lépésről lépésre megtervezzük az utazásod >>>
hogyan működik?
Keukenhof – A tulipánok földjén
egyeni-utazo-hollandia-keukenhof-2
Keukenhof – A tulipánok földjén

Keukenhof – A tulipánok földjén

utazás | belépőjegyek | Keukenhof | fakultatív programok

Azt szokták mondani, hogy aki a virágot szereti rossz ember nem lehet. Ha te is közéjük tartozol mindenképp el kell látogatnod tavasszal Keukenhof-ba, a tulipánok földjére.

Mivel minden évben előre lehet tudni a park nyitva tartását érdemes előre gondolkozni és lefoglalni a repülőjegyet valamint a szállást.
Ha csak a parkot akarjátok megnézni elég egy hétvége, viszont a vállalkozó szelleműek akár összeköthetik egy amszterdami hosszú hétvégével is.

2021 nyitva tartás:

2021. március 20. – május 9.

Parkolás: € 6.00

Belépőjegy ár: 

Felnőtt: € 18.50

Gyermek: € 9.00

egyeni-utazo-keukenhof-hollandia

Az elmúlt hónapokban Keukenhof mindent előkészített a park tavaszi megnyitására és számos konzultációt folytatott különböző hatóságokkal, mert meggyőződésünk, hogy a park biztonságosan megnyitható. Hollandia azonban ismét zár alá került a Covid-19 járvány miatt így a park sem nyithat ki március 20-án. 

Keukenhof több biztonsági intézkedést is tett idén, hogy megnyithassák a parkot a látogatók előtt. 

A park területe 32 hektár (50 futballpálya), és 15 km gyalogos ösvény található. Ez lehetővé tenné Keukenhof számára, hogy bárki eltöltsön egy kellemes napot a szabadban, biztonságos, ellenőrzött környezetben. Keukenhof egy évet töltött az előkészületekkel, így a csalódás mellett jelentős pénzügyi következményei is vannak annak, hogy nem nyithatnak ki. Keukenhof a holland virágkertészeti ágazat nemzetközi bemutatója, amelyet több száz virágkertészeti céggel hoznak létre minden évben. A tervek szerint a 72. Keukenhof-szezon május 9-ig tart. 2019-ben mintegy 1,5 millió ember kereste fel Keukenhofot, akiknek 20% -a Hollandiából (300 000) és 80% külföldről érkezett.
Amint lehetséges a nyitás, Keukenhof megteszi. 

Utazás

Eindhoven

Amennyiben csak a parkra vagy kíváncsi én az alábbiakat javaslom
Bp – Eindhoven – Bp Wizzair-rel a hét bármely napján két időpontban is. Én az indulásra a hajnali járatot javaslom mert így majdnem egész nap áll rendelkezésetekre a nézelődésre. Visszafelé a másnap délutáni járat az ideális. 


A repülőtéren van lehetőség autóbérlésre amit a hollandok nagyon rugalmasan kezelnek. Minimális letét megfizetés mellet (50 eur), akár már fél órán belül úton lehetsz a 150 km-re fekvő Keukenhof-ba.


Szállást érdemes a környéken foglalni mert lenyűgöző látvány nyújtanak a hatalmas tulipánföldek. Nekünk a másnapi programba még belefért egy Haarlemi és Eindhoveni séta is. Abban az esetben ha nem szeretnétek autót bérelni akkor inkább a második lehetőséget javaslom…

Amszterdam

Egy hosszú hétvégébe is beilleszthető ez az egy napos program. Ebben az esetben nincs szükség autóbérlésre mivel Amszterdamból közvetlen buszjáratok indulnak Keukenhofba. A honlapon minden évben fel vannak tüntetve a kombinált jegy árak. Amszterdamba sajnos nem megy fapados járat de ha előre gondolkozol már 30 ezer forintért is vannak KLM jegyek.

 

Kombinált jegy: parkbelépő és transzfer Amszterdamból

 

Kombinált jegy infó

 

Hamarosan…

Keukenhof

A Keukenhof (fordításban konyhakert) a világ legnagyobb virágoskertje.
A hollandiai Lisse városka mellett található, Haarlemtől délre, Amszterdamtól délnyugatra. Méretei miatt gyakran Európa kertjének is nevezik. A hivatalos adatok szerint kb.

7 millió virághagymát

ültetnek el évente a 32 hektáros parkban. A park minden évben március utolsó hetétől, május közepéig látogatható. A leglátványosabb a tulipánok virágzása idején, április közepén. A tulipán nem csak egy virág, hanem Hollandia egyik jelképe is. A Keukenhof kerteket 1949 hívta életre a város akkori polgármestere, azzal a céllal, hogy a hollandiai és európai virágtermelők bemutathassák termékeiket illetve a holland export megsegítése céljából.

egyeni-utazo-keukenhof-hollandia-3
egyeni-utazo-keukenhof-hollandia-2

Keukenhof minden évben csak két hónapig, a tavaszi virágzások idején várja a csodálatos virágélményekre vágyókat. Az év többi részében azon munkálkodnak, hogy ebben a két hónapban tökéletes látványt tudjanak biztosítani. A tavasz valamennyi hírnökét megtalálhatjuk, illatozó jácintok, színpompás krókuszok, nárciszok, gyöngyikék, kockás liliomok és rhododendronok között élvezhetjük a tavasz első napsugarait, illatát.

 

Csak tulipánból, több, mint 100 fajtát csodálhatunk meg. Árnyas fák, végeláthatatlan virágmezők, jó érzékkel kialakított séta utak teszik felejthetetlenné az élményt.