Barion Pixel
lépésről lépésre megtervezzük az utazásod >>>
Keukenhof – A tulipánok földjén
egyeni-utazo-hollandia-keukenhof-2
Keukenhof – A tulipánok földjén

Keukenhof – A tulipánok földjén

utazás | belépőjegyek | Keukenhof | fakultatív programok

Azt szokták mondani, hogy aki a virágot szereti rossz ember nem lehet. Ha te is közéjük tartozol mindenképp el kell látogatnod tavasszal Keukenhof-ba, a tulipánok földjére.

Mivel minden évben előre lehet tudni a park nyitva tartását érdemes előre gondolkozni és lefoglalni a repülőjegyet valamint a szállást.
Ha csak a parkot akarjátok megnézni elég egy hétvége, viszont a vállalkozó szelleműek akár összeköthetik egy amszterdami hosszú hétvégével is.

2022 várható nyitva tartás:

2022. március 24. – május 15.

Parkolás: € 6.00

Belépőjegy ár: 

Felnőtt: € 18.50

Gyermek: € 9.00

egyeni-utazo-keukenhof-hollandia

Az elmúlt hónapokban Keukenhof mindent előkészített a park tavaszi megnyitására és számos konzultációt folytatott különböző hatóságokkal, mert meggyőződésünk, hogy a park biztonságosan megnyitható. Hollandia azonban ismét zár alá került a Covid-19 járvány miatt így a park sem nyithat ki március 20-án. 

Keukenhof több biztonsági intézkedést is tett idén, hogy megnyithassák a parkot a látogatók előtt. 

A park területe 32 hektár (50 futballpálya), és 15 km gyalogos ösvény található. Ez lehetővé tenné Keukenhof számára, hogy bárki eltöltsön egy kellemes napot a szabadban, biztonságos, ellenőrzött környezetben. Keukenhof egy évet töltött az előkészületekkel, így a csalódás mellett jelentős pénzügyi következményei is vannak annak, hogy nem nyithatnak ki. Keukenhof a holland virágkertészeti ágazat nemzetközi bemutatója, amelyet több száz virágkertészeti céggel hoznak létre minden évben. A tervek szerint a 72. Keukenhof-szezon május 9-ig tart. 2019-ben mintegy 1,5 millió ember kereste fel Keukenhofot, akiknek 20% -a Hollandiából (300 000) és 80% külföldről érkezett.
Amint lehetséges a nyitás, Keukenhof megteszi. 

Utazás

Eindhoven

Amennyiben csak a parkra vagy kíváncsi én az alábbiakat javaslom
Bp – Eindhoven – Bp Wizzair-rel a hét bármely napján két időpontban is. Én az indulásra a hajnali járatot javaslom mert így majdnem egész nap áll rendelkezésetekre a nézelődésre. Visszafelé a másnap délutáni járat az ideális. 


A repülőtéren van lehetőség autóbérlésre amit a hollandok nagyon rugalmasan kezelnek. Minimális letét megfizetés mellet (50 eur), akár már fél órán belül úton lehetsz a 150 km-re fekvő Keukenhof-ba.


Szállást érdemes a környéken foglalni mert lenyűgöző látvány nyújtanak a hatalmas tulipánföldek. Nekünk a másnapi programba még belefért egy Haarlemi és Eindhoveni séta is. Abban az esetben ha nem szeretnétek autót bérelni akkor inkább a második lehetőséget javaslom…

Amszterdam

Egy hosszú hétvégébe is beilleszthető ez az egy napos program. Ebben az esetben nincs szükség autóbérlésre mivel Amszterdamból közvetlen buszjáratok indulnak Keukenhofba. A honlapon minden évben fel vannak tüntetve a kombinált jegy árak. Amszterdamba sajnos nem megy fapados járat de ha előre gondolkozol már 30 ezer forintért is vannak KLM jegyek.

Kombinált jegy – honlap

Tömegközlekedéssel is gyorsan és kényelmesen el lehet jutni Keukenhofba az Express busszal.

A kombinált jegy tartalmaz egy Keukenhof belépőt és egy retúr buszjegyet! Ezek a jegyek  adott napon érvényesek és biztosítják a transzfert Keukenhofba és vissza. A busz közvetlenül a bejáratnál teszi le az utasokat.

 

Kombinált jegy árak Amszterdam RAI-tól

Felnőtt kombijegy 33,50 €
Gyermek kombijegy (4-17 év) 15,50 €
3 éves korig ingyenes


Kombinált jegy árak Haarlemből, Schiphol repülőtérről vagy Leidenből

Felnőtt kombijegy 29,50 €
Gyermek kombijegy (4-17 év) 15,50 €
3 éves korig ingyenesek

 

A térképet megtaláljátok a honlapon, illetve itt is le tudjátok tölteni. Ez jól mutatja honnan indul pontosan a busz. Az M52-es metróval lehet eljutni a RAI Amsterdamhoz (Europaplein metrómegálló). Innen a busz egyenesen Keukenhofba megy, óránként nyolcszor indul, és kb. 35 perc alatt ér oda.

Fontos! A metró használatához külön jegy szükséges.

Keukenhof

A Keukenhof (fordításban konyhakert) a világ legnagyobb virágoskertje.
A hollandiai Lisse városka mellett található, Haarlemtől délre, Amszterdamtól délnyugatra. Méretei miatt gyakran Európa kertjének is nevezik. A hivatalos adatok szerint kb.

7 millió virághagymát

ültetnek el évente a 32 hektáros parkban. A park minden évben március utolsó hetétől, május közepéig látogatható. A leglátványosabb a tulipánok virágzása idején, április közepén. A tulipán nem csak egy virág, hanem Hollandia egyik jelképe is. A Keukenhof kerteket 1949 hívta életre a város akkori polgármestere, azzal a céllal, hogy a hollandiai és európai virágtermelők bemutathassák termékeiket illetve a holland export megsegítése céljából.

egyeni-utazo-keukenhof-hollandia-3
egyeni-utazo-keukenhof-hollandia-2

Keukenhof minden évben csak két hónapig, a tavaszi virágzások idején várja a csodálatos virágélményekre vágyókat. Az év többi részében azon munkálkodnak, hogy ebben a két hónapban tökéletes látványt tudjanak biztosítani. A tavasz valamennyi hírnökét megtalálhatjuk, illatozó jácintok, színpompás krókuszok, nárciszok, gyöngyikék, kockás liliomok és rhododendronok között élvezhetjük a tavasz első napsugarait, illatát.

 

Csak tulipánból, több, mint 100 fajtát csodálhatunk meg. Árnyas fák, végeláthatatlan virágmezők, jó érzékkel kialakított séta utak teszik felejthetetlenné az élményt.

Foglalj autót és szállást az Egyéni Utazó segítségével!

Booking.com

TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK

Barcelona madártávlatból

utazás | Barcelona madártávlatból | inspirációk | fakultatív programok Barcelona madártávlatból – Domborzatának köszönhetően számos olyan pont található Barcelonában, ahonnan megcsodálható a város madártávlatból is. A

Tovább olvasom »
Egyéni Utazó

Hírlevél feliratkozás

Egyéni Utazó

Ingyenes Porto és környéke útikalauz!

Egyéni Utazó

Köszönjük megrendelésed!

Hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

iranytu-vagy-navigator-001