Barion Pixel
lépésről lépésre megtervezzük az utazásod >>>
eSim kártya utazáshoz – Barangolj gondtalanul EU-n kívül is!
eSIM kártya használata
eSim kártya utazáshoz – Barangolj gondtalanul EU-n kívül is!

eSim kártya utazáshoz – Barangolj gondtalanul EU-n kívül is!

utazás | roaming | mobilinternet | hasznos információk | e-sim | barangolás

eSim kártya utazáshoz – Barangolj gondtalanul EU-n kívül is!

.

Egy tengerentúli vagy EU-n kívüli utazás esetén fontos kérdés, hogy milyen feltételek mellett tudjuk használni telefonunkat és a mobilinternetet. Számos olyan helyzet adódhat, amikor szükséged lehet egy gyors hívásra vagy útbaigazításra, ezért fontos tisztában lenni a pontos roaming díjakkal. Akár egyénileg akár szervezett program keretében utazol, a mobilinternetről mindig saját magadnak kell gondoskodnod!

Manapság már mindenkinek ott lapul a zsebében a mobiltelefon, így az EU roamingnak köszönhetően minden információ pár percen belül elérhető számunkra. Épp ezért természetesnek vesszük a használatát és bele se gondolunk, hogy mennyi olyan élethelyzet van egy utazás során, amikor szükségünk lehet az internetre.

 • tájékozódás, navigáció
 • értesítések fogadása például a szállástól
 • bármilyen probléma esetén visszaigazolások, levelezések visszakeresése, betöltése (például biztosítási kötvény)
 • taxi, uber rendelés
 • kapcsolattartás egymással és az otthoniakkal
 • menetrendek, nyitvatartások, belépőjegyek keresése, foglalása
 • különböző alkalmazások használata
eSIM kártya előnyei

Tartalomjegyzék

Mobilinternet lehetőségek EU-n kívül

Egy külföldi utazás esetén mindenki szeretné elkerülni a magas roaming díjakat, ezért EGYSZERŰ, GYORS és MEGFIZETHETŐ megoldást keres.
Több lehetőséged is van „internethez jutni” az utazásod során, azonban nem mindegyik felel meg a fent leírtaknak.

 • ingyenes wifi – ahogy az elnevezése is mutatja ingyenes, de helyhez kötött és nem mindig biztonságos
 • kiegészítő nemzetközi adatjegy vásárlása szolgáltatódnál – drága és általában rövid időre szól (2 hetes utazás esetén már komoly költséget jelent)
 • helyi fizikai SIM kártya vásárlása – költsége változó, de körülményes beszerezni és beüzemelni
 • eSIM kártya – költséghatékony, biztonságos és egyszerű a használata. Az eSIM kifejezetten hasznos nemzetközi utazásokra, mert nem szükséges hozzá eltávolítani a SIM-kártyádat. Csak használd az eSIM funkciót a telefonodon, hogy azonnal online lehess.

Az első három lehetőségről egy korábbi blog bejegyzésemben írtam bővebben (előnyök és hátrányok), most pedig az eSIM, azaz virtuális kártyát fogom bemutatni.

Saját tapasztalat:

Nyugat-Amerikai körutazásunk első napján a bankom letiltotta a hitelkártyámat visszaélés miatt. Mivel még nem rendelkeztünk helyi SIM kártyával és azonnal cselekedni kellett, egy vagyonba került mire megtudtam a banktól, hogy mi történt pontosan és van-e további teendőm.

Ezt követően a tervek szerint alakult minden, megvásároltuk a helyi SIM-et, ami egyébként jól működött. Mivel ez nem az én telefonomba lett beüzemelve, korlátozottan volt internet elérhetőségem. Az út során csak ingyenes wifi hálózatra tudtam felcsatlakozni vagy pedig a férjem osztotta meg velem a SIM kártya nyújtotta internetet. Ezért történhetett meg, hogy későn értesültem arról, hogy az egyik szállásunk nem tudta megterhelni a bankkártyámat (mert ugyebár le volt tiltva), ezért törölte a foglalásunkat. Természetesen gyorsan orvosoltuk a problémát, de sok bosszúságtól megkímélt volna, ha nekem is lett volna egy SIM kártyám és mobilinternetem.

eSIM kártya - minden, amit tudni érdemes

eSIM kártya előnyei

TIPP! Akkor is jó megoldás az eSIM kártya, ha külföldi rokonod vagy egy barátod utazik hozzád látogatóba EU-n kívülről.

Az eSIM kártya előnyei

.

A fent leírtakból jól látszik, hogy az eSIM az egyetlen megoldás, ami miden szempontnak megfelel egy tengerentúli utazás esetén. Nézzük tehát az előnyeit:

 • Online bármikor megvásárolható – telepítsd és aktiváld az eSIM-et percek alatt még az utazás előtt, így landolás után rögtön használhatod.
 • Legjobb tarifák és mobil lefedettség – az adatcsomag teljesen független a szokásos szolgáltatódtól, nincsenek csillagászati nemzetközi adatdíjak és továbbra is használhatod a saját telefonszámodat. Sokkal kedvezőbb áron érhető el, mint a netbővítő csomagok vagy a nemzetközi roaming. 
 • Több mint 200 ország és régió – csatlakozz a helyi hálózatokhoz, bárhová is utazol. Választhatsz egy adott országot, régiót, de globális csomag vásárlására is van lehetőség.
 • Az Airalo szerződésmentes, és bármikor megújíthatod az eSIM-adatcsomagodat, de akár vásárolhatsz újat is.
 • Kényelmes – mivel ez nem fizikai kártya, nem kell kicserélned a telefonodban, azaz soha nem veszítheted el. Sőt, akár egynél többet is vásárolhatsz és tárolhatsz a telefonodon. Ez azt jelenti, hogy (szinte) bárhová is menj, kihasználhatod a helyi adatcsomagok előnyeit.

Mi az eSIM kártya és hogyan működik?

.

Az eSIM egy beágyazott, virtuális kártya, mely használatához nem kell fizikai kártyát cserélned a telefonodban. A készülék hardverébe van beépítve és 100%-ban digitálisan működik. Előnye, hogy pár perc alatt megvásárolható és telepíthető, akár már az utazás előtt. Megérkezéskor azonnal csatlakozhatsz egy helyi mobilhálózathoz.
Csomagtól függően használhatod hívásokhoz, üzenetekhez és természetesen internetezéshez is. A helyi és regionális csomagok csak adatforgalmat tartalmaznak, ennek köszönhetően nincs szükség a személyazonosságod igazolására. Manapság már a hétköznapi kommunikációban is rendszeresen használjuk az olyan üzenetküldő applikációkat mint a Viber, Messenger vagy WhatsApp, így senkinek nem fog kihívást jelenti azok használata.

Hogyan tudod ellenőrizni, hogy eSIM kártya kompatibilis a telefonod?

.

Ezt egy pillanat alatt meg tudod nézni a telefonod beállítások menüpontjában, de a 2018-tól gyártott mobilok többsége már eSIM kártya kompatibilis.
Egy Iphone telefonon, így tudod egy pillanat alatt megnézni:

Beállítások – Mobilhálózat – eSIM hozzáadása
Illetve találsz egy listát az Airalo honlapján is az eSIM kompatibilis telefonokról:

Airalo eSIM kompatibilis telefon lista

Továbbá fontos, hogy a telefonod kártyafüggetlen legyen, bár szerintem már mindenki ilyen telefonnal rendelkezik.

Szerezz adatcsomagokat elérhető árakon 200-nál is több országban és régióban!

Hogyan vásárolhatok Airalo eSIM kártyát?

.

 • Töltsd le az alkalmazást vagy látogasson el az Airalo weboldalra, ahol több mint 200 ország és régió közül választhatsz.
 • Válassz úti célt és egy gyors regisztrációt követően vásárold meg a csomagot (ha rendelkezel meghívóval vagy kuponkóddal, ne felejtsd el megadni)
 • Telepítsd az eSIM-et pár lépésben (QR-kód segítségével, manuális letöltéssel, vagy akár közvetlenül)
 • Aktiváld az eSIM kártyát miután megérkeztél az úti célodra.
Megjegyzés: Bizonyos országok megkövetelik (pl.: Egyesül Arab Emírségek), hogy az ügyfelek az új távközlési szolgáltatás aktiválása előtt elvégezzék az eKYC papírmentes hitelesítési folyamatot. Ha egy eSIM eKYC folyamatot igényel, azt a vásárlás előtt jelezik.

Tartsd a kapcsolatot a világgal 200-nál is több országban és régióban világszerte!

eSIM kártya vásárlás

Milyen típusú eSIM kártyák léteznek?

.

eSIM kártyát vásárolhatsz egy adott országra vagy régióra, de létezik globális eSIM is.

 • Helyi eSIM – ha egy országot szeretnél meglátogatni.
 • Regionális eSIM – ha körutazásra készülsz és több országot, esetleg egy egész földrészt szeretnél bejárni.
 • Globális eSIM – 127 különböző országot tartalmaz, illetve használható hanghívásra és SMS küldésre is.

Minden eSIM kártya fix adatforgalmat tartalmaz, melyet a hozzá tartozó érvényességi idő alatt tudsz felhasználni. Értelemszerűen a kevesebb adatmennyiség, rövidebb idő alatt használható fel (például 1 GB – 7 nap alatt vagy 5 GB – 30 nap alatt). Amennyiben a kártya rendelkezik feltöltési opcióval, lehetőséged van újabb adatcsomagot vásárolni hozzá. Egyes kártyák nem csak adatot, hanem hanghívást és szöveges üzeneteket is tartalmaznak (például a Globális eSIM).

Vásárlás előtt gondold végig mire szeretnéd használni a telefonodat és mindig ellenőrizd a következőket: lefedettség (regionális és globális kártya esetén), adatmennyiség, érvényesség, aktiválási szabályzat, illetve hogy rendelkezik-e feltöltési opcióval. 

Mikor aktiválódik az eSIM kártya?

.

Egyes eSIM-ek csak akkor aktiválódnak, ha az úti célodon csatlakozol a hálózathoz, azonban van olyan, ami közvetlen a telepítés után. Az eSIM-ek különbözőek lehetnek, ezért mindenképp ellenőrizd a felhasználási feltételeket még telepítés előtt. Ezt nagyon egyszerűen megteheted. Mikor kiválasztod az applikációban vagy a honlapon a terméket, kattints a ‘Vásárlás most’ gombra. Lentebb görgetve a ‘További információk’ között megtalálod az aktiválási szabályzatot. Például: “Az érvényességi időszak akkor indul, amikor az eSIM bármely támogatott hálózat(ok)hoz kapcsolódik.” Ebben az esetben telepítheted már utazás előtt az e-SIM-et, mert csak a helyszínen fog aktiválódni.

Az applikáción belül a saját eSIM-ek között mindig meg tudod nézni, hogy mennyi adat és idő áll még a rendelkezésedre.

Meddig érvényes az Airalo eSIM?

.
Ez két dologtól is függ. Az egyik az eSIM érvényességi ideje, a másik pedig az adatok fogyasztásának sebessége. Az érvényességi idő akkor kezdődik, amikor aktiválódik a kártya (amikor csatlakozol a hálózathoz vagy közvetlen a telepítés után – részletek fentebb).

Az Airalo különböző adatmennyiségű kártyákat kínál eltérő lejárati idővel.
A csomagok országonként és régiónként eltérőek lehetnek. Az applikációban bármikor ellenőrizheted a rendelkezésre álló adatmennyiséget és a lejárati időt is.

Használhatom többször ugyanazt az eSIM kártyát?

.

Igen, abban az esetben tudod többször használni, ha a kártya rendelkezik feltöltési opcióval. Ezt a „További információk” között tudod megnézni. Természetesen további feltétel, hogy legyen letöltve a telefonodra az applikáció és szerepeljen a „Saját eSIM-ek” között a használni kívánt kártya.
Hazatérés után mindig kapcsold ki a beállítások között az adott eSIM kártya használatát, amit a későbbiekben bármikor újra visszakapcsolhatsz. Ha törlöd a kártyát, nem fogod tudni a későbbiekben feltölteni.
Amennyiben olyan e-SIM-et vásároltál, ami nem rendelkezik feltöltési lehetőséggel, utazás után nyugodtan töröld a listáról, mert fölösleges megtartani.
Mivel az e-SIM-ek mindig egy adott helyi hálózathoz csatlakoznak, az idő előre haladtával előfordulhat, hogy szolgáltató váltás történik, így a későbbiekben (az érvényességi időt követően) a megvásárolt kártyát nem fogod tudni újra feltölteni és használni (erről e-mail-ben értesítenek). Természetesen újat bármikor vásárolhatsz.

Airalo eSIM kártya telepítése

3 féleképpen telepítheted az eSIM kártyád: közvetlenül, manuális letöltéssel és QR-kód segítségével.

A telepítés előtt győződj meg róla, hogy

 • a telefonod eSIM kompatibilis,
 • készüléked kártya független,
 • és rendelkezel stabil internet kapcsolattal, amíg a telepítés zajlik.

További angol nyelvű részletes leírást a telepítési folyamatról az alábbi oldalakon találsz. Én a QR kódos verziót linkelem be, mert véleményem szerint az a legegyszerűbb.

Airalo telepítés QR kóddal iOS telefonra: szöveges leírás és videó

Airalo telepítés QR kóddal Samsung Galaxy telefonra: szöveges leírás és videó

Magyar nyelvű leírás hamarosan!

Árak összehasonlítása

(2024. február)

Laci az Amerikai Egyesül Államokba szeretne utazni 2 hétre és szolgáltatójánál havidíjas mobiltelefon előfizetése van. Nézzük meg milyen lehetőségei vannak.

Telekom – netbővítő 

 • 5 GB EU-n kívüli net (66 országban), 7 napig érvényes, 6490 Ft

Yettel. – Világnet

 • 3 GB a roaming 2. díjzóna országaiban, érvényességi idő: 7 nap, 9990 Ft

Vodafone – Világ Napijegy – Amerika

 • bruttó 1 990 Ft/nap*


Aerolo eSIM kártya

 • 5 GB adatcsomag 16 USD ( ~ 5800 Ft) 30 napig érvényes

*hanghívást és SMS küldést is tartalmaz

Eszter Zanzibárra utazik vőlegényével 2 hétre. Bár a szálláson van wifi, szeretnék önállóan felfedezni a szigetet. Nézzük meg milyen lehetőségei vannak.

Telekom – netbővítő 

 • Világutazó forgalmi díjas netbővítő 3369,5 Ft/1 MB

Yettel. – nincs ajánlatuk a 3-as díjzónába

 • nemzetközi árak érvényesek, ahol az adatroaming díja 247,20 Ft/0,1 MB

Vodafone – Világ Napijegy – Afrika

 • bruttó 1 990 Ft/nap*


Aerolo eSIM kártya

 • 5 GB adatcsomag 15,50 USD ( ~ 5700 Ft) 30 napig érvényes

*hanghívást és SMS küldést is tartalmaz

Összefoglaló

.

Összefoglalva, az ingyenes wifi tökéletes arra, hogy alkalmanként ránézz a leveleidre vagy posztolj a Facebook-on, de napközben nem fogod tudni használni például a tájékozódáshoz.

A szolgáltatók kiegészítő csomagjai rövidebb városlátogatás estén nyújtanak megoldást, viszont egy hosszabb körutazás esetén már mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. Érdemes utána járni annak is, hogy az úti célod melyik díjzónába esik, mert az is előfordulhat, hogy a netbővítő csomagot nem fogod tudni használni az út során.

Véleményem szerint egy EU-n kívüli utazás esetén az Airalo kínálja a legjobb és legkedvezőbb megoldást. Különböző méretű és érvényességi idejű adatcsomagok között válogathatsz több mint 200 országban kedvező áron.

eSIM kártya utazáshoz
Kösd meg biztosításod az egyéni utazó segítségével!

Tudtad? A bankkártyához tartozó utasbiztosítások sok esetben nem nyújtanak megfelelő fedezetet utazásunkhoz, sőt az is előfordulhat, hogy a biztosítás területi hatálya csak Európára terjed ki. Annak érdekében, hogy egy váratlan esemény ne tegye tönkre a régóta várt nyaralásodat, köss utas- és útlemondási biztosítást Magyarország egyetlen kifejezetten utasbiztosításokra specializálódott biztosítójánál!

Az EUB utasbiztosítását gyorsan és egyszerűen online, a nap 24 órájában, bankkártyás fizetéssel is megkötheted.​
Ha esetleg változnak az utazási terveid akkor sincs gond, mert teljes összegű díjvisszatérítést kérhetsz a kockázatviselés kezdetét megelőzően.

Egyéni Utazó

Hírlevél feliratkozás

Ha tetszett a bejegyzés, segíts nekem azzal, hogy  terjeszted az oldal jó hírét, mesélsz barátaidnak és ismerőseidnek az Egyéni Utazóról. Amennyiben kíváncsi vagy további tartalmakra, ne felejts el feliratkozni hírlevelemre vagy követni a közösségi oldalakon is.

Forrás: internet és és Egyéni Utazó

Képek: https://www.freepik.com  és Egyéni Utazó

Partnerprogram: A fenti bejegyzés un. partner linket tartalmaz, ami azt jelenti, hogy a vásárlás után jutalékot kapok. Ez nem drágítja a szolgáltatás árát, ezért ha hasznosnak találtad bejegyzésem, örömmel veszem ha a fenti linkről indítod foglalásod. Előre is nagyon köszönöm támogatásodat!

További bejegyzések

Egyéni Utazó

Hírlevél feliratkozás

További érdekes tartalmakért kövess social media felületeimen is!

Egyéni Utazó

Ingyenes Porto és környéke útikalauz!

Egyéni Utazó

Köszönjük megrendelésed!

Hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

iranytu-vagy-navigator-001