Norvégia télen is!
Norvégia télen is!

Norvégia télen is!

 

 

Helló Egyéniutazó!

Norvégia télen…

Utoljára tavaly augusztusban jártunk Norvégiában amikor is megmásztuk a Kjeragot, kiálltunk a szószékszikla szélére, viharos szélben hajóztunk a fjordokban és szemerkélő esőben megnéztük Stavanger városát. 

Norvégia télen
Szószék szikla – Preikestolen – Pulpit Rock

Norvégia iránti rajongásom továbbra se lankadt ezért év végén gyorsan lecsaptunk a 6,500 forintos (retúr!) repjegyekre és harmadszorra is visszatértünk erre a mesebeli helyre. Szállást is nagyon jó áron találtunk (7,000 Ft/fő/éj) azonban ez ne tévesszen meg senkit minden egyéb arany árban volt.

Télen a Kjerag-ot nem mertük bevállalni, de a Szószék sziklán ismét jártunk és elmentünk a Mänefossen vízeséshez is. 

A megfelelő felszereléssel (pl. decatlonos csúszásgátló a bakancsra) és odafigyeléssel teljesíthető mindkét túra. A Szószék sziklánál a parkolás télen is 200 NOK, ahol külön figyelmeztetnek minden túrázot, hogy ha jeges a terep. Ha nincs nálad felszerelés ott még tudsz bérelni. 

Mivel januárban kb. 9-kor kel a nap és du. 4-kor már le is megy érdemes de. 11 előtt elindulni (ezt ki is írják még a túra elején).

A nyári tömeggel ellentétben most nem kellett kerülgetni az embereket és sorban állni egy jó fényképért ami kifejezetten tetszett.

A hajózást most se hagytuk ki, Florli 4444 lépcsőjéig mentünk el, ahol leszálltunk egy órára és felsétáltunk pár száz lépcsőt a kilátás kedvéért.

Csodálatos időnk volt végig így végre napsütésben is bebarangolhattuk Stavanger városát, valamint meglátogattuk a kőolaj múzeumot.

További részleteket az Élményválasztó – Stavanger régió menüpontjában találtok.

 

Szállás ajánló: Grand Villa Stavanger

http://www.booking.com/Share-S2Aw49

Norvégia télen – Frissítés!

Sajnos a bejegyzés megírása óta számos változás történt a norvégiai menetrendekben de bízom benne, hogy továbbra is elérhető lesz itthonról is közvetlen járattal ez a csodás ország.