Barion Pixel
lépésről lépésre megtervezzük az utazásod >>>
Capri TOP 12 látnivalók
egyeni-utazo-capri-olaszorszag-kiemelt
Capri TOP 12 látnivalók

Capri TOP 12 látnivalók

Capri látnivalók | A nagy kékség | Top 12 látnivaló | Olaszország | sziget

Capri látnivalók:

 

 • Giardini di Augusto – Augusto kertje
 • Via Krupp
 • Mount Solaro
 • Faraglioni
 • Marina Piccola beach
 • Grotta Azzurra – Kék barlang
 • Capri – Piezzetta
 • Villa San Michele
 • Marina Grande
 • Punta Carena – Világítótorony
 • Arco Naturale
 • Anacapri
Egyéni Utazó - Capri látnivalók

Capri látnivalók

Capri sziget Olaszországban, a Nápolyi-öböl déli részén, helyezkedik el. Kellemes éghajlatának köszönhetően már a rómaiak korában népszerű üdülőhely volt.  Capri szigetén a fő természeti látnivalók a tengerből kiemelkedő Faraglioni-sziklák, valamint a híres Kék-barlang. A modern világ egyik legdivatosabb nyaralóhelye, a Nápolyba látogató turisták elmaradhatatlan zarándokhelye. Az 1 napos részletes programterv:

a nagy kékség

Nápoly partjaitól alig néhány kilóméterre található az elragadó mediterrán sziget, Capri, a híres Kék-barlang ottona, amely egykor Tiberius római császár fürdőmedencéjeként funkcionált. A csillogó, kristálytiszta, azúrkék víz ragyogó kék árnyalatban tükrőződik vissza a barlang falairól. 

Capri közledésről bővebben….

Egyéni Utazó

Hírlevél feliratkozás

capri látnivalók

1. Giardini di Augusto

A sziget délkeleti oldalán elhelyezkedő Giardini di Augusto, azaz Augustus kertje 1918-ig „Krupp Gardens” néven volt ismert.  A kertet Friedrich Alfred Krupp német iparos hozta létre a 20. század elején, hogy Capriban építse meg kastélyát. Ebből a gyönyörű, csendes, a tömegtől távol eső, tengerre néző botanikus kertből 180 fokos panoráma tárul elénk Capri szigetére,  a Solaro-hegyre, a Marina Piccola öbölre és a Faraglioni sziklákra. A belépő mindössze 2,5 €. (12 év alatt ingyenes)

Online jegyvásárlás: Giardini di Augusto belépő

Cím: Via Matteotti, 2, 80076 Capri NA, Olaszország

2. Via Krupp

Capriról széles, de kanyargós gyalogút a Via Krupp vezet le a Marina Piccolához, a déli part kikötőjéhez. Az út a nevét az esseni gyárosról kapta, aki azért építtette, hogy Grand Hotel Quisisana lakosztályából könnyen elérje a kikötőt, ahol a jachtja állt. A Via Krupp a Certosa nyugati végéből indul, és az Augustus kertje alatt vezet lefele, miközben megkerüli a Castiglioni meredek hegyoldalát. Utóbbi években le volt zárva, de 2023 nyarán újra megnyitották. Az Augusto kertjéből csodálatos kilátás nyílik rá.

Egyéni utazó Capri látnivalók

3. Faraglioni

A Faraglioni (jelentése szikla) három tengerből kiálló szikla Capri szigetének délkeleti részén, az ide látogató turisták egyik kedvenc célpontja. A három szikla:

 • Saetta / Faraglione di Terra: az egyetlen a három közül, amelynek kapcsolata van a szigettel. Magassága 109 méter.
 • Stella / Faraglione di Mezzo: a középső szikla, amelynek közepén egy 60 méter hosszú természetes barlang húzódik. Magassága 81 méter.
 • Scopolo / Faraglione di Fuori: a szigettől a legtávolabbi. Magassága 104 méter.

Létezik egy negyedik szikla is, az úgynevezett Scoglio del Monacone, amely azonban csak szélcsend idején látható, mert egyébként a tenger hullámai elborítják.

Augusto kertjéből és a Marina Piccola-ból is csodálatos kilátás nyílik a sziklákra, azonban mégis a  vízről nyújtja a legszebb látványt. A sziget körüli hajókirándulások szinte mindegyike áthalad a sziklák alatt.

4. Marina Piccola

A sziget egyik legnépszerűbb strandja a Marina Piccola, mely Capri déli részén található szemben a Faraglioni sziklákkal. A kikötő megközelíthető busszal a Piezzetta-ról vagy gyalogosan követve a Vila Roma-t majd Via Mulo lépcsőin lefelé haladva. A Marina Piccola buszmegálló melletti kis térről szintén lépcső vezet le a kavicsos strandra és a S.Andrea templomhoz, mely 1990-ban épült.

5. Punta Carena

Anacapritól 3 km-re délnyugatra található a Punta Carena világítótorony. A világítótornyot 1862-ben kezdték építeni, és 1867 óta működik – napjainkban is eredeti funkciójában. Ha megkérdezünk egy helyi szigetlakót, hogy melyik a kedvenc strandja Caprin, akkor szinte biztosan azt fogja válaszolni, hogy ” Il Faro „, ami világítótornyot jelent. Az igazat megvallva, az Il Faro valójában nem egy strand, hanem inkább egy sziklás öböl, ahol közvetlenül a kristálytiszta vízbe merülhetünk. 

egyeni-utazo-punta-Carena​-capri-olaszorszag

6. Villa San Michele

Anacapri fő látnivalója a Villa San Michele, amit a 20. század elején Axel Munthe svéd orvos Tiberius római császár villájának helyén épített. A villa kertjében egyiptomi, és egyéb antikvitás-kori ereklyék, és művészeti alkotások találhatók, mint például a szicíliai lámpa és az egyiptomi szfinx. A legenda azt tartja, hogy ha valaki a bal kezét a szfinxre helyezi, és közben a Caprit körülvevő vizet nézi, akkor a kívánsága valóra válik. De talán a fő ok, amiért megéri a 10 eurós belépődíjat kifizetni, az a kertből nyíló csodás kilátás.

Honlap: Villa Michele honlap

7. Marina Grande

Marina Grande Capri legnagyobb kikötője, ezért ide érkeznek a kompok, gyorshajók így elkerülhetetlen a turisták számára. A kikötő mindig nagyon zsúfolt, mivel több ezer turista fordul itt meg naponta. Itt található minden információs és jegyiroda, amire a látogatóknak szüksége van, valamint innen indul a sikló és a buszok is Capri és Anacapri városába. Közelében található a sziget legöregebb temploma a San Costanzo. Kicsit nyugatabbra Palazzo a Mare romjai láthatóak, egyike a szigeten szétszórva fellelhető számos római kori romnak. Marina Grande nyilvános strandja , a legnagyobb Capri szigetén, mely könnyen megközelíthető a mólótól. 

8. Arco Naturale

Az Arco Naturale egy természetes boltív Capri szigetének keleti partján. A paleolit korból származik, és egy összeomlott barlang maradványai. A korábbi barlangot a szél, és a tenger hullámai kimosták, így keletkezett ez a kevésbbé ismert természeti képződmény. A mészkő boltív 18 m magas és 12 méter széles. Az Arco Naturale helyszínéről lélegzetelállító kilátás nyílik a környékre. A tengerszint feletti magasságának köszönhetően Capri egész keleti partja, a Sorrento-félsziget csúcsa és néhány kis sziget is jól látható.

9. Monte Solaro

Hol található Capri legszebb panorámája? Egyértelműen a Monte Solaro csúcsán, amely 589 méterrel a tengerszint felett található és a sziget legmagasabb pontja. Lenyűgöző kilátás nyílik Capri szigetére, a környező Nápolyi-öbölre, az Amalfi-partra és Calabria távoli hegyeire.

Kétféle módon juthatunk fel a hegyre:

 • Libegővel (Seggiovia): a felvonó a Piazza Vittoria térről (Anacapri) indul és 12 perc ér fel a csúcsra. Nem különösebben magas, így azok is nyugodtan felülhetnek, akik félnek a magasságtól.
 • Gyalog: az ösvény az Anacapri-i Piazza della Pace-nél kezdődik (a temető mögött), és nyilvánvalóan felfelé halad. Azonban jól jelzett és nem túl megerőltető az út, mely körülbelül egy óra alatt teljesíthető.

10. Anacapri

Anacapri a sziget nyugati részén fekszik. Legmagasabb pontja a Monte Solaro (589 m), amely a település központjából libegővel közelíthető meg. A település központja 275 méteres magasságon fekszik és teljesen más hangulatú, mint Capri városa. Délkeleti részén található a Carena-fok (Punta Carena) a világítótoronnyal, északi részén pedig a híres Kék-barlang (Grotta Azzurra). A város fehérre meszelt házacskái festői utcákat szegélyeznek. A szállás itt jóval megfizethetőbb és a boltok is olcsóbbak, mint lent, Capriban. Míg Capri egy pazar üdülőparadicsom, addig Anacapri egy falusias, sokkal békésebb és nyugodtabb település. A sziklafalba vájt 800 lépcsőfok Anacapriból a sziget fő kikötőjéhez, a Marina Grande-hoz vezet.

11. Grotta Azurra

A Kék-barlang (olaszul Grotta Azzurra) Capri szigetének egyik legfőbb látványossága. A kb. 50 méter magas barlang nyílása lesüllyedt a tenger szintje alá, s így csak egy igen kicsiny nyíláson lehet megközelíteni. A napfény a külső tengerszintre verődik, s a fénytörés törvénye szerint látható a barlangon belül is: a kék szín nemcsak a vízbe ejtett tárgyakon, hanem a barlang falán és mennyezetén is visszatükröződik. A mélykék színt Capri-kéknek nevezik. Az 54 m hosszú és 15 m széles barlangnak a végén egy háromágú torkolat található, amely egy hosszú barlangfolyosóba vezet. E mentén ókori építkezések nyomai láthatók. A barlangba csak kis, néhány fős csónakok férnek be, ezért a  várakozás néha hosszúra nyúlhat, valamint dagálykor vagy hullámok esetén sem lehetséges a bejutás. Abban az esetben ha sziget körüli hajókirándulásra is befizetünk lehetőség van sorban állás nélkül (külön kifizetve a belépőt)  bejutni a barlangba.

grotta-azzurra-egyeni-utazo-olaszorszag-capri

12. Piazza Umberto I / Piazzetta

Az események központja és Caprin minden út ide vezet, a Piazza Umberto I, vagy egyszerűen a La Piazzetta, egy kicsi, színes terecske a Capri város toronyórája alatt. Vulkanikus kőzettel kikövezve, körülvéve fehér, sárga és sienna színű falakkal, ez az ahol keveredik a színes forgatag a kiülős kávéházak vidám napernyőivel és árnyékolóival. Napközben ez a nyüzsgő tér tömve van turistákkal, ezért ha az igazi Piazzetára vagyunk kíváncsiak akkor a kora reggeli órákban érdemes idelátogatni, amikor a helyiek munkába, strandra sietnek, megállva egy gyors kávéra vagy reggelire.  Itt található Olaszország egyik legkülönlegesebb szabadon álló óratornya a Torre del Orologio, mely minden negyed órát jelez.

Piazzetta - Torre del Orologio

Capri látnivalók

Ha tetszett a bejegyzés, segíts nekem azzal, hogy terjeszted az oldal jó hírét, mesélsz barátaidnak és ismerőseidnek az Egyéni Utazóról. Amennyiben kíváncsi vagy további tartalmakra, ne felejts el feliratkozni hírlevelemre vagy követni a közösségi oldalakon is.

Képek: https://www.freepik.com,  https://unsplash.com

Partnerprogram: A fenti bejegyzés un. partner linket tartalmaz, ami azt jelenti, hogy a vásárlás után jutalékot kapok. Ez nem drágítja a szolgáltatás árát, ezért ha hasznosnak találtad bejegyzésem, örömmel veszem ha a fenti linkről indítod foglalásod. Előre is nagyon köszönöm támogatásodat!

TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK

Egyéni Utazó

Hírlevél feliratkozás

További érdekes tartalmakért kövess social media felületeimen is!

Egyéni Utazó

Ingyenes Porto és környéke útikalauz!

Egyéni Utazó

Köszönjük megrendelésed!

Hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

iranytu-vagy-navigator-001