Barion Pixel
lépésről lépésre megtervezzük az utazásod >>>
Capri – 1 napos program
Capri 1 napos program
Capri – 1 napos program

Capri – 1 napos program

utazás | program | Olaszország |Capri | látnivalók

Capri szigete Olaszországban, a Nápolyi-öböl déli részén helyezkedik el. Kellemes éghajlatának köszönhetően már a rómaiak korában népszerű üdülőhely volt. Fő természeti látnivalói a tengerből kiemelkedő Faraglioni-sziklák, valamint a híres Kék-barlang. Capri szigete a mondern világ egyik legdivatosabb nyaralóhelye, a Nápolyba látogató turisták elmaradhatatlan zarándokhelye. 

Sokan kifejezetten, azért utaznak Dél-Olaszországba, hogy Caprin töltsék a szabadságukat, de vannak, akik egy nápolyi hosszú hétvégébe illesztik be egy napos programként.  Aki az Amalfi partokra érkezik annak is érdemes áthajóznia legalább egy napra.

Ez a részletes program és útleírás azoknak szól akik egy napos villámlátogatást terveznek a szigeten. 

És akkor lássuk a részleteket:

Egyéni Utazó - Capri látnivalók

Program röviden

 

Délelőtt: Capri városnézés

Hajókirándulás a sziget körül

Délután: Anacapri városnézés

 

A program szétbontható két vagy három napra is ha több időt szeretnénk a szigeten tölteni.

Marina Grande

 

– Reggel érkezés Capri szigetére, a Marina Grande kikötőbe. 

Itt megrohamoznak minket a hajótársaságok alkalmazottai akik sziget körüli utat kinálnak. Fogadjuk el a szórólapokat, tájékozódjunk és ha már előre eldöntöttük melyik kiránduláson szeretnénk részt venni foglaljuk le.

– Első programként menjünk fel Capri városába.

  • siklóval (funicular-pár perc),
  • gyalogosan (kb. 15 perc)
  • vagy busszal

A kikötőtől jobbra indulva találjuk a siklót. A bejárattal szembeni pénztárba tudunk jegyet váltani a buszra és a siklóra is. A menetjegy ára 2 eur.

Menetrend

egyeni-utazo-capri-olaszorszag-grand-quisisana-hotel
Forrás: homeinitaly.com

Capri város

 

– Érkezés Capri városába, a Piazzetta-ra. Tekintsük meg az óratoronyot és a Santo Stefano katedrálist, melyet a térről felfelé vezető lépcsőn érünk el. A Palazzo Cerio a legépebben fennmaradt középkori épülete a szigetnek.  Ebben van a Museo Ignazio Cerio, amely a sziget élővilágának, természetrajzának kiállítását mutatja be.

 

– Piazzetta-ról tovább haladva a város főutcáján, a Via Vittorio Emanuelen, megtekinthetjük a híres Grand Quisisana Hotelt, a város egyetlen ötcsillagos szállodáját, amelyet a XIX. században eredetileg szanatóriumnak építettek.

Giardini di Augusto – Via Krupp

 

– A szállodát elhagyva forduljunk jobbra a Via Matteotti-ra, mely a Giardini di Augusto-hoz vezet. Ez Augustus kertje, virágteraszos közparkja, ahonnan az egyik legszebb kilátás nyílik a Faraglioni sziklákra, a Marina Piccolára, valamint a Via Kruppra. Sajnos utóbbi jelenleg le van zárva, de fentről pazar fényképet tudunk róla készíteni. A belépő mindössze 1 €.

 

– Sétáljunk vissza a Piazzetta-ra a Via Ignazio Cerio-n és Via Camerelle-n keresztül a luxus boltok mellett elhaladva.

 

– Szűkösen, de beleférhet a programba egy séta a Villa Jovishoz, ami kb. 2,2 km a térről (fél óra – oda).

Egyéni utazó Capri látnivalók
egyeni-utazo-capri-marina-grande-olaszorszag

Hajókirándulás

 

– Menjünk vissza a Marina Grande kikötőbe gyalogosan (15 perc), siklóval vagy busszal.

– Visszatérve a Marina Grande kikötőbe fizessünk be egy sziget körüli hajókirándulásra ha még nem tettük meg. Az időpont választásnál figyeljünk arra, hogy legyen időnk előtte vagy utána ebédelni. Mind a két hajótársaság ugyanazt az utat kínálja azonos áron:

Grand Marina – Blue Grotto / Grand Marina – Faraglioni  / Teljes sziget kör 

Motoscafisti Capri
Laser Capri

Látnivalók a hajókiránduláson

 

– Amennyiben a teljes sziget körre fizetünk be, a hajóút során látni fogunk minden olyan helyet, ahová gyalogosan nem lesz időnk eljutni (a lenti google térképen pirossal jelölve). A hajó megáll a Grotta Azurra-nál is, ahová 14 euro-ért bevisznek kis csónakokkal. A parton nagyon hosszú sorok szoktak állni, viszont így elég gyorsan bejuthatunk.

Látnivalók a kirándulás alatt: “Scugnizzo”, Tiberius’ leap, Coral Grotto, White Grotto, Natural arch, Villa Malaparte, Faraglioni, Bay of Marina Piccola, Siren’s rock, Green Grotto, Punta Carena világítótorony, Blue Grotto (külön belépővel)

– A hajókirándulás előtt vagy után ne felejtsünk el ebédelni. 

Forrás: lasercapri.com

Anacapri – Monte Solero

 

– Marina Grande kikötőből busszal (15 perc), vagy gyalogosan menjünk fel a föníciai lépcsőkön (La Scala Fenicia) Anacapri városába. Ha mindenképp szeretnénk gyalogolni, akkor inkább felfelé javaslom (kb. 1 óra – 3 km).

 

– Anacapriba érkezve üljünk fel a libegőre, ami felvisz a Monte Solero hegyre, Capri legmagasabb pontjára . Ha valaki tériszony miatt nem szívesen ül libegőre, akkor jól kiépített turistaút is vezet a hegyre, mely kb. 2 km. Ebben az esetben Osservatorio Solare-t írjuk be a navigációba. Az egy napos programba nem biztos hogy belefér a gyalogos túra, ezért azt inkább 2 vagy 3 napos tartozkodás esetén javaslom. A felvonó a Piazza Vittoria-ról indul. A lift viszonylag közel halad a föld felszínéhez, így a tériszonyban szenvedők is bátran felülhetnek.
Libegő honlap 

 

Anacapri – Via San Michele

 

– Visszatérve Anacapriba sétáljunk egyet a csodás történelmi óvárosban a hangulatos, fehérre meszelt házacskák között.

 

– Keressük meg Anacapri fő látnivalóját a Villa San Michele-t, melynek kertjéből páratlan kilátás nyílik a szigetre. 

Villa San Michele honlap

 

– Térjünk vissza a kikötőbe gyalogosan vagy busszal. Utóbbi esetben a megállóval szembeni gyógyszertárban tudjuk megvenni a jegyet. Figyeljünk, hogy visszatérjünk a Grand Marina kikötőbe a hajó indulása előtt 10-15 perccel.

egyeni-utazo-capri-olaszorszag-villa-san-michele
Forrás: homeinitaly.com

Foglalj autót és szállást az Egyéni Utazó segítségével!

Booking.com

CAPRI TÉRKÉP

 

Egyéni Utazó

Hírlevél feliratkozás

Zanzibár digitális útikalauz!

Szívesen utaznál Zanzibárra, de segítségre van szükséged a szervezésben? Kérd ingyenes előzetes kalkulációmat vagy szervezd meg egyénileg utazásod a digitális útiklalauz segítségével! Az útikalauz több, mint egy szimpla útikönyv, mert naprakész információkat tartalmaz, hogy ne neked kelljen az interneten található átláthatatlan mennyiségű információt felkutatni és összegyűjteni.

TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK

Egyéni Utazó

Hírlevél feliratkozás

Egyéni Utazó

Ingyenes Porto és környéke útikalauz!

Egyéni Utazó

Köszönjük megrendelésed!

Hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

iranytu-vagy-navigator-001