Barion Pixel
lépésről lépésre megtervezzük az utazásod >>>
Capri TOP 12 látnivalók
egyeni-utazo-capri-olaszorszag-kiemelt
Capri TOP 12 látnivalók

Capri TOP 12 látnivalók

Capri látnivalók | A nagy kékség | Top 12 látnivaló | Olaszország | sziget

Capri látnivalók:

 

 • Giardini di Augusto – Augusto kertje
 • Via Krupp
 • Mount Solaro
 • Faraglioni
 • Marina Piccola beach
 • Grotta Azzurra – Kék barlang
 • Capri – Piezzetta
 • Villa San Michele
 • Marina Grande
 • Punta Carena – Világítótorony
 • Arco Naturale
 • Anacapri
Egyéni Utazó - Capri látnivalók

Capri látnivalók

Capri sziget Olaszországban, a Nápolyi-öböl déli részén, helyezkedik el. Kellemes éghajlatának köszönhetően már a rómaiak korában népszerű üdülőhely volt.  Capri szigetén a fő természeti látnivalók a tengerből kiemelkedő Faraglioni-sziklák, valamint a híres Kék-barlang. A modern világ egyik legdivatosabb nyaralóhelye, a Nápolyba látogató turisták elmaradhatatlan zarándokhelye. Az 1 napos részletes programterv:

a nagy kékség

Nápoly partjaitól alig néhány kilóméterre található az elragadó mediterrán sziget, Capri, a híres Kék-barlang ottona, amely egykor Tiberius római császár fürdőmedencéjeként funkcionált. A csillogó, kristálytiszta, azúrkék víz ragyogó kék árnyalatban tükrőződik vissza a barlang falairól. 

Capri közledésről bővebben….

Egyéni Utazó

Hírlevél feliratkozás

capri látnivalók

1. Giardini di Augusto

A sziget délkeleti oldalán elhelyezkedő Giardini di Augusto, azaz Augustus kertje 1918-ig „Krupp Gardens” néven volt ismert.  A kertet Friedrich Alfred Krupp német iparos hozta létre a 20. század elején, hogy Capriban építse meg kastélyát. Ebből a gyönyörű, csendes, a tömegtől távol eső, tengerre néző botanikus kertből 180 fokos panoráma tárul elénk Capri szigetére,  a Solaro-hegyre, a Marina Piccola öbölre és a Faraglioni sziklákra. A belépő mindössze 2,5 €. (12 év alatt ingyenes)

Online jegyvásárlás: Giardini di Augusto belépő

Cím: Via Matteotti, 2, 80076 Capri NA, Olaszország

2. Via Krupp

Capriról széles, de kanyargós gyalogút a Via Krupp vezet le a Marina Piccolához, a déli part kikötőjéhez. Az út a nevét az esseni gyárosról kapta, aki azért építtette, hogy Grand Hotel Quisisana lakosztályából könnyen elérje a kikötőt, ahol a jachtja állt. A Via Krupp a Certosa nyugati végéből indul, és az Augustus kertje alatt vezet lefele, miközben megkerüli a Castiglioni meredek hegyoldalát. Utóbbi években le volt zárva, de 2023 nyarán újra megnyitották. Az Augusto kertjéből csodálatos kilátás nyílik rá.

Egyéni utazó Capri látnivalók

3. Faraglioni

A Faraglioni (jelentése szikla) három tengerből kiálló szikla Capri szigetének délkeleti részén, az ide látogató turisták egyik kedvenc célpontja. A három szikla:

 • Saetta / Faraglione di Terra: az egyetlen a három közül, amelynek kapcsolata van a szigettel. Magassága 109 méter.
 • Stella / Faraglione di Mezzo: a középső szikla, amelynek közepén egy 60 méter hosszú természetes barlang húzódik. Magassága 81 méter.
 • Scopolo / Faraglione di Fuori: a szigettől a legtávolabbi. Magassága 104 méter.

Létezik egy negyedik szikla is, az úgynevezett Scoglio del Monacone, amely azonban csak szélcsend idején látható, mert egyébként a tenger hullámai elborítják.

Augusto kertjéből és a Marina Piccola-ból is csodálatos kilátás nyílik a sziklákra, azonban mégis a  vízről nyújtja a legszebb látványt. A sziget körüli hajókirándulások szinte mindegyike áthalad a sziklák alatt.

4. Marina Piccola

A sziget egyik legnépszerűbb strandja a Marina Piccola, mely Capri déli részén található szemben a Faraglioni sziklákkal. A kikötő megközelíthető busszal a Piezzetta-ról vagy gyalogosan követve a Vila Roma-t majd Via Mulo lépcsőin lefelé haladva. A Marina Piccola buszmegálló melletti kis térről szintén lépcső vezet le a kavicsos strandra és a S.Andrea templomhoz, mely 1990-ban épült.

5. Punta Carena

Anacapritól 3 km-re délnyugatra található a Punta Carena világítótorony. A világítótornyot 1862-ben kezdték építeni, és 1867 óta működik – napjainkban is eredeti funkciójában. Ha megkérdezünk egy helyi szigetlakót, hogy melyik a kedvenc strandja Caprin, akkor szinte biztosan azt fogja válaszolni, hogy ” Il Faro „, ami világítótornyot jelent. Az igazat megvallva, az Il Faro valójában nem egy strand, hanem inkább egy sziklás öböl, ahol közvetlenül a kristálytiszta vízbe merülhetünk. 

egyeni-utazo-punta-Carena​-capri-olaszorszag

6. Villa San Michele

Anacapri fő látnivalója a Villa San Michele, amit a 20. század elején Axel Munthe svéd orvos Tiberius római császár villájának helyén épített. A villa kertjében egyiptomi, és egyéb antikvitás-kori ereklyék, és művészeti alkotások találhatók, mint például a szicíliai lámpa és az egyiptomi szfinx. A legenda azt tartja, hogy ha valaki a bal kezét a szfinxre helyezi, és közben a Caprit körülvevő vizet nézi, akkor a kívánsága valóra válik. De talán a fő ok, amiért megéri a 10 eurós belépődíjat kifizetni, az a kertből nyíló csodás kilátás.

Honlap: Villa Michele honlap

7. Marina Grande

Marina Grande Capri legnagyobb kikötője, ezért ide érkeznek a kompok, gyorshajók így elkerülhetetlen a turisták számára. A kikötő mindig nagyon zsúfolt, mivel több ezer turista fordul itt meg naponta. Itt található minden információs és jegyiroda, amire a látogatóknak szüksége van, valamint innen indul a sikló és a buszok is Capri és Anacapri városába. Közelében található a sziget legöregebb temploma a San Costanzo. Kicsit nyugatabbra Palazzo a Mare romjai láthatóak, egyike a szigeten szétszórva fellelhető számos római kori romnak. Marina Grande nyilvános strandja , a legnagyobb Capri szigetén, mely könnyen megközelíthető a mólótól. 

8. Arco Naturale

Az Arco Naturale egy természetes boltív Capri szigetének keleti partján. A paleolit korból származik, és egy összeomlott barlang maradványai. A korábbi barlangot a szél, és a tenger hullámai kimosták, így keletkezett ez a kevésbbé ismert természeti képződmény. A mészkő boltív 18 m magas és 12 méter széles. Az Arco Naturale helyszínéről lélegzetelállító kilátás nyílik a környékre. A tengerszint feletti magasságának köszönhetően Capri egész keleti partja, a Sorrento-félsziget csúcsa és néhány kis sziget is jól látható.

9. Monte Solaro

Hol található Capri legszebb panorámája? Egyértelműen a Monte Solaro csúcsán, amely 589 méterrel a tengerszint felett található és a sziget legmagasabb pontja. Lenyűgöző kilátás nyílik Capri szigetére, a környező Nápolyi-öbölre, az Amalfi-partra és Calabria távoli hegyeire.

Kétféle módon juthatunk fel a hegyre:

 • Libegővel (Seggiovia): a felvonó a Piazza Vittoria térről (Anacapri) indul és 12 perc ér fel a csúcsra. Nem különösebben magas, így azok is nyugodtan felülhetnek, akik félnek a magasságtól.
 • Gyalog: az ösvény az Anacapri-i Piazza della Pace-nél kezdődik (a temető mögött), és nyilvánvalóan felfelé halad. Azonban jól jelzett és nem túl megerőltető az út, mely körülbelül egy óra alatt teljesíthető.

10. Anacapri

Anacapri a sziget nyugati részén fekszik. Legmagasabb pontja a Monte Solaro (589 m), amely a település központjából libegővel közelíthető meg. A település központja 275 méteres magasságon fekszik és teljesen más hangulatú, mint Capri városa. Délkeleti részén található a Carena-fok (Punta Carena) a világítótoronnyal, északi részén pedig a híres Kék-barlang (Grotta Azzurra). A város fehérre meszelt házacskái festői utcákat szegélyeznek. A szállás itt jóval megfizethetőbb és a boltok is olcsóbbak, mint lent, Capriban. Míg Capri egy pazar üdülőparadicsom, addig Anacapri egy falusias, sokkal békésebb és nyugodtabb település. A sziklafalba vájt 800 lépcsőfok Anacapriból a sziget fő kikötőjéhez, a Marina Grande-hoz vezet.

11. Grotta Azurra

A Kék-barlang (olaszul Grotta Azzurra) Capri szigetének egyik legfőbb látványossága. A kb. 50 méter magas barlang nyílása lesüllyedt a tenger szintje alá, s így csak egy igen kicsiny nyíláson lehet megközelíteni. A napfény a külső tengerszintre verődik, s a fénytörés törvénye szerint látható a barlangon belül is: a kék szín nemcsak a vízbe ejtett tárgyakon, hanem a barlang falán és mennyezetén is visszatükröződik. A mélykék színt Capri-kéknek nevezik. Az 54 m hosszú és 15 m széles barlangnak a végén egy háromágú torkolat található, amely egy hosszú barlangfolyosóba vezet. E mentén ókori építkezések nyomai láthatók. A barlangba csak kis, néhány fős csónakok férnek be, ezért a  várakozás néha hosszúra nyúlhat, valamint dagálykor vagy hullámok esetén sem lehetséges a bejutás. Abban az esetben ha sziget körüli hajókirándulásra is befizetünk lehetőség van sorban állás nélkül (külön kifizetve a belépőt)  bejutni a barlangba.

grotta-azzurra-egyeni-utazo-olaszorszag-capri

12. Piazza Umberto I / Piazzetta

Az események központja és Caprin minden út ide vezet, a Piazza Umberto I, vagy egyszerűen a La Piazzetta, egy kicsi, színes terecske a Capri város toronyórája alatt. Vulkanikus kőzettel kikövezve, körülvéve fehér, sárga és sienna színű falakkal, ez az ahol keveredik a színes forgatag a kiülős kávéházak vidám napernyőivel és árnyékolóival. Napközben ez a nyüzsgő tér tömve van turistákkal, ezért ha az igazi Piazzetára vagyunk kíváncsiak akkor a kora reggeli órákban érdemes idelátogatni, amikor a helyiek munkába, strandra sietnek, megállva egy gyors kávéra vagy reggelire.  Itt található Olaszország egyik legkülönlegesebb szabadon álló óratornya a Torre del Orologio, mely minden negyed órát jelez.

Piazzetta - Torre del Orologio

Capri látnivalók

Ha tetszett a bejegyzés, segíts nekem azzal, hogy terjeszted az oldal jó hírét, mesélsz barátaidnak és ismerőseidnek az Egyéni Utazóról. Amennyiben kíváncsi vagy további tartalmakra, ne felejts el feliratkozni hírlevelemre vagy követni a közösségi oldalakon is.

Képek: https://www.freepik.com,  https://unsplash.com

Partnerprogram: A fenti bejegyzés un. partner linket tartalmaz, ami azt jelenti, hogy a vásárlás után jutalékot kapok. Ez nem drágítja a szolgáltatás árát, ezért ha hasznosnak találtad bejegyzésem, örömmel veszem ha a fenti linkről indítod foglalásod. Előre is nagyon köszönöm támogatásodat!

TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK

Egyéni Utazó

Hírlevél feliratkozás

Egyéni Utazó

Ingyenes Porto és környéke útikalauz!

Egyéni Utazó

Köszönjük megrendelésed!

Hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

iranytu-vagy-navigator-001