KEUKENHOF – A TULIPÁNOK FÖLDJÉN

KEUKENHOF – A TULIPÁNOK FÖLDJÉN

Azt szokták mondani, hogy aki a virágot szereti rossz ember nem lehet. Ha te is közéjük tartozol mindenképp el kell látogatnod tavasszal Keukenhof-ba, a tulipánok földjére.

Mivel minden évben előre lehet tudni a park nyitva tartását érdemes előre gondolkozni és lefoglalni a repülőjegyet valamint a szállást.
Ha csak a parkot akarjátok megnézni elég egy hétvége, viszont a vállalkozó szelleműek akár összeköthetik egy amszterdami hosszú hétvégével is.

https://keukenhof.nl/en/

 

2019


Nyitvatartás:

2019. március 21. – május 19.

 

Belépőjegy ára: 

Online 17 €

Helyszínen 18 €

Parkolás 6 €

 

Megközelítés Amszterdamból

https://keukenhof.nl/en/publictransport

 


Megközelítés:

1. Eindhoven

Amennyiben csak a parkra vagy kíváncsi én az alábbiakat javaslom
Bp – Eindhoven – Bp Wizzair-rel a hét bármely napján két időpontban is. Én az indulásra a hajnali járatot javaslom mert így majdnem egész nap áll rendelkezésetekre a nézelődésre. Visszafelé a másnap délutáni járat az ideális.
A repülőtéren van lehetőség autóbérlésre amit a hollandok nagyon rugalmasan kezelnek. Minimális letét megfizetés mellet (50 eur), akár már fél órán belül úton lehetsz a 150 km-re fekvő Keukenhof-ba.
Szállást érdemes a környéken foglalni mert lenyűgöző látvány nyújtanak a hatalmas tulipánföldek. Nekünk a másnapi programba még belefért egy Haarlemi és Eindhoveni séta is.
Abban az esetben ha nem szeretnétek autót bérelni akkor inkább a második lehetőséget javaslom…
Autóbérlés:

https://www.autoberlesonline.hu/

 

2. Amszterdam

Egy hosszú hétvégébe is beilleszthető ez az egy napos program.
Ebben az esetben nincs szükség autóbérlésre mivel Amszterdamból közvetlen buszjáratok indulnak Keukenhofba. A honlapon minden évben fel vannak tüntetve a kombinált jegy árak. Amszterdamba sajnos nem megy fapados járat de ha előre gondolkozol már 30 ezer forintért is vannak KLM jegyek.


 

Keukenhof

A Keukenhof (fordításban konyhakert) a világ legnagyobb virágoskertje. A hollandiai Lisse városka mellett található, Haarlemtől délre, Amszterdamtól délnyugatra. Méretei miatt gyakran Európa kertjének is nevezik. A hivatalos adatok szerint kb. 7 millió virághagymát ültetnek el évente a 32 hektáros parkban. A park minden évben március utolsó hetétől, május közepéig látogatható. A leglátványosabb a tulipánok virágzása idején, április közepén. A tulipán nem csak egy virág, hanem Hollandia egyik jelképe is.
A Keukenhof kerteket 1949 hívta életre a város akkori polgármestere, azzal a céllal, hogy a hollandiai és európai virágtermelők bemutathassák termékeiket illetve a holland export megsegítése céljából.

Keukenhof minden évben csak két hónapig, a tavaszi virágzások idején várja a csodálatos virágélményekre vágyókat. Az év többi részében azon munkálkodnak, hogy ebben a két hónapban tökéletes látványt tudjanak biztosítani. A tavasz valamennyi hírnökét megtalálhatjuk, illatozó jácintok, színpompás krókuszok, nárciszok, gyöngyikék, kockás liliomok és rhododendronok között élvezhetjük a tavasz első napsugarait, illatát.
Csak tulipánból, több, mint 100 fajtát csodálhatunk meg. Árnyas fák, végeláthatatlan virágmezők, jó érzékkel kialakított séta utak teszik felejthetetlenné az élményt.