás | tippek | hasznos tanácsok

Málta szállás foglalás

.

Málta több, mint egy sziget, egész pontosan egy szigetcsoport a Földközi-tenger közepén. Egy rejtett gyöngyszem és határozottan több kalandot rejt magában, mint ahogy azt a legtöbb ember gondolná. Időjárása egyik legjobb a világon, mindig süt a nap, még télen is, és a hőmérséklet soha nem esik nulla fok alá!

Málta 8 szigete közül mindössze a három legnagyobb lakott. Szállás keresés szempontjából számunkra Málta és Gozo jöhet szóba mivel Comino-n csak pár ember él. Ide inkább a Kék lagúna miatt érdemes ellátogatni.

Véleményem szerint egy utazásnak 3 fontos alappillére van: maga az utazás, a szállás és a program tervezés.
Ha ebből a három tényezőből valami nem úgy alakul, ahogy terveztük, akkor az nagyon meg tudja keseríteni a régóra várt nyaralásunkat. Természetesen ez igaz Máltára is, ezért nagyon fontos, hogy hol milyen szállást foglalunk le. A sziget nem nagy, ezért tömegközlekedéssel is könnyedén bejárható, viszont azzal számoljatok, hogy a menetidő akár a duplája is lehet mint autóval.

Málta utazás St. Julians

Szívesen utaznál Máltára, de segítségre van szükséged a szervezésben? Kérd ajánlatomat az utazás megtervezésére vagy szervezd meg egyénileg a digitális útikalauz segítségével! Az útikalauz több, mint egy szimpla útikönyv, mert naprakész információkat tartalmaz, hogy ne neked kelljen az interneten található átláthatatlan mennyiségű információt felkutatni és összegyűjteni.

Málta szállás

Máltán 7 csoportba sorolnám a szállásokat elhelyezkedésüket tekintve:

Valletta:
A történelmi főváros

Valletta Málta fővárosa, mely az UNESCO Világörökség része. Az Európai Bizottság 2018 -ban Európa Kulturális Fővárosává nyilvánította. A várost erődítmények veszik körül, elrendezése elegáns, régi és új 16. századi épületek otthona lett a Szent János-lovagok idejéből.

Three Cities – Birgu (Vittoriosa), L-Isla (Senglea), Cospicua (Bormla): 
A három erődített város Vallettával szemben

A ‘Three Cities’ három erődített város Vallettával szemben, melytől a Grand Harbor választja el. Ez a sziget élő történelme, hiszen sok támadás érte több száz éven keresztül. Vegyüljünk el a helyiek között és élvezzük a csendes környezetet a félszigetet körülvevő sziklás tengerpart mentén.

Sliema, Balluta, Gzira és Ta’Xbiex:
Szállodák, apartmanok a Máltai part mentén

Sliema és a környező városok a sziget legforgalmasabb helyei közé tartoznak. A part mentén fekvő városokat a helyiek mellett sok külföldi is lakja. A terület Ballutától Ta ’Xbiexig terjed egy 10 kilométeres, nagyon hosszú sétányon, ahol a egész nap beszélgető, sétáló, kerékpározó és kocogó emberrel találkozhatunk.

St. Julian’s, Paceville és St. George’s Bay:
Nyüzsgő éjszakai élet

Nagyszerű választás a fiatalabb vagy bulizós korosztály számára, mert itt van az éjszakai élet csúcsa. Számos bár és éjszakai klub található a városban és a tengerpart menti sétányon, mely közvetlen Sliema és a Ballutta öböl után helyezkedik el.

Mellieha régió:
Málta északi része a legszebb homokos strandokkal

Mellieha falu több szikla peremén fekszik és csodálatos panorámát nyújt a sziget északi végén. A sziget legjobb homokos strandjai veszik körül, így kiválóan alkalmas pihenésre. A vidéki séták nyáron és télen is élvezhetők. Ez a komphoz legközelebb eső város, így könnyedén eljuthatunk Gozo és Comino szigetére.

 
Bugibba régió:
St. Paul’s Bay, Bugibba, Qawra and Salini

A Szent Pál öböl, Bugibba és Qawra az északi part mentén fekszik, Szent Pál szigetével szemben. Az elmúlt negyven évben fokozatosan népszerű üdülőhellyé fejlődött, ahol számos szálloda, üdülőhely és apartman közül választhatunk. A sziklás és homokos strandok mentén húzódó sétányon üzleteket is találunk. 

Gozo és Comino: 
A csendesebb testvér-szigetek

Gozo és Comino a máltai szigetcsoport részét képezik, melyek a sziget északi részén fekszenek. Comino szinte lakatlan, mindössze néhány lakosa van.
Bár Gozo nagyon közel van Máltához, mégis nagyon különbözik tőle. Zöldebb a táj, kevésbé beépített, ezért megőrizte eredetiségét. Vannak szállodák és apartmanok is, amelyek többnyire kiadó parasztházak.

Egyéni Utazó - malta - szallas-2

Málta szállás - főbb jellemzők

Pro Tipp!

   

Ha jól beszélsz nyelveket, vegyél részt a Freetour valamelyik ingyenes városnéző programján! Számtalan túra közül választhatsz, melyeket helyi idegenvezetők tartanak angolul vagy az anyanyelvükön. Az ingyenes túrákat kínálók az esetek túlnyomó többségében független, szabadúszó idegenvezetők. Ha te is szeretnél új emberekkel megismerkedni és betekintést nyerni a helyiek életébe, történelmébe és kultúrájába, ne hagyd ki a lehetőséget!

A programoknak nincs előre meghatározott fix ára, a túra végén borravalóval honorálhatod az idegenvezető munkáját. Nem kötelező, azaz te döntöd el, hogy mennyit ért neked a túra vagy, hogy mit engedhetsz meg magadnak.

A máltai túrákról az alábbi linken olvashatsz bővebben:

Freetour – Valletta

Málta szállás - a régiókról bővebben

Valletta

A történelmi főváros

Valletta Málta fővárosa, mely az UNESCO Világörökség része. Az Európai Bizottság 2018 -ban Európa Kulturális Fővárosává nyilvánította. A várost erődítmények veszik körül, elrendezése elegáns, régi és új 16. századi épületek otthona lett a Szent János-lovagok idejéből.

Városok: Valletta
Megközelítés: közel található a reptérhez,  X4-es busszal kb. 20 perc
Miért jó választás?

• üzletek, éttermek és bárok jellemzik

• számos magas színvonalú szálloda és butikhotel közül lehet választani

• a sziget legnagyobb buszcsomópontja összeköttetésben áll minden faluval és várossal

• sok múzeum, legfontosabb történelmi helyek és templomok itt találhatóak

Miért ne válasszuk?

• olcsó szállodák és butikhotelek megtalálása nem túl egyszerű

• nehéz a parkolás, de számos parkoló található Valletta külterületén

• nincsenek homokos strandok

Málta utazás Valletta
Powered by GetYourGuide
egyeni-utazo-malta-three-cities-szallas

Three Cities – Birgu, L-Isla, Cospicua:

A három erődített város Vallettával szemben (Vittoriosa, Senglea, Bormla)

A ‘Three Cities’ három erődített város Vallettával szemben, melytől a Grand Harbor választja el. Ez a sziget élő történelme, hiszen sok támadás érte több száz éven keresztül. Vegyüljünk el a helyiek között és élvezzük a csendes környezetet a félszigetet körülvevő sziklás tengerpart mentén.

Városok: Birgu, L-Isla, Cospicua
Megközelítés: közel található a reptérhez,  X2, X3, X4-es busszal átszállással kb. 35 perc

Miért szálljunk meg itt?

• csodás építészet

• éttermek, kávézók és borozók széles választéka

• itt csak kiadó vendégházakat és apartmanokat találni

• nagyon jó a tömegközlekedés

• közel találhatóak az Unesco világörökségi helyszínek

• a kikötőből komp indul Vallettába

Miért ne itt szálljunk meg?

• Gozo és Comino messze található

• ha tengerparti nyaralást szeretnél, inkább a sziget északi részén keress szállást

Autóbérlés – Tipp

Keress és foglalj autót a népszerű kereső portálok valamelyikén és találd meg a számodra legkedvezőbb ajánlatot! Hihetetlen, de sok esetben a keresők jobb árat adnak vagy kedvezőbb kondícióval kínálják az autókat (például korlátlan kilométer használat), mint a kölcsönzők.

Tipp – foglalni bárhol lehet viszont fontos, hogy a kiegészítő biztosítást (ha szeretnél kötni) lehetőség szerint közvetlen a kölcsönzőnél kösd meg!

Az egyik kedvenc kereső oldalam a Discovercars.com, mely magyar nyelven is elérhető. Nagyon jó a szűrője, mert a fizetésre használható bankkártya típusát is kiválaszthatjuk (betéti vagy hitelkártya), illetve a letét összegére és a fizetési feltételekre is tudunk szűrni. 

Sliema, Balluta, Gzira és Ta’Xbiex:

Szállodák, apartmanok a Máltai part mentén

Sliema és a környező városok a sziget legforgalmasabb helyei közé tartoznak. A part mentén fekvő városokat a helyiek mellett sok külföldi is lakja. A terület Ballutától Ta ’Xbiexig terjed egy 10 kilométeres, nagyon hosszú sétányon, ahol kora reggeltől estig sok beszélgető, sétáló, kerékpározó és kocogó emberrel találkozhatunk.

Strandok: Csak sziklás strandok vannak. Homokos strand a Balluta öbölben található.

Városok: Sliema, Balluta, Gzira és Ta’Xbiex
Megközelítés: viszonylag közel található a reptérhez,  X2-es busszal kb. 40 – 60 perc (más útvonalon közlekedik a szállásra és reptérre)

Miért jó választás?

• szállások széles választéka,  pénztárcabarát 3/4 csillagos szállodák,  jó hostelek

• éttermek, üzletek, bárok, úszóklubok, strandok a sziklás part mentén 

• a legjobb környék a vásárlásra, két bevásárlóközpont és üzletek 

• jó a tömegközlekedés, Valletta nagyon közel van (hajóval is megközelíthető)

• a Sliema kikötőből, minden nap indulnak kirándulások Comino, Gozo szigetére

Miért ne itt szálljunk meg?

• nehéz a parkolás 

• a hely nagyon forgalmas a helyiek és a turisták nagy aktivitása miatt

St. Julian’s, Paceville és St. George’s Bay:

Nyüzsgő éjszakai élet

Málta nyüzsgő, modernebb része, amely nagyon népszerű a turisták körében. Nagyszerű választás a fiatalabb, bulizós korosztály számára, mert itt van az éjszakai élet csúcsa, számos bárral, éjszakai klubbal. A tengerpart mentén húzódik, egy nagyon népszerű sétányon, közvetlen Sliema és Balluta öböl után.

Strandok: St. George öbölben található mesterséges homokos strand vize nem a legtisztább, ezért érdemes átmenni Sliema-ba a sziklás parthoz vagy a Balluta öbölbe.

Városok: St. Julian’s, Paceville és St. George’s Bay
Megközelítés: közel található a reptérhez,  X1, X2-es busszal kb. 45 perc 

Miért szálljunk meg itt?

• a luxus 5-csillagos üdülőhelyek, megfizethető 3/4-csillagos szállodák, magántulajdonban lévő apartmanok,  és a hostelek

• nagyszerű éjszakai élet, éttermek, bárok, klubbok és üzletek

• több kilométer hosszú sétány, jó a tömegközlekedés

• sok nemzetközi nyelviskola található itt

Miért ne itt szálljunk meg?

• a hely nagyon forgalmas és zajos

• itt nem találhatóak múzeumok és történelmi emlékek

• nehéz parkolni, ezért jó, ha tartozik a szálláshoz privát parkoló

Porto és környéke

ingyenesen elérhető IRÁNYTŰ útikalauz

Igényeld az ingyenes „Porto és környéke” IRÁNYTŰ-t, hogy te is lásd mennyire hasznos tud lenni egy jól összeállított anyag a szervezés során.

Mellieha régió:

Málta északi része a legszebb homokos strandokkal

Mellieha város több szikla peremén fekszik és csodálatos panorámát nyújt a sziget északi végén. A sziget legjobb homokos strandjai veszik körül, így kiválóan alkalmas pihenésre. A vidéki séták nyáron és télen is élvezhetők. Ez a komphoz legközelebb eső város, így könnyedén eljuthatunk Gozo és Comino szigetére.

Strandok: Little Armier Beach, Paradise Bay, Mellieha Bay (Għadira)

Városok: Mellieha
Megközelítés: messze van a reptér,  X1-es busszal kb. 50-60 perc 

Miért itt szálljunk meg?

• csodálatos panorámát nyújt a sziget északi végén ez a vidéki, csendes település

• a sziget legjobb homokos strandjai veszik körül, így kiválóan alkalmas pihenésre

• ez a legközelebbi város a komphoz, ahonnan könnyen el lehet jutni Gozora és Cominora

• különféle villák és apartmanok bérelhetők gyönyörű panorámával, de találunk 4 és 5 csillagos szállodákat is

• zöldövezetben található, ideális sétákhoz.

Miért ne itt szálljunk meg?

• Valletta messze található, tömegközlekedéssel elég hosszú az út

• ha vásárolni szeretnénk, akkor csak néhány üzletet találunk

• a leglátogatottabb történelmi látnivalók a sziget másik felén találhatóak

• a város központjában számos meredek utca található, ezért foglalás előtt érdemes alaposan megnézni, hol van a szállás

Bugibba régió:

St. Paul’s Bay, Bugibba, Qawra and Salini

A Szent Pál öböl, Bugibba és Qawra az északi part mentén fekszik, Szent Pál szigetével szemben. Az elmúlt negyven évben fokozatosan népszerű üdülőhellyé fejlődött, ahol számos szálloda és apartman közül választhatunk. A szép sétányon sétálgathatunk az üzletek, sziklás és homokos strandok mentén. Bár nem olyan előkelő, mint más területek de azért itt is találunk szórakozási lehetőségeket. Sokan inkább a hagyományos kocsmákat részesítik előnyben, amelyek fish n’chips-et szolgálnak fel és foci meccset is nézhetünk.

Strandok: Buġibba mesterséges homokos strandja, Qawra sziklás strandja (Ta` Fra Ben néven említik) és a Szent Pál-öbölben számos kisebb strand található

Városok: Bugibba, Qawra and Salini
Megközelítés: messze van a reptér,  X1 és X3-as busszal kb. 40-60 perc 

Miért itt szálljunk meg?

• minőségi 3 és 4 csillagos szállodák és apartmanok széles választéka, amelyek közül sok nagyszerű kilátást nyújt

• különféle éttermek és hagyományos angol stílusú pubok

• innen könnyedén elérhető a Kék lagúna és Gozo

• tömegközlekedés nagyon egyszerű, mivel számos buszmegálló található a környéken

• családbarát helyszín számos programmal, például vízi sportok, Nemzeti Akvárium és Máltai Klasszikus Autó Múzeum

Miért ne válasszuk?

• nincs sok bolt a környéken, ha vásárolni szeretnénk, ne ezt válasszuk

Powered by GetYourGuide
Egyéni Utazó

Hírlevél feliratkozás

Gozo és Comino:

A csendesebb testvér-szigetek

Gozo és Comino a máltai szigetcsoport részét képezik, melyek a sziget északi részén fekszenek. Comino szinte lakatlan, mindössze négy lakosa van. Egy szálloda (jelenleg újjáépítés alatt van) és a híres Kék lagúna található itt.
Bár Gozo nagyon közel van Máltához, mégis nagyon különbözik tőle. Zöldebb a táj, kevésbé beépített, ezért megőrizte eredetiségét. Vannak szállodák és apartmanok is, amelyek többnyire kiadó parasztházak.

Megközelítés: tömegközlekedéssel elég nehézkes,  X1-es busszal a reptérről + komp + helyi busz

Miért jó választás Gozo?

• nagyszerű hely egy csendes nyaraláshoz, rengeteg látnivalóval és programmal, szép strandokkal, amelyek közel sem annyira zsúfoltak

• zöldebb a táj, és kevésbé beépített, mint Málta

• a népszerű parasztházak mellett szállodákat, panziókat és hosteleket is találunk

• viszonylag olcsóbb kiváló minőségű éttermek

• a sziget számos homokos és sziklás strandot kínál, amelyek sok látogatót vonzanak

• tömegközlekedés az egész szigeten elérhető

Miért ne válaszd Gozot?

• Gozo nem a fő látnivalók és szórakozás szigete, inkább pihentető hely

• Málta egyetlen repülőtere Luqa, Málta szigetén található és a főváros is messze van

• autóbérlés erősen ajánlott a megközelítés miatt

Málta szállás - Mgarr - Gozo sziget komp

MÁLTA SZÁLLÁS KERESÉS - ÖSSZEFOGLALVA

  • Ha szereted a gyönyörű tájat: Gozo sziget
  • Ha szeretsz bulizni: St. Julian’s, Paceville és St. George’s Bay, Sliema
  • Ha gyönyörű strandokra vágysz: Mellieha régió, Gozo
  • Ha nyugodt nyaralást szeretnél: Gozo, Mellieha, Three Cities
  • Ha kedveled a történelmet: Valletta, Three Cities
  • Ha családbarát helyet keresel: Mellieha, Bugibba
  • Ha luxus nyaralásra vágysz: Valletta, Mellieha, St. Julian’s
  • Romantikus utazás esetén pedig válaszd: Valletta, Sliema

És ez csak egy maroknyi hely azok közül, melyeket érdemes meglátogatni Málta vagy Gozo szigetén!

A fentieken túl Mdina időtlen szépsége és Marsaxlokk festői halászfaluja szintén népszerű a turisták körében.

Segítségre van szükséged a szálláskeresésben? Olvasd el a Hogyan keressünk szállást című bejegyzésemet!

További hasznos információk: www.visitmalta.hu

Málta utazás egyénileg Valletta

Szívesen utaznál Máltára, de segítségre van szükséged a szervezésben? Kérd ajánlatomat az utazás megtervezésére vagy szervezd meg egyénileg a digitális útikalauz segítségével! Az útikalauz több, mint egy szimpla útikönyv, mert naprakész információkat tartalmaz, hogy ne neked kelljen az interneten található átláthatatlan mennyiségű információt felkutatni és összegyűjteni.

Forrás: Egyéni Utazó

Képek: https://www.freepik.com  és  https://unsplash.com

Partnerprogram: A fenti bejegyzés un. partner linket tartalmaz, ami azt jelenti, hogy a vásárlás után jutalékot kapok. Ez nem drágítja a szolgáltatás árát, ezért ha hasznosnak találtad bejegyzésem, örömmel veszem ha a fenti linkről indítod foglalásod. Előre is nagyon köszönöm támogatásodat!

További bejegyzések

Egyéni Utazó

Ingyenes Porto és környéke útikalauz!

Egyéni Utazó

Hírlevél feliratkozás

További érdekes tartalmakért kövess social media felületeimen is!

Egyéni Utazó

Köszönjük megrendelésed!

Hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

iranytu-vagy-navigator-001