Barion Pixel
lépésről lépésre megtervezzük az utazásod >>>
New York városkártya – Melyiket válasszuk
New York városkártya kiemelt
New York városkártya – Melyiket válasszuk

New York városkártya – Melyiket válasszuk

utazás | Amerika | New York városkártya | látnivalók | programok | belépőjegy

New York városkártya

.

New York városában rengeteg ingyenes program van, akár napokat, heteket is eltölthetünk úgy a városban, hogy egy dollárt sem költünk belépőjegyekre. Azonban, ha látni akarjuk az igazi New York-ot elkerülhetetlen, hogy fizetős helyeket is meglátogassunk, ha már ott járunk. Kötelező programnak számít például felmenni egy felhőkarcolóra vagy meglátogatni valamelyik világhírű múzeumot. Ha legalább 3-4 fizetős program szerepel a listádon, akkor mindenképp megéri valamelyik városkártyára beruházni. Összesen négy cég nyolc bérlete közül választhatunk, ezért nem olyan egyszerű a döntés. 

Mivel a programok költsége kb. 30-60 $ között mozog általánosságban elmondható, hogy minél több fizetős látnivalót szeretnél meglátogatni, annál gyorsabban megtérül a New York városkártya. Könnyen meglátogathatsz akár két-három látnivalót naponta mindenféle plusz költség és stressz nélkül.

Én első lépésként azt javaslom, hogy készíts két listát, azokról a látnivalókról, melyeket szeretnél megnézni. Az első listán szerepeljenek a ‘fix’ programok, a másikon pedig a ‘talán’ látnivalók.

New York városkártya

Tartalomjegyzék

eSIM – roamingolj bárhol a világon

Egy tengerentúli vagy EU-n kívüli utazás esetén fontos kérdés, hogy hogyan fogjuk használni a telefonunkat a nyaralás során például tájékozódáshoz. Mindenki szeretné elkerülni a magas roaming díjakat, ezért egyszerű, gyors és megfizethető megoldást keres. Ahelyett, hogy fizikai SIM kártyát vásárolnál a helyszínen és bajlódnál annak beüzemelésével, válaszd az Airalo digitális SIM kártyáját.

Az Airalo a világ első eSIM (digitális SIM) áruháza, mely  több mint 200 országában érhető el megfizethető áron. Választhatsz helyi, regionális vagy globális kártyát.

Az eSIM-mel az Airalo appon keresztül vásárolhatsz mobiladat-csomagot, amelyet egy QR-kóddal, manuális letöltéssel, de akár közvetlenül is telepíthetsz eSIM-kompatibilis eszközödre.

Honlap: Airalo.com (magyar nyelvű oldal)

Mi alapján válasszunk?

A városkártya árát befolyásolni fogja a napok vagy a látnivalók száma, illetve hogy mennyivel előbb vásároljuk meg. Ha előre gondolkozol, online egész jó akciókat ki lehet fogni.

Két típusú városkártya létezik New York-ban. Az egyiknél a napok számát kell megadni, a másiknál pedig a látnivalók számát. A napi városkártya ára elég húzós, ezért akkor éri meg, ha sok mindent szeretnél látni rövid idő alatt, azaz be tudsz sűríteni egy napba akár 3-4 fizetős programot is.
Az attrakciók száma szerint választott kártya előnye, hogy akár két hónapig is érvényes, így nem kell rohannod,  bőven lesz időd megnézni őket.

New York városkártya típusok
New York városkártya típusok

Kinek melyik kártya a legmegfelelőbb?

 • Ha először jársz New York-ban és a ‘kötelező látnivalók’ érdekelnek, válaszd a New York CityPASS® kártyát. A többi kártyához képest olcsóbb, mert jóval kevesebb látnivaló közül választhatsz, de azok között szerepelnek a fő attrakciók. 
 • Válassz napi kártyát, ha a lehető legtöbbet szeretnéd látni 24 óra alatt. Viszont ne feledd, egyes attrakciók megtekintése akár több órát is igénybe vehet.
 • Amennyiben hosszabb időre érkezel és szeretnéd elosztani a látnivalókat a napok között, akkor az attrakciók száma szerinti kártya lesz számodra a jó választás.
Kuponkódok:

The Sightseeing Pass – használd a MAR24 kuponkódot további kedvezményekért!

Tipp

Előfordulhat, hogy egyes látnivalók átmenetileg nem elérhetők (pl.: nyáron korcsolyázás vagy télen hajókirándulás), esetleg csökkentett nyitvatartási idővel működnek vagy előzetes foglalásra van szükség. A foglalás menetéről és módjáról a visszaigazolásban találsz bővebb információt. Például az Empire State Building rendkívül népszerű program, ezért gyorsan betelnek az időpontok. Érdemes, minél előbb lefoglalni az időpontot!

Néhány népszerű látnivalóhoz nem szükséges a helyfoglalás, de forgalmas időszakokban hosszú lehet a várakozási idő.

New York városkártya típusok

Napok száma szerint

.

A napi New York városkártya esetében a kiválasztott időkeret alatt annyi látnivalót látogathatsz meg, amennyit csak szeretnél.  Ha rövid idő alatt sokat szeretnél látni, akkor válassz egynapos bérletet! Mind a 3 kártya, mely adott számú napra vásárolható (Go City All-Inclusive Pass, The Sightseeing DAY Pass és a The New York Pass) ugyanabban az árban van.

2023-as listaárak (1-3 nap esetén):
 • 1 napos 159$
 • 2 napos 249$ 
 • 3 napos 329$

Mindig vannak akciók, ezért érdemes időnként ránézni az árakra. Például a 2023. novemberében vásárolt kártya árából 80 $ kedvezményt adnak. 

A kártyák között az attrakciók számában van eltérés, ami azt jelenti, hogy 100 és 150 között mozog a választható programok száma, ami szerintem irreálisan sok. Talán akkor van jelentősége, ha 4-nél több napos kártyát szeretnél vásárolni. Fontos, hogy a napijegyek naptári napok, nem pedig 24 órás időszakok alapján működnek, ami azt jelenti, hogy ha este 7-kor aktiválod a bérletet, akkor az első napon már csak öt órád van hátra. A kártya akkor aktiválódik, amikor meglátogatod az első látnivalót.

New York városkártya
Alsó Manhattan - One World Trade Center

Előnye:

 • Annyi látnivalót látogathatsz meg, amennyit csak szeretnél a megadott időkereten belül, amely lehet 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 vagy 10 nap.
 • A legtöbb fizetős attrakciót tartalmazza.
 • Hatalmas megtakarítás érhető el.

Hátránya:

 • A napokat egymás után kell felhasználni.
 • Viszonylag drága, ezért akkor éri meg, ha sok fizetős program szerepel a bakancslistádon.
 • Egy napos kártya esetén a látnivalókat be kell sűrítened 24 órába.
New York városkártyák összehasonlítása

Go City All-Inclusive Pass:

The Sightseeing Day Pass:

The New York Pass:

Attrakciók száma szerint

.

Ha rugalmasan, több napra elosztva szeretnéd megnézni a kiválasztott látnivalókat, akkor ez a típusú városkártya a legjobb választás. Ha az attrakciók száma szerint szeretnél választani (én ezt ajánlom), akkor a City Pass kártyái vannak a legjobb árban. Ennek az az oka, hogy itt nem 100 program közül választhatsz, hanem csak 11-ből. Viszont, ha ebben a 11-ben benne van az, ami téged igazán érdekel, akkor szerintem ez a legjobb választás.

2023-as listaárak (2-5 program esetén):
 • 2 attrakció 89 $
 • 3 attrakció 96 $-tól*
 • 4 attrakció 174 $
 • 5 attrakció 138 $-tól

*City Pass C3 96 $, a többi kártya 139 $ / **City Pass 138 $, a többi kártya 209 $

Természetesen itt is vannak akciók, érdemes kivárni, ha nem last minute utazásra készülsz. Ennél a kártyánál sincs korlátozva, hogy egy nap alatt hány attrakciót látogathatsz meg az érvényességi időn belül (9 vagy 60 nap kártyától függően). A jegyek egyszeri belépésre jogosítanak fel, hacsak az egyes attrakciók belépési adatai másként nem rendelkeznek. A vásárlás után is eldöntheted, hogy mely látnivalókat szeretnéd meglátogatni, de érdemes minél előbb időpontot foglalni ott, ahol lehetséges.

New York városkártya

A Go City és Sightseeing Pass kártya ugyanazon az áron vásárolható meg (kivéve ha akciós). A New York CityPASS® annyiban tér el, hogy nem választhatunk olyan sok program közül és rövidebb ideig érvényes. Viszont olcsóbb, mint a másik kettő!

Előnye:

 • 9 vagy 60 napig érvényes a kártya típusától függően
 • Csak a kiválasztott számú látnivalót tartalmazza, így az ára is kedvezőbb.
 • Jelentős megtakarítás érhető el.

Hátránya:

 • a kártya jellegéből adódóan a látnivalók száma korlátozott (2-10 között).
New York városkártyák összehasonlítása

Go City Explorer Pass:

The Sightseeing Flex Pass:

New York CityPASS®:

Tipp

A városkártyákkal minden egyes látványosságot csak egyszer lehet meglátogatni. Ez alól az egyetlen kivétel a New York CityPASS. Ezzel a bérlettel egy napon belül kétszer is meglátogathatod az Empire State Building 86. emeleti kilátóját! A CityPASS kártya két általános belépőjegyet tartalmaz a felhőkarcolóba, egyet nappal, egyet pedig ugyanazon az estén.

Powered by GetYourGuide

Megéri városkártyát vásárolni?

Itt találod a 10 legnépszerűbb látnivaló belépőjegy árát. Természetesen csak azokat soroltam fel, melyek meglátogathatóak valamelyik kártyával. Add össze azoknak a programoknak a költségét, ami szerepel a bakancslistádon és gondold végig hány nap alatt szeretnéd megnézni őket. 

SUMMIT One Vanderbilt kilátót nem tartalmazza egyik városkártya sem – foglalás

A legtöbb program 30 $ és 60 $ közötti összegbe kerül. A kilátóteraszok (felhőkarcolók) belépőjegy árai 40-50$ között mozognak, míg a múzeumok belépőjegy árai 30 $ körül vannak.

Tehát, ha a napok száma szerint választasz kártyát, akkor érdemes 3 programot besűríteni egy napba, hogy megérje. Minél hosszabb időre vásárolsz kártyát annál nagyobb lesz a megtakarításod. Az attrakciók száma szerinti kártyával akkor éred el a legnagyobb megtakarítást, ha drága programok szerepelnek a listádon (pl.: Empire State Building vagy Hop on Hop off busz). Illetve akkor is érdemes ezt választanod, ha 4-5 attrakciót szeretnél megnézni, de nem egy nap alatt.

TOP 10 látnivaló, program belépőjegy ára (normál belépő listaaára)

.

 • Empire State Building – Main Deck – 86. emelet – 48$-tól
 • Top of the Rock – 44$-tól
 • Edge (nyitás előtti belépővel) – 50$-tól
 • MoMa – 30 $-tól
 • 9/11 Memorial Múzeum – 33 $-tól
 • One World Observatory – 44 $-tól
 • Guggenheim Múzeum – 30 $
 • Amerikai Természettudományi Múzeum – 28$-tól
 • Hajókirándulás – 30$-tól
 • Hop On Hop Off Busz (Big Bus) – 80 $

GYIK - Gyakran ismételt kérdések

Minden városkártya kb. azonos módon működik. Miután megvásároltad a bérletet, 12-24 hónap áll rendelkezésedre, hogy aktiváld azt, ami automatikusan megtörténik, amikor meglátogatod az első attrakciót. A városkártyát használhatod applikáción keresztül, de le is mentheted a telefonodra, amit ha szeretnél ki tudsz nyomtatni.

Kártyától függően vásárlástól számítva 1 vagy 2 éven belül használhatod fel a bérletet. Azonban ne feledd, hogy ha aktiváltad utána már csak a meghatározott időtartam áll rendelkezésedre.

Nem, egyik bérlet sem aktiválódik a vásárláskor. A városkártya akkor aktiválódik, amikor meglátogatod az első attrakciót. Ezt követően a bérlet típusától függően 1-60 napig lesz érvényes.

Miután megvásároltad a városkártyát, kapsz egy visszaigazoló e-mailt, amelyben minden információt megtalálsz.

Gyerekekkel előre tervezni nem olyan egyszerű, ezért én az attrakciók száma alapján döntenék. Így nem kell rohanni, bőven van idő megnézni a kiválasztott programokat. Én a Go City Explorer vagy a Sightseeing FLEX Pass kártyát ajánlom, mert ezeknél több, mint 100 attrakció közül lehet választani. A listán szerepelnek olyan programok mint a NY Akvárium, a Luna Park, Legoland vagy a Central Parki állatkert. Foglalás előtt mindenképp nézd át a listát, mert a két kártya attrakciói nem minden esetben fedik egymást. A Sightseeing Pass csak külön biztosítással mondható le, így minden szempontot figyelembe véve, az én javaslatom:

Go City Explorer Pass

Egyes látnivalók esetében előzetes időpont foglalásra van szükség. A foglalás menetéről és módjáról a visszaigazolásban találsz bővebb információt. Minden kártya kibocsátó cégnek van egy felülete, ahol időpontot tudsz foglalni magadnak. Egyes esetekben azonban közvetlen a múzeum vagy látnivaló oldalára irányítanak át. Természetesen mindenről tájékoztatni fognak, de a honlapon is megtalálod a részleteket.

Minden városnéző bérlet (a CityPASS New York kivételével) tartalmazza az 1 napos BIG BUS jegyet. Ez lehetővé teszi, hogy 24 órán belül az Uptown és a Downtown kört is bejárjuk. Mindkét kör megtétele egy látnivalónak számít, nem kettőnek.

Sok helyen a városkártyák a tömegközlekedés ingyenes használatát is tartalmazzák. Sajnos New York városában ez nem így van, csak a megjelölt attrakciókra érvényesek.

A legtöbb esetben a fel nem használt városkártya a vásárlástól számított 365 napig lemondható / visszaváltható. Nem jár visszatérítés, ha már meglátogattad valamelyik attrakciót (azaz aktiváltad a városkártyát) vagy, ha érvényes foglalásod van valamelyik programra (azaz még nem törölted a foglalást). 

Kivétel a Sightseeing kártya, ami csak abban az esetben váltható vissza, ha vásárláskor kötsz rá visszatérítési biztosítást (6%).

A városkártyák nem tartalmazzák a new york-i tömegközlekedést, a SUMMIT One Vanderbilt kilátót, a Metropolitan Művészeti Múzeum (MET), illetve a Szabadság-szobor talapzatához és koronájához való hozzáférést sem (kizárólag a komp jegyet).

Kösd meg biztosításod az egyéni utazó segítségével!

Tudtad? A bankkártyához tartozó utasbiztosítások sok esetben nem nyújtanak megfelelő fedezetet utazásunkhoz, sőt az is előfordulhat, hogy a biztosítás területi hatálya csak Európára terjed ki. Annak érdekében, hogy egy váratlan esemény ne tegye tönkre a régóta várt nyaralásodat, köss utas- és útlemondási biztosítást Magyarország egyetlen kifejezetten utasbiztosításokra specializálódott biztosítójánál!

Az EUB utasbiztosítását gyorsan és egyszerűen online, a nap 24 órájában, bankkártyás fizetéssel is megkötheted.​
Ha esetleg változnak az utazási terveid akkor sincs gond, mert teljes összegű díjvisszatérítést kérhetsz a kockázatviselés kezdetét megelőzően.

Egyéni Utazó

Hírlevél feliratkozás

Forrás: internet és és Egyéni Utazó

Képek: https://www.freepik.com  és Egyéni Utazó

Partnerprogram: A fenti bejegyzés un. partner linket tartalmaz, ami azt jelenti, hogy a vásárlás után jutalékot kapok. Ez nem drágítja a szolgáltatás árát, ezért ha hasznosnak találtad bejegyzésem, örömmel veszem ha a fenti linkről indítod foglalásod. Előre is nagyon köszönöm támogatásodat!

További bejegyzések

Egyéni Utazó

Hírlevél feliratkozás

Egyéni Utazó

Ingyenes Porto és környéke útikalauz!

Egyéni Utazó

Köszönjük megrendelésed!

Hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

iranytu-vagy-navigator-001