Barion Pixel
Capri – 1 napos program
Capri 1 napos program
Capri – 1 napos program

Capri – 1 napos program

utazás | program | Olaszország |Capri | látnivalók

Capri szigete Olaszországban, a Nápolyi-öböl déli részén helyezkedik el. Kellemes éghajlatának köszönhetően már a rómaiak korában népszerű üdülőhely volt. Fő természeti látnivalói a tengerből kiemelkedő Faraglioni-sziklák, valamint a híres Kék-barlang. Capri szigete a mondern világ egyik legdivatosabb nyaralóhelye, a Nápolyba látogató turisták elmaradhatatlan zarándokhelye. 

Sokan kifejezetten, azért utaznak Dél-Olaszországba, hogy Caprin töltsék a szabadságukat, de vannak, akik egy nápolyi hosszú hétvégébe illesztik be egy napos programként.  Aki az Amalfi partokra érkezik annak is érdemes áthajóznia legalább egy napra.

Ez a részletes program és útleírás azoknak szól akik egy napos villámlátogatást terveznek a szigeten. 

És akkor lássuk a részleteket:

Egyéni Utazó - Capri látnivalók

Program röviden

 

Délelőtt: Capri városnézés

Hajókirándulás a sziget körül

Délután: Anacapri városnézés

 

A program szétbontható két vagy három napra is ha több időt szeretnénk a szigeten tölteni.

Marina Grande

 

– Reggel érkezés Capri szigetére, a Marina Grande kikötőbe. 

Itt megrohamoznak minket a hajótársaságok alkalmazottai akik sziget körüli utat kinálnak. Fogadjuk el a szórólapokat, tájékozódjunk és ha már előre eldöntöttük melyik kiránduláson szeretnénk részt venni foglaljuk le.

– Első programként menjünk fel Capri városába.

  • siklóval (funicular-pár perc),
  • gyalogosan (kb. 15 perc)
  • vagy busszal

A kikötőtől jobbra indulva találjuk a siklót. A bejárattal szembeni pénztárba tudunk jegyet váltani a buszra és a siklóra is. A menetjegy ára 2 eur.

Menetrend

egyeni-utazo-capri-olaszorszag-grand-quisisana-hotel
Forrás: homeinitaly.com

Capri város

 

– Érkezés Capri városába, a Piazzetta-ra. Tekintsük meg az óratoronyot és a Santo Stefano katedrálist, melyet a térről felfelé vezető lépcsőn érünk el. A Palazzo Cerio a legépebben fennmaradt középkori épülete a szigetnek.  Ebben van a Museo Ignazio Cerio, amely a sziget élővilágának, természetrajzának kiállítását mutatja be.

 

– Piazzetta-ról tovább haladva a város főutcáján, a Via Vittorio Emanuelen, megtekinthetjük a híres Grand Quisisana Hotelt, a város egyetlen ötcsillagos szállodáját, amelyet a XIX. században eredetileg szanatóriumnak építettek.

Giardini di Augusto – Via Krupp

 

– A szállodát elhagyva forduljunk jobbra a Via Matteotti-ra, mely a Giardini di Augusto-hoz vezet. Ez Augustus kertje, virágteraszos közparkja, ahonnan az egyik legszebb kilátás nyílik a Faraglioni sziklákra, a Marina Piccolára, valamint a Via Kruppra. Sajnos utóbbi jelenleg le van zárva, de fentről pazar fényképet tudunk róla készíteni. A belépő mindössze 1 €.

 

– Sétáljunk vissza a Piazzetta-ra a Via Ignazio Cerio-n és Via Camerelle-n keresztül a luxus boltok mellett elhaladva.

 

– Szűkösen, de beleférhet a programba egy séta a Villa Jovishoz, ami kb. 2,2 km a térről (fél óra – oda).

Egyéni utazó Capri látnivalók
egyeni-utazo-capri-marina-grande-olaszorszag

Hajókirándulás

 

– Menjünk vissza a Marina Grande kikötőbe gyalogosan (15 perc), siklóval vagy busszal.

– Visszatérve a Marina Grande kikötőbe fizessünk be egy sziget körüli hajókirándulásra ha még nem tettük meg. Az időpont választásnál figyeljünk arra, hogy legyen időnk előtte vagy utána ebédelni. Mind a két hajótársaság ugyanazt az utat kínálja azonos áron:

Grand Marina – Blue Grotto / Grand Marina – Faraglioni  / Teljes sziget kör 

Motoscafisti Capri
Laser Capri

Látnivalók a hajókiránduláson

 

– Amennyiben a teljes sziget körre fizetünk be, a hajóút során látni fogunk minden olyan helyet, ahová gyalogosan nem lesz időnk eljutni (a lenti google térképen pirossal jelölve). A hajó megáll a Grotta Azurra-nál is, ahová 14 euro-ért bevisznek kis csónakokkal. A parton nagyon hosszú sorok szoktak állni, viszont így elég gyorsan bejuthatunk.

Látnivalók a kirándulás alatt: “Scugnizzo”, Tiberius’ leap, Coral Grotto, White Grotto, Natural arch, Villa Malaparte, Faraglioni, Bay of Marina Piccola, Siren’s rock, Green Grotto, Punta Carena világítótorony, Blue Grotto (külön belépővel)

– A hajókirándulás előtt vagy után ne felejtsünk el ebédelni. 

Forrás: lasercapri.com

Anacapri – Monte Solero

 

– Marina Grande kikötőből busszal (15 perc), vagy gyalogosan menjünk fel a föníciai lépcsőkön (La Scala Fenicia) Anacapri városába. Ha mindenképp szeretnénk gyalogolni, akkor inkább felfelé javaslom (kb. 1 óra – 3 km).

 

– Anacapriba érkezve üljünk fel a libegőre, ami felvisz a Monte Solero hegyre, Capri legmagasabb pontjára . Ha valaki tériszony miatt nem szívesen ül libegőre, akkor jól kiépített turistaút is vezet a hegyre, mely kb. 2 km. Ebben az esetben Osservatorio Solare-t írjuk be a navigációba. Az egy napos programba nem biztos hogy belefér a gyalogos túra, ezért azt inkább 2 vagy 3 napos tartozkodás esetén javaslom. A felvonó a Piazza Vittoria-ról indul. A lift viszonylag közel halad a föld felszínéhez, így a tériszonyban szenvedők is bátran felülhetnek.
Libegő honlap 

 

Anacapri – Via San Michele

 

– Visszatérve Anacapriba sétáljunk egyet a csodás történelmi óvárosban a hangulatos, fehérre meszelt házacskák között.

 

– Keressük meg Anacapri fő látnivalóját a Villa San Michele-t, melynek kertjéből páratlan kilátás nyílik a szigetre. 

Villa San Michele honlap

 

– Térjünk vissza a kikötőbe gyalogosan vagy busszal. Utóbbi esetben a megállóval szembeni gyógyszertárban tudjuk megvenni a jegyet. Figyeljünk, hogy visszatérjünk a Grand Marina kikötőbe a hajó indulása előtt 10-15 perccel.

egyeni-utazo-capri-olaszorszag-villa-san-michele
Forrás: homeinitaly.com

CAPRI TÉRKÉP

 

 

SZÁLLÁS FOGLALÁS

Booking.com

TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK

Capri 1 napos program

Capri – 1 napos program

utazás | program | Olaszország |Capri | látnivalók Capri szigete Olaszországban, a Nápolyi-öböl déli részén helyezkedik el. Kellemes éghajlatának köszönhetően már a rómaiak korában népszerű

Tovább olvasom »
Egyéni Utazó

Hírlevél feliratkozás

Egyéni Utazó

Ingyenes Porto és környéke útikalauz!

Egyéni Utazó

Köszönjük megrendelésed!

Hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

iranytu-vagy-navigator-001