Barion Pixel
lépésről lépésre megtervezzük az utazásod >>>
Capri – 1 napos program
Capri 1 napos program
Capri – 1 napos program

Capri – 1 napos program

utazás | program | Olaszország | Capri | látnivalók

Capri szigete Olaszországban, a Nápolyi-öböl déli részén helyezkedik el. Kellemes éghajlatának köszönhetően már a rómaiak korában népszerű üdülőhely volt. Fő természeti látnivalói a tengerből kiemelkedő Faraglioni-sziklák, valamint a híres Kék-barlang. Capri szigete a mondern világ egyik legdivatosabb nyaralóhelye, a Nápolyba látogató turisták elmaradhatatlan zarándokhelye. 

Sokan kifejezetten, azért utaznak Dél-Olaszországba, hogy Caprin töltsék a szabadságukat, de vannak, akik egy nápolyi hosszú hétvégébe illesztik be egy napos programként.  Aki az Amalfi partokra érkezik, annak is érdemes áthajóznia legalább egy napra.

Ez a részletes program és útleírás azoknak szól, akik egy napos villámlátogatást terveznek a szigetre. 

És akkor lássuk a részleteket:

Egyéni Utazó - Capri látnivalók

Program röviden

 

Délelőtt: Capri városnézés

Hajókirándulás a sziget körül

Délután: Anacapri városnézés

 

A program szétbontható két vagy három napra is ha több időt szeretnél a szigeten tölteni.

Marina Grande

.

– Reggel érkezés Capri szigetére, a Marina Grande kikötőbe. 

Itt megrohamoznak minket a hajótársaságok alkalmazottai, akik sziget körüli utakat kínálnak. Fogadjuk el a szórólapokat, tájékozódjunk és ha már előre eldöntöttük melyik kiránduláson szeretnénk részt venni foglaljuk le.

– Első programként menjünk fel Capri városába.

  • siklóval (funicular – pár perc),
  • gyalogosan (kb. 15 perc)
  • vagy busszal

A kikötőtől jobbra indulva találod a siklót. A bejárattal szembeni pénztárba tudsz jegyet váltani a buszra és a siklóra is. A menetjegy ára 2,40 € .

Menetrend

egyeni-utazo-capri-olaszorszag-grand-quisisana-hotel
Forrás: homeinitaly.com

Capri város

 

– Érkezés Capri városába, a Piazzetta-ra. Tekintsd meg az óratoronyot és a Santo Stefano katedrálist, melyet a térről felfelé vezető lépcsőn érsz el. A Palazzo Cerio a legépebben fennmaradt középkori épület a szigeten.  Ebben van a Museo Ignazio Cerio, amely a sziget élővilágának, természetrajzának kiállítását mutatja be.

 

– Piazzetta-ról tovább haladva a város főutcáján, a Via Vittorio Emanuelen, megtekintheted a híres Grand Quisisana Hotelt, a város egyetlen ötcsillagos szállodáját, amelyet a XIX. században eredetileg szanatóriumnak építettek.

Giardini di Augusto – Via Krupp

 

– A szállodát elhagyva fordulj jobbra a Via Matteotti-ra, mely a Giardini di Augusto-hoz vezet. Ez Augustus kertje, virágteraszos közparkja, ahonnan az egyik legszebb kilátás nyílik a Faraglioni sziklákra, a Marina Piccolára, valamint a Via Kruppra. Utóbbi évekig le volt zárva, de 2023 nyarán újra megnyitották. A belépő 2,50 € (12 év alatt ingyenes)

Online jegyvásárlás: Giardini di Augusto belépő

Cím: Via Matteotti, 2, 80076 Capri NA, Olaszország

 

– Sétálj vissza a Piazzetta-ra a Via Ignazio Cerio-n és Via Camerelle-n keresztül a luxus boltok mellett elhaladva.

 

– Szűkösen, de beleférhet a programba egy séta a Villa Jovishoz, ami kb. 2,2 km a térről (fél óra oda). De ha szeretnél, mostmár a Via Krupp-on is tehetsz egy sétát. 

Egyéni utazó Capri látnivalók
egyeni-utazo-capri-marina-grande-olaszorszag

Hajókirándulás

 

– Menj vissza a Marina Grande kikötőbe gyalogosan (15 perc), siklóval vagy busszal.

– Visszatérve a Marina Grande kikötőbe fizess be egy sziget körüli hajókirándulásra, ha még nem tetted meg. Az időpont választásnál figyelj arra, hogy legyen időd előtte vagy utána ebédelni. Mindegyik hajótársaság kb. ugyanazt az utat kínálja körülbelül azonos áron:

Grand Marina → Blue Grotto

Grand Marina → Faraglioni 

Teljes sziget kör 

Motoscafisti Capri vagy foglalás itt

HP Travel Capri

Laser Capri  vagy foglalás itt

Látnivalók a hajókiránduláson

.

– Amennyiben teljes sziget körre fizettél be, a hajóút során látni fogsz minden olyan helyet, ahová gyalogosan nem lesz időd eljutni (a lenti google térképen pirossal jelölve). A hajó megáll a Grotta Azurra-nál is (Blue Grotto), ahová külön díj ellenében bevisznek kis csónakokkal. A parton nagyon hosszú sorok szoktak állni, viszont így elég gyorsan be lehet jutni.

.

Látnivalók a kirándulás alatt: „Scugnizzo”, Tiberius’ leap, Coral Grotto, White Grotto, Natural arch, Villa Malaparte, Faraglioni, Bay of Marina Piccola, Siren’s rock, Green Grotto, Punta Carena világítótorony, Blue Grotto (külön belépővel)

.

– A hajókirándulás előtt vagy után ne felejts el ebédelni. 

Forrás: lasercapri.com

Anacapri – Monte Solero

.

– A hajókirándulás után, a Marina Grande kikötőből busszal (15 perc), vagy gyalogosan menj fel a föníciai lépcsőkön (La Scala Fenicia) Anacapri városába. Ha mindenképp gyalogolni szeretnél, akkor inkább felfelé javaslom (kb. 1 óra – 3 km).

 

– Anacapriba érkezve ülj fel a libegőre, ami felvisz a Monte Solero hegyre, Capri legmagasabb pontjára . Ha valaki tériszony miatt nem szívesen ül libegőre, akkor jól kiépített turistaút is vezet a hegyre, amely kb. 2 km. Ebben az esetben Osservatorio Solare-t írj be a navigációba. Az egy napos programba nem biztos, hogy belefér a gyalogos túra, ezért azt inkább 2 vagy 3 napos tartózkodás esetén javaslom. A felvonó a Piazza Vittoria-ról indul. A lift viszonylag közel halad a föld felszínéhez, így a tériszonyban szenvedők is bátran felülhetnek. Egyirányú jegy 11 €, retúr 14 €. 
Libegő honlap 

 

Anacapri – Via San Michele

 

– Visszatérve Anacapriba sétálj egyet a csodás történelmi óvárosban a hangulatos, fehérre meszelt házacskák között.

 

– Keresd meg Anacapri fő látnivalóját a Villa San Michele-t, melynek kertjéből páratlan kilátás nyílik a szigetre. 

Villa San Michele honlap

 

– Menj vissza a kikötőbe gyalogosan vagy busszal. Utóbbi esetben a megállóval szembeni gyógyszertárban tudsz jegyet venni. Figyelj rá, hogy a hajó indulása előtt 10-15 perccel visszaérj a Grand Marina kikötőbe.

Program Tipp! Ha az aktív kikapcsolódás híve vagy, vegyél részt egy kajak túrán Capri partjai mentén – foglalás

egyeni-utazo-capri-olaszorszag-villa-san-michele
Forrás: homeinitaly.com

CAPRI TÉRKÉP

 

Ha tetszett a bejegyzés, segíts nekem azzal, hogy terjeszted az oldal jó hírét, mesélsz barátaidnak és ismerőseidnek az Egyéni Utazóról. Amennyiben kíváncsi vagy további tartalmakra, ne felejts el feliratkozni hírlevelemre vagy követni a közösségi oldalakon is.

Képek: https://www.freepik.com,  https://unsplash.com és Egyéni Utazó

Partnerprogram: A fenti bejegyzés un. partner linket tartalmaz, ami azt jelenti, hogy a vásárlás után jutalékot kapok. Ez nem drágítja a szolgáltatás árát, ezért ha hasznosnak találtad bejegyzésem, örömmel veszem ha a fenti linkről indítod foglalásod. Előre is nagyon köszönöm támogatásodat!

Egyéni Utazó

Hírlevél feliratkozás

TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK

Egyéni Utazó

Hírlevél feliratkozás

További érdekes tartalmakért kövess social media felületeimen is!

Egyéni Utazó

Ingyenes Porto és környéke útikalauz!

Egyéni Utazó

Köszönjük megrendelésed!

Hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

iranytu-vagy-navigator-001