Élményválasztó Egyéni Utazó USA Amerika

USA

Az Amerikai Egyesült Államok (USA) Észak-Amerika középső részén terül el, mely ötven tagállamot és egy szövetségi kerületet foglal magában. Amerika a világ harmadik legnagyobb és legnépesebb állama.

Számos Nemzeti Park, természeti világörökség és vibráló nagy város található területén. Aki ellátogat a világ egyik legsokszínűbb országába barangolhat New York híres felhőkarcolói között, sétálhat Los Angeles napsütötte sugárutjain, felülhet San Francisco nevezetes villamosára, kipróbálhatja Las Vegas kaszinóit vagy napozhat Miami gyönyörű homokos strandjain. Olyan természeti csodák várnak ránk, mint a Grand Canyon, a Yellowstone vagy Yosemite Nemzeti Parkok, de népszerű úti cél az Everglades mocsár vagy éppen a két ország határán található Niagara-vízesés.

PROGRAMOK

New York városlátogatás

A város, amely sosem alszik

Keleti Part - New York és Florida

Városlátogatás és pihenés

Nyugati Part - Kalifornia

Napfényes Kalifornia

COVID INFÓ

  • Be lehet-e utazni az országba? Nem

Biden elnök 2021.01.25-én kelt elnöki rendelete alapján továbbra is tilos a Schengen övezetből, így hazánkból is a beutazás az Egyesült Államok területére. Kivétel alá tartoznak az USA állampolgárok, az USA állampolgár házastársa, a 21. életévét be nem töltött és nem házas USA állampolgár szülője, testvére, gondozója, az állandó tartózkodási engedéllyel rendelkezők, valamint bizonyos hivatali célból beutazók (lásd: lent részletesen).

  • Kell teszt? Igen

Az elnöki rendelet értelmében a légitársaságok határozzák meg a kötelező teszt feltételeit. Maximum 3 napos mintából vett negatív PCR teszt (SARS-CoV-2), vagy a fertőzöttségen átesettség pozitív tesztje és orvosi igazolás arról, hogy az utazó utazóképes állapotban van.

  • Kell-e regisztrálni? Nem
  • Karanténkötelezettség: van 

Megérkezést követően teljes otthoni izoláció szükséges, 3-5 napon belül tesztelés javasolt, ezzel együtt is 7 napos otthontartózkodás. Amennyiben valaki nem végeztet tesztet, úgy 10 napos otthonmaradás. A karanténkötelezettséget mindenki a saját otthonában tartja be. Védettségi igazolvány birtokában sincs mentesítés a karanténkötlezettség alól.

HAMAROSAN!

vissza a lap tetejére

Egyéni Utazó

Hírlevél feliratkozás

Egyéni Utazó

Ingyenes Porto és környéke útikalauz!

Egyéni Utazó

Köszönjük megrendelésed!

Hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

iranytu-vagy-navigator-001