Bahama Cruise vs. Wellness a Bükkben
bahama vs wellness bükk
Bahama Cruise vs. Wellness a Bükkben

Bahama Cruise vs. Wellness a Bükkben

Floridai nyaralásunk alkalmával sokat gondolkoztam egy bahamai hajóúton, ezért az utolsó pillanatig halogattam a szállásfoglalást. Én inkább az aktív pihenés híve vagyok, ezért a floridai tartózkodásunk idejére is megvolt már jó előre a fix program, melybe mindössze 1 napos strandolást iktattam be.

A Bahamák és a hozzá kapcsolódó hajóút gondolata folyton bennem motoszkált, így jobban utána néztem a lehetőségeknek, áraknak. Úgy érzetem ezt a programunkból semmiképp sem hagyhatom ki.

Folyamatosan figyeltem az akciókat és annak is utánajártam, melyik hajótársaság mit ajánl az adott árért.

Addig nézelődtem míg a végén arra jutottam, hogy igazából nem is jön ki drágábban mint egy otthoni wellness hétvége egy színvonalasabb szállodában. Végül úgy döntöttem egyszer élünk, hát menjünk, pihenésre is szükség van, mégiscsak nyaralunk.

Az alábbiakban egy nagyon népszerű magyarországi wellness szálloda ajánlatát fogom összehasonlítani a Norwegian Cruise Line hajóútjával.

Mivel nem vagyok egy wellnesezős típus és nem jártam ebben a szállodában, így erről nem tudok személyes véleményt alkotni, csak az ismerőseim beszámolóira és a honlapon feltüntetett árakra, szolgáltatásokra tudok alapozni. A wellness hétvége esetében afrikai stílusú szobát választottam az összehasonlításhoz.

Bahama Cruise – Great Stirup Cay – Nassau Wellness hétvége a Bükkben
2018. aug. 24-27-ig, 3 éjszaka* Norwegian Sky Cruise LineAfrikai wellness pihenés
Teljes ár225.000 Ft / 2 fő / 3 éj  vagyis 798 $ / 2 fő / 3 éj220.000 Ft / 2 fő / 3 éj *
Extra költség kötelező borravaló: 33.400 Ft (20 $ / fő /nap) idegenforg adó: 1.800 Ft (300 Ft/fő/éj)
Szoba belső kabin afrikai stílusú, tágas szoba
Ellátás all inclusive étel-ital fogyasztás (FREE OPEN BAR) gazdag büféreggeli és svédasztalos vacsora
Egyéb szolgáltatások 4 étterem, bárok, koncertek, úszómedence, folyamatos napi programok, sportolási lehetőségek, butikok, fitness wellness, élménymedence, barlangfürdő, afrikai ihletésű napi programok, Bükki rejtélypark, fitness
Extra (fizetős) szolgáltatások fakultatív programok, spa, wifi exkluzív wellness használat, masszázs

*2018. júliusában feltüntetett árak

Azt érdemes szem előtt tartani, hogy ez a hajóút abban az esetben valósítható meg, ha már egyébként is Floridában tartózkodunk. A szervezés során érdemes mérlegelni, hogy ha például egy amerikai pár látogat el hozzánk a Bükkbe (ugyanúgy kifizetve az utazás költségeit, mint mi Floridába utazva pl.: repjegy), akkor ő  a hajóúthoz közel azonos árért a táblában feltüntetett szolgáltatásokat kapja.

Összefoglalva minimális árkülönbséggel valósítható meg a két program. Amit megspórolunk a wellness hétvégén azt valószínű elköltjük az ebédre és ital fogyasztásra, mivel nem all inclusive az ellátás. Amivel viszont a Bahamákon mindenképp számolni kell azok a fakultatív programok, melyek nem kötelezőek, viszont nagyon csábítóak lehetnek egy ilyen kirándulás alkalmával.

A bahamai hajóútról külön beszámolót találtok majd az oldalon.