Capri – 1 napos program

Capri – 1 napos program

Délelőtt: Capri

Sziget körüli hajókirándulás

Délután: Anacapri

– Reggel érkezés Capri szigetére, a Marina Grande kikötőbe


– Siklóval (funicular-pár perc), gyalogosan (kb. 15 perc) vagy busszal menjünk fel Capri városába – indulás előtt a kikötőtől jobbra indulva találjuk a siklót. A bejárattal szembeni pénztárba tudunk jegyet váltani a buszra és a siklóra is.


– Érkezés Capriba, a Piazzetta-ra. Tekintsük meg az óratoronyot és a Santo Stefano katedrálist, melyet a térről felfelé vezető lépcsőn érünk el. A Palazzo Cerio a legépebben fennmaradt középkori épülete a szigetnek. Ebben van a Museo Ignazio Cerio, amely a sziget élővilágának, természetrajzának kiállítását mutatja be.


– Piazzetta-ról tovább haladva a város főutcáján, a Via Vittorio Emanuelen, megtekinthetjük a híres Grand Quisisana Hotelt, a város egyetlen ötcsillagos szállodáját, amelyet a XIX. században eredetileg szanatóriumnak építettek.


– A szállodát elhagyva forduljunk jobbra a Via Matteotti-ra, mely a Giardini di Augusto-hoz vezet. Ez Augustus kertje, virágteraszos közparkja, ahonnan az egyik legszebb kilátás nyílik a Faraglioni sziklákra, a Marina Piccolára, valamint a Via Kruppra. Sajnos utóbbi jelenleg le van zárva, de fentről pazar fényképet tudunk róla készíteni. A belépő mindössze 1 €.


– Sétáljunk vissza a Piazzetta-ra a Via Ignazio Cerio-n és Via Camerelle-n keresztül a luxus boltok mellett elhaladva.


– Szűkösen, de beleférhet a programba egy séta a Villa Jovishoz, ami kb. 2,2 km a térről (fél óra – csak oda).


– Menjünk vissza a Marina Grande kikötőbe gyalogosan (15 perc), siklóval vagy busszal.


Ez összesen kb. 2 km (Villa Jovis nélkül), de biztos vagyok benne, hogy a nézelődéssel lesz az több is 🙂


– Visszatérve a Marina Grande kikötőbe fizessünk be egy sziget körüli hajókirándulásra. Az időpont választásnál figyeljünk arra, hogy legyen időnk előtte vagy utána ebédelni. Mind a két hajótársaság ugyanazt az utat kínálja azonos áron.


– Amennyiben a teljes sziget körre fizetünk be, a hajóút során látni fogunk minden olyan helyet, ahová gyalogosan nem lesz időnk eljutni (a lenti google térképen pirossal jelölve). A hajó megáll a Grotta Azurra-nál is, ahová 14 euro-ért bevisznek kis csónakokkal. A parton nagyon hosszú sorok szoktak állni, viszont így elég gyorsan bejuthatunk.

capri island tour

– Marina Grande kikötőből busszal (15 perc), vagy gyalogosan menjünk fel a föníciai lépcsőkön Anacapri városába. Ha mindenképp szeretnénk gyalogolni, akkor inkább felfelé javaslom (kb. 1 óra – 3 km).


– Anacapriba érkezve üljünk fel a libegőre, ami felvisz a Monte Solero hegyre, Capri legmagasabb pontjára . Egy út ára 8 €, a retúr jegy pedig 11 €. Ha valaki tériszony miatt nem szívesen ül libegőre, akkor jól kiépített turistaút is vezet a hegyre, mely kb. 2 km. Ebben az esetben Osservatorio Solare-t írjuk be a navigációba.


– Visszatérve Anacapriba sétáljunk egyet a csodás történelmi óvárosban a hangulatos, fehérre meszelt házacskák között.


– Keressük meg Anacapri fő látnivalóját a Villa San Michele-t, melynek kertjéből páratlan kilátás nyílik a szigetre. A belépő díja 8€.


– Térjünk vissza a kikötőbe gyalogosan vagy busszal. Utóbbi esetben a megállóval szembeni gyógyszertárban tudjuk megvenni a jegyet.

TÉRKÉP

A térkép a gyalogos útvonalat mutatja, de én mindenképp felülnék a libegőre és a buszra is.

FÉNYKÉPALBUM