VISSZA
egyeni-utazo-norvegia-utazas

Norvégia

Norvégia a világ egyik legszebb helye a Földön, tele természeti csodákkal, érdekes városokkal, lenyűgöző történelemmel és sok boldog emberrel.

Norvégia a lélegzetelállító fjordok, csodás vízesések, hatalmas hegyek és a trollok hazája, ezért bármelyik régiójába látogatsz el számos szórakozást és kalandot ígér kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Norvégia északi része nagyszerű helyszín a sarki fény megfigyelésére, emellett  érdemes ellátogatni a modern Osló-ba is, vagy akár egy tipikus skandináv faluba.

PROGRAMOK

LOFOTEN szigetek

Norvégia gyöngyszeme

BERGEN régió

a fjordok kapuja

STAVANGER régió

a túrázók paradicsoma

COVID INFÓ

Be lehet-e utazni az országba? Igen.

A norvég hatóságok által zöld kategóriába sorolt országok lakosai, illetve a 10 napot ott töltöttek, így jelenleg Magyarországról is beutazhatnak Norvégiába.

Kell teszt? Nem.

Tesztelés az országba utazást megelőzően: Jelenleg Magyarországról történő direkt utazás esetén nincs előzetes tesztelési kötelezettség.

Tesztelés az országba lépést követően: Az országba Magyarországról történő beutazáskor a repülőtéren vagy egyéb határátkelőhelyen ingyenes tesztelésnek kell alávetnie magát a beutazónak és annak eredményét a helyszínen köteles megvárni. Mentesül a tesztelési kötelezettség alól, aki a norvég (!) regisztrációs rendszerben VAGY uniós digitális Covid-igazolvánnyal igazolni tudja, hogy rendelkezik kettő az Európai Gyógyszerügynökség által elfogadott oltással, illetve a beutazást megelőző 6 hónapban átesett a betegségen.

Kell regisztrálni? Igen.

Minden Norvégiába beutazó személynek, így a norvégiai lakosoknak is regisztrálnia kell nevét, elérhetőségeit és adott esetben munkáltatójának adatait. Az országba utazás előtt kitöltendő adatlap ITT érhető el. Aki a norvég (!) regisztrációs rendszerben igazolni tudja, hogy az Európai Gyógyszerügynökség által elfogadott oltással teljeskörűen beoltották vagy a beutazást megelőző 6 hónapban a betegségen átesett, mentesül a regisztrációs kötelezettség alól.

Karanténkötelezettség: Nincs 

A karanténkötelezettség alól mentesül, aki alacsony fertőzöttségű régióból (zöld jelölésű országok) utazik Norvégiába. Magyarország jelenleg zöld besorolású ország. Az erre és egyéb egészségügyi szabályokra vonatkozó részletszabályok.

Oltottsággal járó kedvezmények: Van.

Aki a norvég (!) regisztrációs rendszerben igazolni tudja, hogy teljeskörűen beoltották vagy korábban a betegségen átesett, mentesül a tesztelési és regisztrációs kötelezettség alól.

EU-s koronavírus védettségi igazolvánnyal rendelkező, amennyiben igazolványa QR kóddal van ellátva és igazolja a teljes (2 dózisú vakcina esetén a két oltásos) védettséget, vagy azt, hogy a beutazást megelőző hat hónapban azt elmúlt hat hónapban esett át a fertőzésen, mentesül a beutazási tilalom alól – függetlenül az adott ország besorolásától.

Figyelem! Norvégia csak az Európai Gyógyszerügynökség által elismert oltásokat fogadja el (pl.: Pfizer, Moderna, Jansen, Astra Zeneca).

Frissítve: 2021. augusztus 16.

AJÁNLATOK

LOFOTEN szigetek

Beautiful view of Kvalvika beach at sunset in Lofoten Islands, Norway
Traditional fishing village A on Lofoten Islands, Norway with red rorbu houses. With snow in winter
Cityscape at sunset, Alesund, More og Romsdal, Norway.
Mountaineer man climbs on top snowy mountain with colorful sky in morning
Yellow house on snow in fishing village at harbour
Northern lights over mountain with colors scandinavian village at Lofoten, Norway

A Lofoten sziget csoport Norvégia északi részén helyezkedik el, és sokan nem tudják, hogy az UNESCO Világörökség része. Ha kíváncsi vagy a sarki fényre márciusban érdemes utazni, mert akkor még havas a táj, viszont már rövidebbek az éjszakák. Nyáron csodás túrák, fehér homokos elszigetelt strandok és az “éjféli nap” várja az idelátogató turistákat. Amellett, hogy őrült időjárásra lehet számítani, tökéletes helyszín a szabadtéri programokhoz úgymint túrázás, bálna les vagy sas szafari. Itt található Å, a világ legrövidebb nevű faluja is, ami egyébként a szigetcsoport legdélibb, közúton megközelíthető települése. A szigetcsoport 190 kilométer hosszú partvidéke a tőkahalhalászat központja, ezért sok helyen erős halszagra lehet számítani.

A kalkulációban szereplő utazás bármely paramétere módosítható:

indulás

Budapest

időtartam

min. 7 éj

utazás

fapados repülőjárat átszállással

autóbérlés

erősen ajánlott

díj

*170.000 Ft-tól/fő

(7 éj, 4 fő esetén, autóbérléssel, ősszel)

*Induló árak a választott időpont és létszám függvényében változhatnak

Egyéni Utazó IRÁNYTŰ Lofototen szigetek  útikalauz ára 8,000 FT / úticél.

Egyéni Utazó NAVIGÁTOR utazás szervezés

BERGEN régió

Bergen, Norway - 28 September 2019 ; historical building of Bergen at morning , UNESCO World Cultural Heritage site
egyeni-utazo-norvégia-bergen-regio-uton-hardanger-fjord
egyeni-utazo-norvegia-fjord-bergen-stegastein-kilato-aurland
egyeni-utazo-norvegia-bergen-regio-Steinsdalsfossen-vízesés
egyeni-utazo-bergen-urnesi-dongatemplom
egyeni-utazo-norvegia-flam-fjord-cruise
Village and Sea view on mountains in Geiranger fjord, Norway

Sétálj Bergen macskaköves utcáin a régi faházak között, melyek különleges és utánozhatatlan skandináv hangulatot árasztanak magukból. A városon kívűl is rengeteg népszerű látványosság közül választhatunk, beleértve az urnesi  dongatemplomot, a vikingfalvakat Gudvangenben, de felszállhatunk a világ legmeredekebb vasútjára a Flambana-ra is. Ezenkívül hajózhatunk a 17 km hosszú Naeroyfjord-on, mely Norvégia egyik legjelentősebb természeti látványossága. Számos különleges vízesés és kilátópont vár minden idelátogatót.

A kalkulációban szereplő utazás bármely paramétere módosítható:

indulás

Budapest

időtartam

min. 4 éj

utazás

fapados repülőjárat átszállással

autóbérlés

erősen ajánlott

díj

*115.000 Ft-tól/fő

(4 éj, 4 fő esetén, autóbérléssel, ősszel)

*Induló árak a választott időpont és létszám függvényében változhatnak

Egyéni Utazó NAVIGÁTOR utazás szervezés

STAVANGER régió

stavanger-norvegia
egyeni-utazo-norvegia-kjerag-tura-kjeragbolten-lyseboten
Stavanger régió Lysefjord
egyeni-utazo-norvegia-stavanger-pulpit-rock-preikestolen-lysefjord
egyeni-utazo-norvegia-stavanger-2
egyeni-utazo-norvegia-stavanger-pulpit-rock-preikestolen-3
egyeni-utazo-norvégia-kjeragbolten-kjerag

Ha az aktív kikapcsolódás híve vagy és szeretsz túrázni, akkor Rogaland megye és a Lysefjord környéke tökéletes úti cél számodra. Stavanger-ben sétálj egyet az óváros fehér faházai között és látogass el a kőolaj múzeumba is.
A várostól nem messze található a Szószék szikla, azaz a Preikestolen Norvégia egyik legismertebb jelképe. Ha komolyabb kihívásra vágysz és nincs tériszonyod a Kjerag hegyet megmászva kiállhatsz az ikonikus beszorult sziklára is. A fentieken túl a Florli 4444 lépcsői is várnak rád, ami a lépcsőfokok számát is jelzi. Hajózás a csodálatos Lysefjordon kötelező program.

A kalkulációban szereplő utazás bármely paramétere módosítható:

indulás

Budapest

időtartam

min. 4 éj

utazás

fapados repülőjárat átszállással

autóbérlés

erősen ajánlott

díj

*115.000 Ft-tól/fő

(4 éj, 4 fő esetén, autóbérléssel, ősszel)

*Induló árak a választott időpont és létszám függvényében változhatnak

Egyéni Utazó NAVIGÁTOR utazás szervezés

SZOLGÁLTATÁSOK

IRÁNYTŰ

Egyéni Utazó IRÁNYTŰ útikalauz

Minden egy helyen! Irányt mutatok az utazásod megszervezéséhez,
a többi rajtad múlik!

Egyes utak esetében lehetőség van az Egyéni Utazó IRÁNYTŰ megrendelésére, ami tartalmaz minden hasznos információt, melyre szükséged lesz egy élménydús utazás megszervezéséhez. Az Egyéni Utazó IRÁNYTŰ több, mint egy szimpla útikönyv, mert naprakész információkat tartalmaz, hogy ne neked kelljen az interneten található átláthatatlan mennyiségű információt felkutatni és összegyűjteni. Saját tapasztalataim alapján és hosszas kutató munkát követően rengeteg olyan 1, vagy akár több napos fakultatív programot gyűjtöttem össze, melyek között mindenki megtalálja a neki valót. Kérd  az ingyenes “Porto és környéke” útikalauzunkat, hogy te is lásd mennyire hasznos tud lenni egy jól összeállított anyag a szervezés során.

Az IRÁNYTŰ útikalauz ára 8,000 FT / úticél.

NAVIGÁTOR

Egyéni Utazó NAVIGÁTOR szolgáltatás

Elnavigállak a szervezés útvesztőjében!
Lépésről lépésre megtervezzük utazásod!

Az Egyéni utazó NAVIGÁTOR szolgáltatás megrendelésével leveszem a válladról a szervezés terhét, így rengeteg időt, energiát és pénzt spórolunk meg neked az utazásod profi megtervezése során.

Nincs két egyforma utazás, így annak minden paramétere a TE egyéni igényedre lesz szabva. A személyre szabott útitervet egy konzultáció során véglegesítjük, az utazás minden egyes részletét átbeszéljük és végül kézhez kapsz minden hasznos infót, mely az utazáshoz szükséges. Amennyiben úgy érzed, hogy neked is segítségedre lehetek abban, hogy költséghatékonyabban szervezzük meg utazásod, kérd ingyenes előzetes kalkulációmat az utazásra!

 

Az Egyéni Utazó NAVIGÁTOR tanácsadás díja min. 24,000 Ft/ út,
ami 4 fő utazása esetén csak 6,000 Ft költséggel jár.

Porto és környéke

ingyenesen elérhető IRÁNYTŰ útikalauz

Igényeld az ingyenes “Porto és környéke” IRÁNYTŰ-t, hogy te is lásd mennyire hasznos tud lenni egy jól összeállított anyag a szervezés során.

BLOG

Stavanger látnivalók

Stavanger látnivalói

utazás | Stavanger látnivalók | fjordok | fakultatív programok | túrázás Ha először utazol Stavangerbe, akkor valószínűleg az első és legfontosabb kérdés, hogy melyek Stavanger

Tovább olvasom »

Kjerag túra

utazás | látnivalók | Lysefjord | Stavanger régió | Kjerag Kjeragbolten a Lysefjord déli partján helyezkedik el, nem messze Lysebotn városától. A két szikla közé

Tovább olvasom »

vissza a lap tetejére

Egyéni Utazó

Ingyenes Porto és környéke útikalauz!

Egyéni Utazó

Hírlevél feliratkozás

Egyéni Utazó

Köszönjük megrendelésed!

Hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

iranytu-vagy-navigator-001