Barion Pixel
lépésről lépésre megtervezzük az utazásod >>>
Capri – megközelítés, közlekedés a szigeten
Capri – megközelítés, közlekedés a szigeten

Capri – megközelítés, közlekedés a szigeten

utazás | Capri | közlekedés | sikló | busz | taxi | hajó

Capri sziget – megközelítés – Capri sziget Olaszországban, a Nápolyi-öböl déli részén, a Sorrentói-félszigethez közel helyezkedik el. Kellemes éghajlatának köszönhetően már a rómaiak korában népszerű üdülőhely volt. A sziget területén két község osztozik: Anacapri és Capri. A számos római kori emlék mellett, pl. Villa Jovis, fő természeti látnivalói a tengerből kiemelkedő Faraglioni-sziklák, valamint a híres Kék-barlang. Capri szigete a mondern világ egyik legdivatosabb nyaralóhelye, a Nápolyba látogató turisták elmaradhatatlan zarándokhelye. (forrás: wikipedia)

Capri városa Marina Grande felől siklóval, lépcsőn valamint busszal közelíthető meg. A Marina Piccola felől szintén busszal, valamint a Via Krupp nevű lépcsős úton érjük el. Anacaprival autóút köti össze. A helyi buszpályaudvar a városközpontban, a Piazettától induló Via Roma mellett található.

Egyéni utazó Capri látnivalók

Capri sziget - megközelítés

Reptéri transzfer és hajó 

Capri szigetére Nápoly két kikötőjéből indulnak hajók, a Porta di Massaból és a Molo Beverello-ból.
A reptérről közlekedő Alibus, mind a két kikötőnél megáll így, ha egyenesen a kikötőbe szeretnél menni ezt 5 € -ért megteheted. 

A Molo Beverello-ból csak személyszállító, úgynevezett gyorshajók közlekednek. A városközponthoz közelebb eső Porta de Massa-ból pedig gyorshajók és lassabb hajók is indulnak, melyekre autóval is fel lehet hajtani.
A gyorshajónál rövidebb a menetidő (TMV – 50 perc) viszont drágább a jegy. A lassabb hajó (Ferry) kb. 80 perc alatt teszi meg ugyanazt az utat. A menetjegy ára egyirányba kb. 20-30 €. Társaságtól függően előfordulhat, hogy a bőröndért, háziállatért külön fizetni kell.

Porta di Massa kikötőből:
Caremar TMV gyorshajó, Ferry lassabb hajó

Molo Beverello kikötőből:
SNAV 
NLG 

Menetrend

A menetrend elég gyakran változik, ezért érdemes többször ellenőrizni indulás előtt az árakat közvetlenül a hajótársaság oldalán vagy az alábbi linken.
A Ferryscnanner honlapján egy helyen láthatod az összes lehetőséget a Molo Beverello kikötőből és a foglalás is nagyon egyszerű. Összehasonlíthatod a különböző komptársaságok árait, így biztos megtalálod a legkedvezőbb ajánlatot. Emellett a foglalás során tájékoztatnak a lemondási feltételekről illetve, hogy mennyi és mekkora poggyászt vihetsz magaddal díjmentesen. A foglalási folyamat végén köthetsz külön biztosítást és számlát is tudsz kérni a cégadatok megadásával.

A menetjegy megvásárolható a kikötőben is, de ha főszezonban utazol mindenképp érdemes előre megvásárolni online, mert korlátozott számban áll rendelkezésre menetjegy és előfordulhat, hogy nem lesz helyed a kiválasztott járaton.

Capri szigetére az Amalfi partokról, Sorrentoból és más szigetekről is indulnak hajók. Ezek menetrendjéről is a fenti linken tudsz tájékozódni.

A hajó Capri szigetén a Marina Grande kikötőbe fog érkezni és ugyaninnen fog visszaindulni.

Közlekedés a szigeten

Gyalogosan

Ha gyalogosan szeretnéd felfedezni a szigetet, számolj a hőséggel, a rengeteg lépcsővel és a szűk meredek utcákkal. Főszezonban nagyon hosszú sorok állnak a buszmegállókban, így ha nem riadsz vissza egy kis lépcsőzéstől elindulhataz gyalog is.

Néhány javasolt gyalogos útvonal:

  • Capri város – Marina Grande: 15 perc séta – végig lépcsők vezetnek lefelé
  • Anacapri – Marina Grande: 40 perc vagyis 900 lépcső lefelé (Phoenician Steps)
  • Capri – Marina Piccola: 20 perc séta lefelé a Via Mulo-n

Azt javaslom, hogy a föníciai lépcsőket inkább felfelé válaszd, mert a lépcsők többsége nagyon magas, így sokkal könnyebb felmenni rajta, mint leereszkedni. 

egyeni-utazo-capri-olaszorszag-napoly

Funicular (sikló)

A sikló közvetlenül a Marina Grande kikötőből indul Capri városába. A menetjegy ára 2,40 €, melyet előre meg kell vásárolni a pénztárban. Az út összesen négy percig tart, ezért ez a leggyorsabb és legkényelmesebb módja, hogy eljuss Capri városába. Nyáron non-stop közlekedik megállás nélkül, de ha hosszú lenne a sor, több személy esetén megéri taxiba ülni (fix áras) vagy esetleg lefelé gyalogolhatsz is. A sikló kora reggeltől este 10-ig közlekedik. Szezonon kívül, januárban és februárban nem jár.

Menetrend:  Capri busz és sikló menetrend

Mount Solaro felvonó

Monte Solero a sziget legmagasabb pontja (589 méter), mely könnyen elérhető az Anacapriból induló felvonóval. A 12 perces út alatt csodálatos kilátás nyílik Anacapri gyönyörű történelmi központjára. A libegő közvetlenül a háztetők, a környező mezők és fák felett halad, így a lábunkkal majdnem megérinthetjük a fák tetejét. A felvonó a Piazza Vittoria-ról indul. A lift viszonylag közel halad a föld felszínéhez, így a tériszonyban szenvedők is bátran felülhetnek.

Egy irányú jegy 11 €, retúr 14 €.
Honlap: Mount Solero libegő menetrend

Busz

A helyi ”buszhálozat” nagyon jól átlátható a mellékelt térkép segítségével. A Marina Grande-ból szinte bárhová el tudsz jutni busszal. Capriban és Anacapriban előre meg kell venni a jegyet, a többi állomáson azonban a buszon is be tudod szerezni. A buszmegállókban külön sorok vannak a járatoknak, így még véletlenül sem tudsz rossz buszra szállni. A kis buszok hajmeresztő, szűk sziklás szerpentineken közlekednek hajtű-kanyarokkal tűzdelve. Menetrend természetesen van, de azt ne vegyük alapul 🙂

Menetjegy ára 2,40 €, a buszon pedig 2,90 €  – külön fizetni kell a bőröndért és a háziállatokért. Ha úgy tervezed, hogy négynél több alkalommal szállsz buszra, akkor már érdemes napi jegyet venni, melynek ára 7,2 € (1 € deposit)
Menetidők:

  • Capri – Anacapri: 15 perc
  • Capri – Marina Piccola: 20 perc
  • Marina Grande – Anacapri: 25 perc
  • Marina Piccola – Anacapri: 25 perc
  • Anacapri – Blue Grotto: 20 perc
  • Anacapri – Punta Carena Lighthouse: 20 perc

A jegypénztárak Marina Grande-ban, a Piazzettán, valamint Capri és Anacapri buszpályaudvarainál találhatók.

Forrás: capri.com

Két buszhálózat működik az Autobus ATC és a Autobus Staiano.

Taxi

.

Caprin nagyon egyedi kialakítású cabrio taxik közlekednek fix áron. Sajnos 2024-es díjszabást nem találtam, ezért előbb mindig kérdezz rá az árra. Az alábbi honlapon vannak árak, de nem tudom, hogy mennyi friss.
Taxi árak

 

 

 

Robogó bérlés

.

Főszezonban csak a helyiek, taxik és buszok közlekedhetnek járművel a szigeten, ezért annak aki önállóan szeretné bejárni a szigetet a robogó bérlést javaslom (Grand Marina, Capri és Anacapri városában van rá lehetőség)

Info: Robogó bérlés

Egyéni Utazó

Hírlevél feliratkozás

Hajókirándulás a sziget körül

Be lehet fizetni hajókirándulásra a sziget körül, ami ideális megoldás lehet azoknak, akik csak egy napra érkeznek a szigetre. A túra során szinte minden fontosabb látnivalót megcsodálhatunk a hajóról. A kompról leszállva rögtön megrohamoznak minket a szervező irodák emberei, ezért érdemes előre tájékozódni, hogy melyik társaság mit kínál a közel azonos árért. Minden cég oldalán megtalálhatóak az árak.
Általában 3 féle kirándulás közül választhatunk:

Grand Marina – Blue Grotto retúr – nem tartalmazza a barlang belépőt, melyet külön meg kell venni.
Grand Marina – Faraglioni retúr – ez egy fél kör a sziget körül, ami nem érinti a Blue Grotto barlangot (ellenkező irányba megy, mint ahol a barlang van).
Teljes sziget kör – megáll a Blue Grotto-nál, de szintén nem tartalmazza a barlang belépőt, melyet külön meg kell venni.

Motoscafisti Capri vagy foglalás itt

HP Travel Capri

Laser Capri  vagy foglalás itt

 

Powered by GetYourGuide

Ha tetszett a bejegyzés, segíts nekem azzal, hogy terjeszted az oldal jó hírét, mesélsz barátaidnak és ismerőseidnek az Egyéni Utazóról. Amennyiben kíváncsi vagy további tartalmakra, ne felejts el feliratkozni hírlevelemre vagy követni a közösségi oldalakon is.

Képek: https://www.freepik.com,  https://unsplash.com és Egyéni Utazó

Partnerprogram: A fenti bejegyzés un. affiliate linket tartalmaz, ami azt jelenti, hogy a vásárlás után jutalékot kapok. Ez nem drágítja a szolgáltatás árát, ezért ha hasznosnak találtad bejegyzésem, örömmel veszem ha a fenti linkről indítod foglalásod. Előre is nagyon köszönöm támogatásodat!

TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK

Capri 1 napos program

Capri – 1 napos program

utazás | program | Olaszország | Capri | látnivalók Capri szigete Olaszországban, a Nápolyi-öböl déli részén helyezkedik el. Kellemes éghajlatának köszönhetően már a rómaiak korában

Tovább olvasom »
Egyéni Utazó

Hírlevél feliratkozás

Egyéni Utazó

Ingyenes Porto és környéke útikalauz!

Egyéni Utazó

Köszönjük megrendelésed!

Hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

iranytu-vagy-navigator-001