Barion Pixel
VISSZA
Egyéni Utazó - Ausztrália

Ausztrália

Ausztrália, hivatalos nevén az Ausztrál Államszövetség független királyság, mely az ausztrál kontinenst, Tasmania szigetét és számos kisebb szigetet foglal magába.

Ausztrália területe alapján a világ hatodik legnagyobb országa. Ez a mesés, távoli ország számos programlehetőséget kínál az odalátogató turistáknak. Érdekes állatok, elképesztő természeti látnivalók, csodálatos strandok és fantasztikus városok találhatók a világ egyik legtávolabbi földrészén. Olyan csodák várnak ránk, mint a Nagy-korallzátony, az Ayers Rock (Uluru) szent sziklája, Fraser Island homok szigete vagy Tasmania különleges világa. A az óceánpartot elhagyva, érdemes a bennszülöttek által lakott területeken elhelyezkedő nemzeti parkokat is felfedezni, melyeket az ausztrál állam az őslakosokkal közösen vezetnek.

PROGRAMOK

BRISBANE és Gold Coast

Queensland csodás partjai mentén

AUSZTRÁLIA nagyvárosai

Brisban, Sydney és Melbourne

COVID INFÓ

  • Be lehet-e utazni az országba? Igen.

2020. március 20-tól csak az ausztrál állampolgárok és a tartózkodási engedéllyel rendelkezők, valamint közvetlen családtagjaik léphetnek be az országba, azaz minden külföldi állampolgártól megtagadják a belépést, akinek nincs állandó tartózkodási engedélye (permanent resident) vagy nem közvetlen családtag.

 

  • Kell-e teszt? Igen.

2021. január 22-től az utazáshoz minden 5 év feletti utas számára negatív PCR teszt bemutatása kötelező angol nyelven, melyet az indulás előtt 72 órán belül szükséges elvégeztetni. Maszkok viselése kötelező Ausztráliában a nemzetközi és belföldi légijáratokon, valamint minden repülőtéren.

 

  • Kell-e regisztrálni? Bizonyos esetekben.

Előzetes beutazási engedély szükséges azoknak a beutazóknak, akik nem ausztrál állampolgárok vagy letelepedési engedéllyel rendelkezők.

 

  • Karanténkötelezettség: Van.

Minden Ausztráliába érkező utasnak – az erre a célra kijelölt szállodák egyikében – 14 napos, kötelező karanténba kell vonulnia saját költségen. A karanténra kötelezettek abban a városban kerülnek elhelyezésre, amelynek nemzetközi repülőterén belépnek Ausztrália területére. A karantén alól nincs felmentés védettségi igazolvány felmutatása vagy védőoltás igazolása esetén sem.

Frissítve: 2021. augusztus 16.

HAMAROSAN!

Porto és környéke

ingyenesen elérhető IRÁNYTŰ útikalauz

Igényeld az ingyenes “Porto és környéke” IRÁNYTŰ-t, hogy te is lásd mennyire hasznos tud lenni egy jól összeállított anyag a szervezés során.

BLOG

Egyéni Utazó

Ingyenes Porto és környéke útikalauz!

Egyéni Utazó

Hírlevél feliratkozás

Egyéni Utazó

Köszönjük megrendelésed!

Hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

iranytu-vagy-navigator-001