Bergen régió – útleírás, hasznos infók

Bergen régió – útleírás, hasznos infók

Utazás, transzfer

Bergen városába a Wizzair heti két járatot indít, hétfőn és pénteken. Egy hosszú hétvégére tökéletes választás a péntek esti indulás és hétfő éjjeli érkezés így 3 teljes napunk van a kirándulásra.
Aki nem csak városnézést tervez mindenképp érdemes autót bérelnie a repülőtéren. Én itthon lefoglaltam, így a helyszínen 10 percet vett igénybe az autó átvétele.
Abban az esetben ha reptéri transzfer buszt választjuk, akkor okos telefonnal 170 NOK a retúr jegy, a buszon megvásárolva pedig 195 NOK


www.flybussen.no/?dir=to

3 napos program

Bergent a fjordok kapujának is nevezik mivel a Hardengenfjord és a Sognefjord között helyezkedik el. Tökéletes kiindulási pont egy vagy akár több napos túrához.


1. nap – Hardanger-fjord: Steindalsfossen vízesés, Hardanger híd, Ulvik, (Voringfossen vízesés az évszaktól függően)

2. nap – Sogne-fjord és Nærøyfjord: Gudvangen, Flam, Voss

3. nap – Bergen városnézés

Szervezett programok

Annak aki inkább a szervezett programokat részesíti előnyben az alábbiakat javaslom. Nagyon izgalmas, egy illetve több napos programok közül lehet választani. Az ára természetesen elég borsos de ez egész Norvégiára jellemző.

www.fjordtours.com/

Bergen parkolás

Sajnos Bergenben problémás a parkolás ezért én mindenképp a parkolóházakat javaslom. Természetesen nem ingyenes de még mindig olcsóbb mint a büntetés. Bergen belvárosi részén még akkor sem szabad parkolni ha épp nem látsz tiltótáblát mivel az övezetbe való belépéskor van csak jelezve. Mi a ByGarasjen parkolóházat választottuk ahonnét 10 perc alatt a központban voltunk.


bergenparkering.no/priser/rates-and-pricing-information/

Árak

Több élelmiszer boltban jártunk, nekünk a Kiwi volt a legszimpatikusabb. Indulás előtt olvastuk, hogy minden nagyon nagyon drága, ezért felírtuk egy-két élelmiszer árát tájékoztató jelleggel. 1 NOK kb. 32 forint
1 kg paradicsom – 20 NOK
dobozos sőr – 25-40 NOK
tej (csökkentett laktóztartalommal) – 16 NOK
16 db-os mirelit zsömle – 24 NOK
kenyér – 7 – 40 NOK
1 zacskó chips – 20 NOK (akciósan)
ásványvíz – lehet kapni 6-7 koronáért is de átlagban 20 NOK
1 liter narancslé – 24 NOK
400 gr darált sertéshús – 30 NOK
lekvár – 25 NOk
bolti jegeskávé – 21 NOK