Barion Pixel
lépésről lépésre megtervezzük az utazásod >>>
Key West látnivalók, tippek
Key West látnivalók, tippek

Key West látnivalók, tippek

utazás | Florida | Key West | látnivalók | programok

Key West-re nem csak a látnivalók miatt érdemes ellátogatni hanem a karibi életérzés miatt is. Key West Amerika legdélebbi városa, melyet a híres Southernmost Pont-i bója jelez. Innen Kuba már csak 151 km távolságra található, ha az óceáni szigeteket nem számítjuk. A szigeten található a világhírű író, Ernest Hemingway háza is, mely jelenleg múzeumként üzemel. Key West egyedi hangulatával, csodálatos épületeivel és pálmafákkal szegélyezett utcáival teljesen elvarázsolt minket amikor ott jártunk, ezért mindenképp szerettem volna írni róla.

A sziget a floridai zátonyokon át a U.S. 1-en közelíthető meg.

Már a hidakon, szigeteken átívelő utazás is páratlan élményeket rejt.  

Egy napos kirándulás esetén érdemes kora reggel elindulni, mert forgalmi dugó nélkül is minimum 3,5 óra utazás vár ránk. Ha végigautózunk a US 1 Overseas Highway 126 mérföldes útszakaszán, akkor több mint negyven kis szigeten, és közel annyi hídon haladunk át. Egyik oldalon az Atlanti-óceán, míg a másikon a Mexikói-öböl szegélyezi utunkat. A legpompásabb látványt egyértelműen a hétmérföldes híd elhagyott szakasza nyújtja. Útközben több helyen is érdemes megállni, inni egy koktélt vagy csak nézelődni.

Key West látnivalók florida miami

eSIM – roamingolj bárhol a világon

Egy tengerentúli vagy EU-n kívüli utazás esetén fontos kérdés, hogy hogyan fogjuk használni a telefonunkat a nyaralás során például tájékozódáshoz. Mindenki szeretné elkerülni a magas roaming díjakat, ezért egyszerű, gyors és megfizethető megoldást keres. Ahelyett, hogy fizikai SIM kártyát vásárolnál a helyszínen és bajlódnál annak beüzemelésével, válaszd az Airalo digitális SIM kártyáját.

Az Airalo a világ első eSIM (digitális SIM) áruháza, mely  több mint 200 országában érhető el megfizethető áron. Választhatsz helyi, regionális vagy globális kártyát.

Az eSIM-mel az Airalo appon keresztül vásárolhatsz mobiladat-csomagot, amelyet egy QR-kóddal, manuális letöltéssel, de akár közvetlenül is telepíthetsz eSIM-kompatibilis eszközödre.

Honlap: Airalo.com (magyar nyelvű oldal)

Key West látnivalók

Sunset Grill bár és a 7 mérföldes híd

.

Útközben álljatok meg és igyatok egy koktélt a Sunset Grill bárban, mely a 7 mérföldes híd lábánál található. A bár úgy van kialakítva mint egy nádfedeles tiki kunyhó és egy nagy óceánjáró fedélzete. Relaxáljatok a bárban található medence partján és élvezzétek a napsütést. Ha hazafelé álltok meg a bárnál, ne hagyjátok ki a lenyűgöző naplementét. A ‘7 Mile Bridge’ valójában 6,79 mérföld, vagyis 10,93 kilométer hosszú. A hidat egyébként számos amerikai akciófilm jeleneteiben láthattunk már, mint például a Két tűz között (1994) vagy a Halálos iramban 2. (2003).

Ahogy áthaladunk az új modern hídon még láthatjuk az eredeti vasúti híd maradványait ami ma már csak pelikánok és gémek használnak pihenőhelyként. A régi híd 1912-ben készült el, és eredetileg Knights Key-Pigeon Key-Moser Channel-Pacet Channel Bridge nevet kapta. Az első hidat Henry Flagler és Clarence S. Coe irányításával építették a floridai keleti parti vasút Key West meghosszabbításaként. Miután a hidat 1935-ben 

megrongálta a Labor Day hurrikán,

Henry Flagler eladta az Egyesült Államok kormányának, mely gépjármű forgalom céljából felújította. 

Florida - Key West látnivalók
Florida - Key West látnivalók

Érdekesség, hogy a régi vasúti síneket újrahasznosították és az új híd védőkorlátjának megépítéséhez használták fel. Az országút 1938-ban nyílt meg, melyben az 1960-as Donna hurrikán további károkat okozott. A régi hidat sokáig csak a gyalogosok, kerékpárosok és a horgászok használhatták azonban a híd állapota nagyon gyorsan romlott. 2014-ben a floridai Közlekedési Minisztérium 77 millió dolláros tervet hagyott jóvá a régi híd helyreállítására.2017-ben a hidat teljesen lezárták és az előrejelzések szerint 2021 végéig befejezik a kiterjedt javításokat. A jelenlegi közúti hidat 1978 és 1982 között építették. 

Az Old Seven Mile Bridge története szorosan kapcsolódik Florida történetéhez, mivel Henry Flagler vasúti hídja nyitotta meg az államot a világ előtt. Kétségtelenül Florida történelmének egyik legbefolyásosabb embere, aki az egykori érintetlen területet fejlett térséggé alakította. Minden áprilisban a hidat körülbelül 2,5 órára lezárják, és a Florida Keys híd újjáépítési projektjének emlékére egy „szórakoztató futást” tartanak, amely Seven Mile Bridge Run néven ismert.

.

Étterem ajánló:

Sunset Grille & Raw Bar

Southernmost Point bója

.

Key West déli részén a Sothernmost beton bója jelzi az Egyesült Államok legdélebbi pontját. Ha az USA óceáni szigeteit nem számoljuk akkor, ezt mondják az USA legdélibb pontjának.

1983 óta áll a helyén ez a színes betontömb, mely 12 láb magas és 7 láb széles. A bója több viharnak is ellenállt az évek során, azonban 2017-ben az Irma hurrikán elég csúnyán megrongálta. Még ugyanabban az évben a város felkérte az eredeti festőművészt, Danny Acosta-t, hogy újítsa fel a bóját.

Kuba kb. 90 mérföldre fekszik ettől a ponttól. Az eredeti jelzés 1970-ig egy fa tábla volt, melyen annyi volt feltüntetve, hogy a legdélebbi város legdélebbi pontja („The Southernmost Point, of Southernmost City, Key West Fla.”). Csak később változtatták meg az Egyesült Államok legdélebbi pontjára („The Southernmost Point, In USA, Key West Fla”).

Florida - Key West látnivalók

Kösd meg biztosításod az egyéni utazó segítségével!

Tudtad? A bankkártyához tartozó utasbiztosítások sok esetben nem nyújtanak megfelelő fedezetet utazásunkhoz, sőt az is előfordulhat, hogy a biztosítás területi hatálya csak Európára terjed ki. Annak érdekében, hogy egy váratlan esemény ne tegye tönkre a régóta várt nyaralásodat, köss utas- és útlemondási biztosítást Magyarország egyetlen kifejezetten utasbiztosításokra specializálódott biztosítójánál!

Az EUB utasbiztosítását gyorsan és egyszerűen online, a nap 24 órájában, bankkártyás fizetéssel is megkötheted.​
Ha esetleg változnak az utazási terveid akkor sincs gond, mert teljes összegű díjvisszatérítést kérhetsz a kockázatviselés kezdetét megelőzően.

Florida - Key West látnivalók
Florida - Key West látnivalók
Ernest Hemingway háza

.

Hemingway key west-i háza ma múzeumként üzemel, ahol jelenleg is az író macskáinak leszármazottai élnek. Hemingway több mint tíz évig élt és írt ebben a házban.  A ház mögötti, dolgozószobává alakított garázsban írta munkái 70%-át. Itt születtek többek között olyan híres művek, mint az ‘Akiért a harang szól’ vagy A ‘Kilimandzsáró hava’.  Hemingway és felesége azzal a céllal költöztek a szigetre, hogy új szakaszt nyissanak közös életükben és egészen az író 1961-es haláláig tulajdonosa maradt az épületnek.

A ház a sziget déli részén helyezkedik el, a Whitehead Street 907 szám alatt, szemben a Key West világítótoronnyal. A házban egyébként sok bútort és személyes tárgyat sikerült megtartani és eredeti formájában kiállítani. Ez volt a sziget első olyan háza, amelynek folyó vizes fürdőszobája volt az emeleten is, köszönhetően a tetőre épített víztartálynak. A  kertben található úszómedence – amely az 1930-as években Key West 100 mérföldes körzetében az első és egyben egyetlen volt – 20 000 dollárba került, amit Hemingway felesége csináltatott, miközben az író a spanyol polgárháborúban volt. Az a hely, ahol most a medence található, korábban Hemingway híres boxring-jének volt a helyszíne, ahol helyi amatőr ökölvívókkal sportolt. A medence megépítéséhez szükség volt a ring áthelyezésére a Petronia utcában, ahol most a Blue Heaven étterem található.

A házban mai is rengeteg hat és hétujjú macska él, melyek Harold Stanley Dexter kapitány által Hemingwaynek ajándékozott, Hógolyó nevű macska leszármazottai.

Belépőjegy: felnőtt 18$, gyermek 7$, 5 éves kor alatt ingyenes

Cím: 907 Whitehead Street, Key West, FL 33040

Miami – Programok

.

Miami városában és környékén számos program közül választhatunk. Vannak pár órás és egész napos programok is. Ha nem szeretnél autót bérelni, akkor is számos lehetőséged van. Néhány a teljesség igénye nélkül:

 • Everglades Nemzeti Parksaját autóval vagy transzferrel
 • Key West delfin les és sznorkelezés – foglalás
 • Key West egész napos program transzferrel – foglalás
 • Miami városnézés – fedezd fel Miamit egy nyitott tetejű hop-on hop-off busszal – foglalás
 • Miami City Cruise – gyönyörködj a csodálatos kilátásban és nézd meg  a sztárok gyönyörű otthonait – foglalás
 • Naplemente Cruise – csodáld meg Miami látképét, miközben a nap lenyugszik a Biscayne-öböl felett – foglalás
 • Speedboat Tour – tegyél egy izgalmas utazást Miamiban egy 45 perces motorcsónakos városnéző túrával – foglalás

Kombináld a programokat! Fedezd fel az Everglades vadvilágát, látogasson el Miami legjobb helyeire és tegyél körutazást a Biscayne-öböl körül a Millionaire’s Row mellett – foglalás

Miami szállás - naplemente
Miami key west látnivalók florida világítótorony
Key West világítótorony és múzeum

.

Az eredeti torony 65 láb (20 méter) magas volt, 15 lámpával rendelkezett és 1825-re készült el. Miután első őre Michael Mabrity meghalt 1832-ben, özvegye, Barbara vette át a feladatot, aki 32 évig volt a torony gondnoka. Sajnos az 1846-os nagy havannai hurrikán lerombolta az eredeti tornyot, azonban Barbara túlélte a pusztítást. A tornyot újra építették és az asszony egészen a 1860-as évek elejéig volt a Key West Light őrzője. A világítótorony egészen 1969-ig működött, amikor az Egyesült Államok parti őrsége elavultnak nyilvánította, és lekapcsolták. Később, 1972-ben nyitották meg a nagyközönség számára. Jelenleg múzeumként üzemel és fel lehet menni a tetejére is.

Belépő: felnőtt 17$, nyugdíjas 12$, diák 8$, 7 éves kor alatt ingyenes. Online kedvezményes áron vásárolható.

Cím: 938 Whitehead Street
Key West, Florida 33040 (szemben a Hemingway múzuemmal)

Key West világítótorony

Duvall Street

.

A kb. egy mérföld hosszú Duval Street a sziget egyik legnépszerűbb úti célja, mely a Mexicoi öböltől húzódik egész az Atlanti óceánig. Ez a város szíve, ahol rengeteg étterem, galéria, bolt és világhírű bár található. Az utcát William Pope Duval-ról nevezték el, aki Florida első területi kormányzója volt.

.

Mallory tér

.

Vásárolj helyben gyűjtött tengeri szivacsot, egyedi ajándéktárgyakat a Ron Jon Surf Shop-ban és állj meg a híres Hog’s Breath Salon-ban is. A Mallory tér az, ahol minden megtalálható. Napnyugtakor kezdődik igazán az élet. 

Key West látnivalók florida miami
Florida - Key West látnivalók
World Wide Sportsman (Bass Pro Shops)

.

A World Wide Sportsman a világ egyik leghíresebb sport és horgászboltja, ahol ki van állítva Hemingway hajójának, Pilarnak a másolata. A kétemeletes bolt egy álom az édes és sósvízi horgászoknak, de akkor is érdemes betérni ha nem szeretnénk vásárolni, mert a berendezés valami bámulatos. Felmászhatunk a bolt közepén kiáltott hajóra, megtekinthetjük a fal méretű akváriumot és kipróbálhatjuk az antik stílusú üveg liftet is. Közvetlen a parton található így az emeletről mesés kilátás nyílik a tengerre, de akár leülhetünk egy kávéra is az emeleten kialakított Zane Grey bárban.

Cím: 81576 Overseas Highway
Islamorada, FL 33036

Gasztro tipp

Mangrove Mama’s étterem

.

A Mangrove Mama’s étterem több, mint 30 éve üzemel Sugarloaf Key-en. A bár helyi tengeri különlegességeket, zamatos steakeket, különleges italokat és finom desszerteket kínál.

Cím: 19991 Overseas Hwy
Sugarloaf Key, FL 33042

Mangrove Mamas honlap

Florida - Key West látnivalók
Florida - Key West látnivalók

No Name Pub

A kocsma, amit a túristák egy dollárosokkal tapétáztak ki.

.

Key Westtől 50 km-re, a Big Pine Key-en található a No Name Pub, melynek története 1931-ig nyúlik vissza. Kezdetben csali és horgászfelszerelés boltként üzemelt, majd  1936-ban a tulajdonosok kialakítottak egy kisebb éttermet is az épületben.

Közlekedjünk óvatosan a környéken és ne lepődjünk meg ha lépten nyomon szabadon élő szarvasokkal találkozunk.

A hely egyedülálló, mindenképp megéri beugrani egy sörre.

Cím: 30813 Watson Blvd, Big Pine Key, FL 33043

Key Deer Nemzeti Park

.

A Key Deer, azaz a floridai fehérfarkú szarvas kizárólag Floridában, azon belül is Big Pine Key környékén fordul elő. A vadászat miatt 1945-re már alig 25 példánya maradt, azonban az intenzív védelemnek köszönhetően számuk ma már 300 egyed körül van. Mára majdnem az összes példány két apró szigeten él ahonnan néha átúsznak a tengeren a szomszédos szigetekre is. A Természetvédelmi Világszövetség a „kihalással közvetlenül veszélyeztetett” kategóriába sorolja a floridai fehérfarkú szarvasokat. Ha az idődbe belefér látogass el az Key Deer Menedékhez, vagy térj le a főútról Big Pine környékén és nem fogsz hinni a szemednek.

Miami key west látnivalók florida big pine key deer
Key West látnivalók florida miami

Key West – további látnivalók

 • Helytörténeti múzeum – Key West Museum of Art & History
 • Key West Aquarium
 • Trolley Tour – városnéző kisbusz
 • U.S. Route 1. autópálya kezdetét és végét jelölő két tábla
 • Truman Little White House: Harry S. Truman elnök rajongott Key Westért, ezer évente több alkalommal is ellátogatott a szigetre, ahol a korábbi 1890-ben épült főhadiszállás épületét téli rezidenciaként használta. 

Autóbérlés – Tipp

Keress és foglalj autót a népszerű kereső portálok valamelyikén és találd meg a számodra legkedvezőbb ajánlatot! Hihetetlen, de sok esetben a keresők jobb árat adnak vagy kedvezőbb kondícióval kínálják az autókat (például korlátlan kilométer használat), mint a kölcsönzők.

Tipp – foglalni bárhol lehet viszont fontos, hogy a kiegészítő biztosítást (ha szeretnél kötni) lehetőség szerint közvetlen a kölcsönzőnél kösd meg!

Az egyik kedvenc kereső oldalam a Discovercars.com, mely magyar nyelven is elérhető. Nagyon jó a szűrője, mert a fizetésre használható bankkártya típusát is kiválaszthatjuk (betéti vagy hitelkártya), illetve a letét összegére és a fizetési feltételekre is tudunk szűrni. 

Key West látnivalók térkép

Képek: https://www.freepik.com és Egyéni Utazó

Partnerprogram: A fenti bejegyzés un. partner linket tartalmaz, ami azt jelenti, hogy a vásárlás után jutalékot kapok. Ez nem drágítja a szolgáltatás árát, ezért ha hasznosnak találtad bejegyzésem, örömmel veszem ha a fenti linkről indítod foglalásod. Előre is nagyon köszönöm támogatásodat!

TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK

Egyéni Utazó

Hírlevél feliratkozás

Egyéni Utazó

Ingyenes Porto és környéke útikalauz!

Egyéni Utazó

Köszönjük megrendelésed!

Hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

iranytu-vagy-navigator-001