Barion Pixel
lépésről lépésre megtervezzük az utazásod >>>
Bahama-szigetek hajóút
Bahama-szigetek hajóút

Bahama-szigetek hajóút

utazás | Bahama-szigetek | hajóút | fakultatív programok | hasznos infók

Sokan kifejezetten, azért utaznak Floridába, hogy hajóra szálljanak és elutazzanak valamelyik egzotikus karibi szigetre. Ha egy hosszabb amerikai körutazás részeként tartózkodtok Miami-ban, akkor is érdemes megfontolni egy pár napos Bahama-szigetek hajóútat.

Már maga a hajóút egy olyan élmény volt, amit álmaimban sem gondoltam volna, hát még a Bahama-szigetek. Annyi program és szórakozási lehetőség van egy óceánjárón, hogyha 3 napig nem szálltunk volna le a hajóról, akkor sem unatkoztunk volna. Alapjába véve, azért döntöttünk a hajóút mellett, hogy kipihenjük a new yorki városnézés fáradalmait és ne fáradtabban menjünk haza, mint érkeztünk. Mivel nem vagyunk egyhelyben ülő típusok, itt se lazsáltunk végig, hanem befizettünk egy búvárkodásra és Nassauban is körbe néztünk. Az amerikai utunk egyik legkülönlegesebb élménye volt a Norwegian Sky-al utazni, minden forintot, azaz dollárt megért tekintve, hogy a Bahama-szigetek hajóút kb. annyiba került, mint itthon egy wellness hétvége.

BAHAMA-SZIGETEK HAJÓÚT

BAHAMA-SZIGETEK HAJÓÚT RÉSZLETEI

Időszak: 2018. június

Időtartam: 3 nap/3 éjszaka

Hajótársaság: Norwegian Cruise Line

Hajó: Norwegian Sky

Útvonal: Miami – Great Stirrup Cay – Nassau – Miami

Igyekszem általánosságokat is írni, de főleg a 3-4 napos bahamai utakra fogok kitérni, illetve szeretném megosztani veletek a saját tapasztalatainkat is.

Bahama-szigetek hajóút

Személyes élmények, alap infók

Keresés: keresni nagyon egyszerűen tudtok az alábbi oldalakon minimális alapinformációk megadásával

www.cruise.com

www.lastminutecruises.com


Ár: az ár több tényezőből áll össze:

  • Alapár
  • Adók, egyéb díjak
  • Kötelező borravaló

A keresést követően az alapárat fogjátok látni, erre jön majd rá a többi költség. Először is az adó, melyet a foglalás végén, fogtok látni. A kötelező borravalót majd csak az út végén vonják le a becsekkolásnál megadott számláról.A keresés során figyeljétek, hol milyen akció van, mert rendszeresen adnak fizetős szolgáltatásokat bónuszban. Mi például a “Freestyle Choice” promóció keretében foglaltunk az utazást az NCL-nél, ezért négy lehetőség közül választhattunk: 10 db fotó csomag vagy 50$ dining credit vagy 50 $ fakultatív kirándulás keret vagy 100 perces internet csomag.

Bahama-szigetek hajótársaságok:

NCL – Norwegian Cruise Line

https://www.ncl.com/fr/en/

Carnival Victory

https://www.carnival.com/

Royal Caribbean International

https://www.royalcaribbean.com/

Útvonal

Floridából való indulás esetén több város közül választhatunk, pl.: Miami, Fort Lauderde, Port Canaveral (Orlando). Ha fix az indulás helye akkor állítsuk be a keresésnél az adott várost, hogy szűkíteni tudjuk a találati listát. Mi Miami Beach-en töltöttünk pár napot ezért adott volt, hogy nekünk Miami lesz az indulás helye.Többféle útvonalon haladnak a különböző társaságok hajói, mindegyik más-más kis szigeten köt ki, illetve Nassauban is megállnak egy napra.

A Norwegian Sky hajó a Great Stirrup Cay sziget közelében horgonyzott le egy napra, mely a társaság utasainak van fenntartva. A szigeten számos bár, étterem, napozóágy és szuvenír bolt áll a kikapcsolódni vágyok rendelkezésére. A szigetre hajóval visznek ki így minden legyen nálatok, ami a szigeten kellhet (kb. fürdőruha). Számos program lehetőség van, melyet előre le tudunk foglalni (pl: rája simogatás, búvárkodás, jetski bérlés, kajakozás).

A hajó megáll a Bahama-szigetek fővárosában, Nassauban is. Itt található a híres Atlantis Paradise Island Hotel, mely számos program lehetőséget nyújt azoknak, akik úgy döntenek, hogy ott töltik a napot. Van itt csúszdapark, kaszinó, tengeri akvárium, úszhatunk delfinekkel, simogathatunk rájákat és még sorolhatnám.

Indulás

A hajóra már reggel/délelőtt fel lehet szállni és véleményem szerint érdemes is. Az online becsekkolás során meg kell adni az érkezés időintervallumát. A kikötőbe érkezést követően hasonló a folyamat, mint egy reptéren. Bőrönd leadás, ellenőrzések, (fémdetektor, útlevél, stb). Magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak a Bahama-szigetekre, amennyiben ottani tartózkodásuk ideje nem haladja meg a 90 napot.

A becsekkorás során kaptunk egy plasztik kártyát, ez volt a ‘kulcs’ mindenhová az út során. 
A hajó indulása előtt van egy kötelező biztonsági tájékoztatás, melyen mindenkinek részt kell venni. A megadott időpontban és szektorban meg kell jelenni és a libasorban megállni a mentőcsónakok alatt. Egy rövid tájékoztató után indulhat a móka.

 

Ellátás

A Norwegian all inclusive (free open bar) hirdette meg az utazást, ami valóban úgy is volt. Pár fizetős éttermen kívül mindent tartalmazott az ár. Rengeteg étterem és bár gondoskodott arról, hogy sose szenvedjünk hiányt semmiben. A pincérek folyamatosan jártak körbe és hordták az italokat így a medence mellett élvezhettük a napsütést. Pár dollár borravaló fejében már kérni sem kellett a kiválasztott kedvenc koktélunkat. A 

bárok ital kínálata bőséges volt,

rengeteg üdítő, koktél, sör és rövid ital közül választhattunk. Az éttermek között volt egyszerűbb, önkiszolgáló jellegű, ahová rövid nadrágban is leülhettünk, illetve exkluzívabb ahová előzetes asztal foglalás mellett lehetett betérni egy romantikus vacsorára. Természetesen ez is benne volt az árban. A pincérek nagyon kedvesek voltak, még az étterem vezető is odament minden asztalhoz váltani pár szót a vendégekkel.

Más hajótársaságoknál tájékozódjatok, hogy milyen ellátást tartalmaz az ár!!! Előfordulhat például, hogy az üdítő benne van az árban, de az alkoholos italokért már fizetni kell. Abban az estben ha nem all inclusive az ellátás, szoktak adni úgynevezett “on board” kreditet, ami a fizetős szolgáltatásokra használható fel. Lehet, hogy más hajótársaság alapára alacsonyabb, de az út végére akár rosszabbul is járhatunk.

egyeni-utazo-bahama-kepek-cruise (45)

 

  • Wifi: a hajón természetesen van wifi, ami sajnos nem ingyenes. Figyelem! Ha rendelkeztek amerikai sim kártyával, amin nincs adatroaming az a Bahamákon nem fog működni
  • Minibár: a szobában van minibár, amiért külön fizetni kell. Vicces, mert ha kimész a fedélzetre bármikor ihatsz bármit. Ha van kulacsod/üres palackod akkor töltsd meg bátran, hogy a szobában is legyen vized.
  • Éttermek: a hajón vannak fizetős étteremek is (pl. Steak house). Nekünk az ‘ingyenes’ éttermeket se sikerült végigjárni így egy 3 napos út esetén nem látom értelmét erre pénzt költeni.

Aki a malacokkal szeretne úszni annak Exuma szigetcsoportra kell utaznia, egészen pontosan Big Major Cay-re.

Fizetős szolgáltatások

  • Upgrade: még indulás előtt van arra lehetőség, hogy egy bizonyos összeg fejében magasabb kategóriájú kabint igényeljünk. Meg kell adni egy bizonyos licitet (mennyit ér meg nekünk) és ha marad szabad kabin akkor tájékoztatnak róla, hogy megkaptuk-e. Mi így utaztunk belső kabin helyett ablakosban.
  • Fakultatív programok: Lehetőség van befizetni fakultatív programokra a hajón illetve már az utazást megelőzően is (pl: búvárkodás, delfines programok, hajókirándulás, stb). A Norwegian társaságnak van egy jó kis alkalmazása, illetve honlapja, mely csokorba szedi ezeket a program lehetőségeket. A programok mellett bérelhetünk különböző sport és búvárfelszereléseket is.
  • Fotózás: a hajón folyamatosan készülnek képek illetve vannak időpontok, amikor kifejezetten kérhetünk külön fotózást. A képeket kinyomtatják és meghatározott napszakokban megvásárolhatóak.

BAHAMA SZIGETEK HAJÓÚT - GALÉRIA

TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK

Egyéni Utazó

Hírlevél feliratkozás

Egyéni Utazó

Ingyenes Porto és környéke útikalauz!

Egyéni Utazó

Köszönjük megrendelésed!

Hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

iranytu-vagy-navigator-001