Barion Pixel
lépésről lépésre megtervezzük az utazásod >>>
Capri – megközelítés, közlekedés a szigeten
Capri – megközelítés, közlekedés a szigeten

Capri – megközelítés, közlekedés a szigeten

utazás | Capri | közlekedés | sikló | busz | taxi | hajó

Capri sziget – megközelítés – Capri sziget Olaszországban, a Nápolyi-öböl déli részén, a Sorrentói-félszigethez közel helyezkedik el. Kellemes éghajlatának köszönhetően már a rómaiak korában népszerű üdülőhely volt. A sziget területén két község osztozik: Anacapri és Capri. A számos római kori emlék mellett, pl. Villa Jovis, fő természeti látnivalói a tengerből kiemelkedő Faraglioni-sziklák, valamint a híres Kék-barlang. Capri szigete a mondén világ egyik legdivatosabb nyaralóhelye, a Nápolyba látogató turisták elmaradhatatlan zarándokhelye. (forrás: wikipedia)

A Marina Grande felől siklóval, lépcsőn valamint autóúton át közelíthető meg Capri központja. A Marina Piccola felől pedig szintén egy autóút valamint a Via Krupp nevű lépcsős sétaút vezet Capri városába. Anacaprival autóút köti össze. A helyi buszpályaudvar a városközpontban, a Piazettától induló Via Roma mellett van.

Egyéni utazó Capri látnivalók

Capri sziget - megközelítés

Reptéri transzfer és hajó 

Capri szigetére Nápoly két kikötőjéből indulnak hajók, a Porta di Massaból és a Molo Beverello-ból.
A reptérről közlekedő Alibus, mind a két kikötőnél megáll így ha egyenesen a kikötőbe szeretnétek menni ezt 5 euro-ért megtehetitek. 

A Molo Beverello-ból csak személyszállító, úgynevezett gyorshajók indulnak. A városközponthoz közelebb eső Porta de Massa-ból pedig gyorshajók és lassabb hajók is indulnak, melyekre autóval is fel lehet hajtani.
A gyorshajónál rövidebb a menetidő (TMV – 50 perc) viszont drágább a jegy. A lassabb hajó (Ferry) kb. 80 perc alatt teszi meg ugyanazt az utat. A gyorshajó esetében kb. 20 €-val tudtok kalkulálni irányonként, a lassabb, személyhajónál pedig 15 €-val. Társaságtól függően előfordulhat, hogy a bőröndért, háziállatért külön fizetni kell.

Porta di Massa kikötőből:
Caremar TMV gyorshajó, Ferry lassabb hajó

Molo Beverello kikötőből:
SNAV 
NLG 

Menetrend

A menetrend elég gyakran változik szezontól függően így érdemes többször csekkolni indulás előtt az árakat közvetlenül a hajótársaság oldalán vagy az alábbi linken.
Ezen a linken egy helyen láthatjátok az összes lehetőséget azonban azt javaslom az adott társaság oldalán foglaljatok jegyet, mert egyébként foglalási díjat számítanak fel.

Menetrend:

Ferry menetrend

A menetjegy megvásárolható a kikötőben is de ha főszezonban utaztok mindenképp érdemes előre megvásárolni online, mert korlátozott számban áll rendelkezésre és előfordulhat, hogy nem lesz helyed a kiválasztott járaton.
Online vásárlás esetén egy kóddal ellátott voucher-t kaptok, melyet a pénztár melletti automatában tudtok jegyre váltani.

Capri szigetére az Amalfi partokról, Sorrentoból és más szigetekről is indulnak hajók. Ezek menetrendjéről is a fenti linken tudtok tájékozódni.

A hajó Capri szigetén a Marina Grande kikötőbe fog érkezni és ugyaninnen fog visszaindulni.

Közlekedés a szigeten

Gyalogosan

 

Ha gyalogosan vágunk neki a szigetnek számoljunk a hőséggel, a rengeteg lépcsővel és a szűk meredek utcákkal. Főszezonban nagyon hosszú sorok állnak a buszmegállókban így ha nem riadunk vissza egy kis lépcsőzéstől elindulhatunk gyalog is.
Néhány javasolt gyalogos útvonal:
Capri város – Marina Grande: 15 perc séta – végig lépcsők vezetnek lefelé
Anacapri – Marina Grande: 40 perc vagyis 900 lépcső lefelé (Phoenician Steps)
Capri – Marina Piccola: 20 perc séta lefelé a Via Mulo-n
Azt javaslom, hogy a föníciai lépcsőket inkább felfelé másszuk meg, mert a lépcsők többsége nagyon magas, így sokkal könnyebb felmenni rajta, mint leereszkedni. 

egyeni-utazo-capri-olaszorszag-napoly

Funicular (sikló)

Közvetlenül a Marina Grande kikötőből indul Capriba. A menetjegy ára 2 €, melyet előre meg kell vásárolni a pénztárban. Az út összesen négy percig tart, ezért ez a leggyorsabb és legkényelmesebb módja, hogy eljussatok Capri városába. Nyáron non-stop közlekedik megállás nélkül de ha hosszú lenne a sor, több személy esetén megéri taxiba ülni (fix áras) vagy esetleg lefelé gyalogolhatunk is. A sikló kora reggeltől este 10-ig közlekedik. Szezonon kívül, januárban és februárban nem jár.

Menetrend:  Capri busz menetrend

Mount Solaro felvonó

Monte Solero a sziget legmagasabb pontja (589 méter), mely könnyen elérhető az Anacapriból induló felvonóval. A 12 perces út alatt csodálatos kilátás nyílik Anacapri gyönyörű történelmi központjára közvetlenül a háztetők, a környező mezők és fák felett elhaladva, a lábunkkal majdnem érintve a fák tetejét.

A felvonó a Piazza Vittoria-ról indul. A lift viszonylag közel halad a föld felszínéhez, így a tériszonyban szenvedők is bátran felülhetnek.
Honlap: Mount Solero libegő menetrend

Busz

A helyi ”buszhálozat” nagyon jól átlátható a mellékelt térkép segítségével. A Marina Grande-ból szinte bárhová el tudunk jutni busszal. Capriban és Anacapriban előre meg kell venni a jegyet, a többi állomáson azonban a buszon is be tudod szerezni. A buszmegállókban külön sorok vannak a járatoknak így még véletlenül sem tudtok rossz buszra szállni. A kis buszok hajmeresztő, szűk sziklás szerpentineken közlekednek hajtű-kanyarokkal tűzdelve. Menetrend természetesen van, de azt ne vegyük alapul 🙂

Menetjegy ára 2 € – külön fizetni kell a bőröndért és a háziállatokért. Ha úgy gondoljuk, hogy négynél több alkalommal szálltok buszra, akkor már érdemes napi jegyet venni.
Menetidők:
Capri – Anacapri: 15 perc
Capri – Marina Piccola: 20 perc
Marina Grande – Anacapri: 25 perc
Marina Piccola – Anacapri: 25 perc
Anacapri – Blue Grotto: 20 perc
Anacapri – Punta Carena Lighthouse: 20 perc

A jegypénztárak Marina Grande-ban, a Piazzettán, valamint Capri és Anacapri buszpályaudvarainál találhatók.

Forrás: capri.com

Két buszhálózat működik az Autobus ATC és a Autobus Staiano.

Taxi

 

Caprin nagyon egyedi kialakítású cabrio taxik közlekednek fix áron. Innét letölthető a díjszabás de vigyázat mert kb. mindenért felárat számolnak fel, ezért előbb mindig kérdezzünk rá az árra.
Árak: Comune di Anacapri és Citta di Capri

Robogó bérlés

Főszezonban csak a helyiek, taxik és buszok közlekedhetnek járművel a szigeten, ezért annak aki önállóan szeretné bejárni a szigetet a robogó bérlést javaslom (Grand Marina, Capri és Anacapri városában van rá lehetőség)

Info: Robogó bérlés

Hajókirándulás a sziget körül

Be lehet fizetni hajókirándulásra a sziget körül, ami ideális megoldás lehet azoknak, akiknek csak egy napjuk van Caprira. A túra során szinte minden fontosabb látnivalót megcsodálhatunk a hajóról. A kompról leszállva rögtön megrohamoznak minket a szervező irodák emberei, ezért érdemes előre tájékozódni, hogy melyik társaság mit nyújt a közel azonos árért. Mind a két cég oldalán megtalálhatóak a különböző utak árakkal, térképpel együtt.
általában 3 féle kirándulás közül választhatunk:

Grand Marina – Blue Grotto retúr – nem tartalmazza a barlang belépőt, melyet külön meg kell venni 14 €-ért
Grand Marina – Faraglioni retúr – ez egy fél kör a sziget körül, ami nem érinti a Blue Grotto barlangot (ellenkező irányba megy, mint a barlang van)
Teljes sziget kör – megáll a Blue Grotto-nál, de szintén nem tartalmazza a barlang belépőt, melyet külön meg kell venni 14 €-ért

Motoscafisti Capri 
Laser Capri 

Foglalj szállást az Egyéni Utazó segítségével!

Booking.com
Egyéni Utazó

Hírlevél feliratkozás

TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK

Capri 1 napos program

Capri – 1 napos program

utazás | program | Olaszország |Capri | látnivalók Capri szigete Olaszországban, a Nápolyi-öböl déli részén helyezkedik el. Kellemes éghajlatának köszönhetően már a rómaiak korában népszerű

Tovább olvasom »
Egyéni Utazó

Hírlevél feliratkozás

Egyéni Utazó

Ingyenes Porto és környéke útikalauz!

Egyéni Utazó

Köszönjük megrendelésed!

Hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

iranytu-vagy-navigator-001